teisipäev, 6. mai 2008

01 - Joonistaja hädas - Ivar

Pilt on joonistatud Penteli sinise 0.5 mm täitepliiatsiga ca A5 formaadis sketchbooki leheküljele. Sellest ka mõningane sisu ja vormi ebakõla - pildi raam peaks olema ju tegelikult 4:3 arvutimonitor... Loomulikult oleks võinud veidi enam nikerdada, sulega ära kontuurida ja arvutis veidi värvi lisada... aga seda kõike ehk teine kord ja teise pildiga kui olen õppinud aega paremini planeerima. Samas, mulle tegelikult meeldibki enda asjade puhul selline rough ja viimistlemata pliiatsijoon. Elu on rohkem. Sageli (või mis nüüd sageli) jätan ka arvutiga värvides kontuuriks just pliiatsijoone, alpha-channeli kaudu tumedamaks kontuuriks muundades.

Olen nõus Meelise kommentaariga, et oleks ehk võinud mehikese ja kolli suhet suurendada. Samas, pildipind sai ju taustaga mäslemata täidetud. Minu pilti näiteks Meelise omaga võrreldes saab kohe selgeks, et mul on tugevaid probleeme ruumi kujutamisega... :)

Teine pilt on lihtsalt proov joonistada animestiilis pisi-Nosferatut. Sai ju kokku lepitud, et igaüks lisab ühisteemale veel midagi... Nahkhiir pidi algselt olema midagi õhupallilaadset. Tegelt meeldib mulle endale kõige rohkem rott, mis valmis spontaanselt ja ilma igasuguse karkassivisandita. Üldselt, selle pildi võiks isegi ära kontuurida, loomulikult kalkale ja G-sule ning Winsor & Newtoni seepiatooni kalligraafiatindiga. Mu konkurentsitu lemmikkombinatsioon! Brush pen ei ole ikka päris minu teema.

PS: Üleskutse kaaskodanikele - jagage lisaks piltide sünniloole ka oma töövahendikogemusi! Ja miks mitte kommenteerida siinsamas ettejäänud inspireerivaid raamatuid, filme ja kunstnikke? Labelite abil peaks ju saama postitusi teemadeks lahterdada...

1 kommentaari:

Joonas ütles ...

Kadestan su karakterdisaini. See "kondine/nurgeline voolavus" on su stiili juures äratuntav ja hea. Monitori-idee on deedlaini-pildi juures on hea. Täienduseks - monitor võiks näiteks olla laiuti, et seda ebatavalist raamistust rõhutada ja vasakul siis kasvõi tühi ruum või mingi väike lisaelement. Nosferatu pildiga seoses - ma joonistasin kunagi alati ämbliku niidi otsa rippuma, kui pildil jäi kuhugi imelik tühi nurk :D... Nii et miks mitte võtta sealt näiteks see ämblik ja ülemise pildi laiuti versioonile lisada :)