teisipäev, 13. mai 2008

02 - Istuv pin-up - Ivar

Esmalt väike eellugu. Tegelikult oli mul hoopis teine idee, mis oleks tänu taustadetailidele olnud üks paras nikerdamine. Juhtus aga nii, et deadline lähenes, samas sattusid jutti vabad päevad, mistõttu casually tööle skänneri juurde sattumine polnud just päevakavas. Otsus lõpuks endale skänner osta (- order in progress - ) tähendab meie kaubanduses ka vähemalt paaripäevast ootamist...

Ei jäänudki muud üle kui muuta taktikat - pildistada maha erinevad visandid, võtta need vanas heas ja ununenud Freehandis ette ja joonistada pilt vektorina. Mis võib-olla ei olnudki just NII hea idee, sest sellest pildi kvaliteetsena eksportimine on paras pain. Aga vähemalt sain õigeks ajaks midagi postitusvalmis!

Ühesõnaga, selline sai minu pin-up. Ma ei kasutanudki mingit referentsi, lasin lihtsalt tulla. Kõige keerulisem oli tegelikult näoga - ma olen kuidagi kätte harjutanud ainult teistpidise (pilk vasakule) joonistamise. Siis aga äkki tekkis ühele narmendavale lehele päris cool nägu... Kõik katsed seda korralikul paberil korrata aga ebaõnnestusid... Õnneks tulid appi fotokas ja vektor. Algversioon oli lillakal taustal, aga siniseproov tõi juuksed ja naha paremini esile. Jäi nii. Selguse mõttes jätsin ära ka ühe versiooni taustapilved. Hobuse saba on muidugi absurdne, aga pikkupidi kõverad kolmnurgad ei toiminud. Minu jaoks on jalalabad ja -varjud alati väga raske teema, siin nad enam-vähem õnnestusid. kaabut hoidev käsi vajaks ka veel mõtlemist.
See on siis sihuke volüümikam ja vulgaarsem pin-up. Kui mahti saan, teen siiasamasse veel ka oma esialgse idee, natuke anorektilisema ja animelikuma olevuse. Tulevikus, kunagi. Loodan. Aga ei luba.

LISANDUSED:


Siin on uuem ja hommikuse värske pilguga üle käidud pilt. Mõtlesin, et ehk on õpetlikum asenduse asemel panna uus variant võrdluseks vana kõrvale... Anyway, muudatused. Muutsin pildiraami värvi, ehk on huvitavam. Juba enne Elina kommentaari mõtlesin lisahighlightidele, aga öösel nendeni ei jõudnud. Muutsin pisut käevarsi, võtsin sellist lennukat ja mulle omast groteskset vonklemist tiba vähemaks, aga ainult tiba. Populaarne põlveteema - siin on selline värk, et mulle meeldib utreerida. Lisaks, see põlv peaks olema kuidagi väänatult pool-otse ja see järsk kumerus annab seda minu meelest paremini edasi, muidu mõjuks liialt labase profiilina. Muutsin Meelise näpunäiteil pisut ka käelabasid. Paremat kätt küll keerutasin rist vastassuunas soovitatule... :)
Vektoris on mõnes mõttes ikka väga hea asju timmida ja muuta. Tegin kiikhobu ühes tükis liigutatavaks asjanduseks ja keerasingi ta kaldu. Pisut piinlik, et seda ise ei taibanud teha, aga juba joonistamine oli aeganõudev ja ju blokeerus aju selle koha peal ära. Mis puutub sellesse, et alustasin paljukardetud hobusejoonistamist, siis jumala eest, ma tabasin selle ära alles pildi lõpuetapis kui märkasin Pin-upi teema avaposti senilugemata kommentaare. Nüri inimese asi.

4 kommentaari:

Elina ütles ...

Päris vahva daam. Mõtlesin esimese ropsuga, et see on Dolly Partoni portree. Ja hobuse joonistamisega nagu näha, on mõned juba algust teinud:) Daami karakterit on minu meelest väga hästi edasi antud. Selles, et minu 1 aastasele pojale see pilt kõige rohkem meeldib, pole vähimatki kahtlust.
Võibolla selle kõrvarõngaga ja põlvedega võtaks midagi ette aga vbl on see taotuslik...
mütsi ja soengu highlight-id on minu meelest väga head, oleks võinud mõne kehale ka äkki panna.

Joonas ütles ...

Nägu, kaabu ja soeng on lemmikosad pildist. Kogu pilt mõjub väga elavana ja silm rändab sellel suht palju. Freehand pole sugugi ununenud :) Meelis mainis, et põlved on maitse asi ja mulle just need teravad ette suunatud põlved meeldivad :) Ainukese asjana muudaksin ise käsi - sirgel käel prooviksin kumerust vähemaks teha ja labakäsi väiksemaks/daamilikumaks saada. Kaabut hoidev käsi läheb jällegi alguses rinnaga liialt kokku ja rindkerest ning õlavööndist jääb seega liiga massivne mulje (minu maitse jaoks...).

Ivar ütles ...

Kiire kommentaari kommentaar:

Ma siin mõtlen, kas Elina pisipoja kommentaar oli seotud hobuse ja erksate värvidega või...
Ahh, nevermind.
:-)

Kõrvarõngas ongi selline kõver heeringas.

Nagu ehk nägite, muutsin pilti ja postitasin muudetud versiooni. Ega tea, ehk asendan selle edaspidi veelgi... Mis mind hetkel ennast veel häirivad -
juuksepusa gradiente tuleks tiba keerata, kohati sulavad liiga kokku.
Proovisin veidi keerata vasaku saapa jalalabaosa vertikaalsemaks aga ei saanud päris seda, mis vaja. Ilmselt proovin veel, vasak põlv tuleks ka tiba allapoole tuua.
Kuigi korsetti kammitsetud rindkere massiivsus on taotluslik, on Joonase vasaku käe märkuses point olemas. Pusisin juba pisut vasaku labakäega, aga hetkel hakkab aina enam tunduma, et see käsi tuleks kogu täiega ümber teha. Küünarnukk kõrgemale ja õlavars tiba pikemaks, küünarvars vertikaalsemaks ja ranne kella kahe suunas kõrgemale. Ja käelaba hoopis teise poosi, midagi tervituse - Howdy! - ja sõrmega kaabukoputamise sarnast. Ehk siis - the story goes on. Vektori värk, provotseerib edasi pusima.

meelis ütles ...

no worries, Ivar..
Minu arust oli see pilt juba enne su parandamist täitsa timm, aga kui edasi veel tahad timmida, miks mitte;-D
Ja tegelikult räägid sa nüüd ju ise ka ainult nüanssidest-detailidest, sest suurelt on asi paigas. Parafraseerides üht "suurt" filmimeest: It's not about small details - it's about big picture"...HAHAA..
Ja vastandina Disney meeste teooria, mille täpset sõnastust ma ei mäleta aga mis just ütleski, et DETAILID on need mis teevad nende asjadest üle keskmise (loe: parima) asja, ehk siis just peatähelepanu KA detailidele!!
Jõudu ja edu edasi ponnistamisel!