esmaspäev, 12. mai 2008

02 - Istuv pin-up- Joonas


Nägin sellega ülesandega rohkem vaeva, kui oma praeguste muude tööde juures otstarbekas olnuks. Samas, kui teen aastas ühe pin-upi, siis miks mitte pisut vaeva näha...
Tõdesin järjekordselt seda, et alul tuleb fotot mitu korda läbi joonistada, siis foto kõrvale panna ja peast sama poosi püüda tabada. Siis tuleb tulemus, millega ise hakkan rahule jääma - piisavalt stiliseeritud ja mitte väga realistlik, olles siiski mingis harmoonilises propotsioonis. Aga ka seda varianti joonistasin mitu korda läbi, et sobiv pintslijoon saada. Joonefetishist, nagu ma olen.
Arvutis on seda vaid värvitud ja mööblile varjud pandud. Alul üritasin mingit värvide harmooniat saavutada pastelsete toonidega, kuid lõpuks jäin monokroomse juurde - tundus kõige rohkem sobivat joonega, seda mitte alla surudes.
Vahendina kasutasin Penteli Brush Pen'i. See on vahend, mis on otseselt süüdi mu jootefetishismis.


Üldiselt sama tekst, mis eelmise kohta, välja arvatud värvimine muidugi. Keha asend oli muidugi nightmare. Jalgadega rahule ei jäänudki. Siin töötlesin arvutis aga joont ennast - just juuste juures, mis olid alul liialt "tummised". Muutsin arvutis ka pea asendit, mis alul oli suht mööda pandud (sain sellest aru alles daami kiilaks ajades ja proovides talle kaela külge keevitada).

3 kommentaari:

Elina ütles ...

soengud ei tulnudki nii jubeda, kui esimesi sketše vaadates kartsin. mulle meeldib esimene töö rohkem. kuigi sellist kunstipäraast hooletust võiks natuke rohkem olla. ma vist põlve enam hästi ei söanda mainida, samas kui ma seda siin tükk aega iga nurga alt jõllitanud olen, siis niiväga nagu ei häirigi...
erivärvilised jooned meeldivad ka.

Ivar ütles ...

Püüan siis ka alustada kommentaatoriametit...
Esimene pilt - mulle meeldivad nii poos, joon kui värvigamma. Kui midagi kritiseerida, siis ehk parem reis teeb pisut veidra kondise jõnksu põlveks üle minnes, see oleks võinud olla suhtelisel lauge kaarjoon, mis mõtteliselt pikeneks kusagile jaki hõlmast madalamale. Sinna oleks ehk võinud ühe pisikese hoogsa riidevoldijoonekese lisada... Pepu mind väga ei häiri, selline hõljuv oleks annabki tegelt tibi kaalutust ja ehk mõningast ebamugavustunnet päris hästi edasi.
Kontorisisustus on modernselt futuristlik. Ise sellisel toolil küll ei istuks, aga mis võiks kontorikuubikusse paremini sobida kui kuubik. Kehtib ka Meelise pildi kohta... :)

Ivar ütles ...

Muidugi, unustasin teise pildi. Ei oskagi suut midagi öelda... Väga terav koht istumiseks. Tagumise reie crosshatching on suti liig, juuksed ehk oleks võinud ka pigem kuidagi S-kujulise joonega visandada, natuke loetamatu ehk hetkel. Kusjuures, ma ei ütleks, et vasak jalalaba/king just liigselt kaarjas oleks.