esmaspäev, 19. mai 2008

02 - istuv pin-up - liiso

sellise kritselduse panin ükskord sõbralt laenatud "alice in wonderland" raamatu vahele, et järge hoida. järgmine sõber kes raamatut luges, leidis selle lehekülgede 84-85 vahelt ja hoidis alles. vanast rasvast kõlbab vana nädala teemale ehk postitada küll ;)

7 kommentaari:

Elina ütles ...

Mulle meeldiks kui joone paksus, "iseloom" varieeruks ka kehal. Juuksed on selles mõttes huvitavamalt välja kukkunud.

meelis ütles ...

tere, Liiso,
ja tänud ühinemast meiega!
Ehk on Joonas sind hoiatanud, et kõik, kes meie blogis esinevad, peavad arvestama mõningase kriitikanoolte laviiniga, mis nende tööde pihta võib langeda ja armu kellelegi ei anta kui asi kritiseerimist väärt,
(ehk nagu ma ise armastan öelda: kui tahad et sind kiidetakse, siis näita oma töid emale:-)).

Su istuva näitsiku kohta: üldmulje on positiivne, poos on mõnusalt reläx ja naiselik, joon hooletult vaba. Eriti õnnestunud on nägu, mida sa imselt oma elus oled joonistanud kõvasti rohkem kui kehasid. Et tegu on ilmselt fotolt mahajoonistatud asjaga ja stiil realismilähedane peaksid olema täpsem detailides; soovitan sul edaspidi tudeerida rohkem inimese keha, eriti käsi ja jalgu. Joonistuslikult on tema parem käelaba liiga tönts ja jäme (eriti vale on pöidlast randmesse minev joon), samuti on meiepoolne säär tiba vormitu ja kardan et sellise liikumisega nagu sul tehtud ei mahu ta saapa sisse ära.
Aga veelkord: üldmulje pole paha:-)

Leonardo on öelnud: kunstnik peab joonistama seda mida näeb, aga TEADMA mida joonistab.

Edu sulle edaspidiseks!!

liiso ütles ...

kusjuures äi ole foto. ongi nii nagu käe järgi välja tuli. tulistage aga!

Joonas ütles ...

meeldib ka see hooletu näiv vabakäejoon, kuid mis võiks tõesti pisut varieeruda jämeduselt/hoogsuselt ka keha juures. figuuri anatoomia on suht hästi tabatud, kui arvestada, et ilma modellita tehtud. anatoomia poolelt pean nõrgemaks käelabasid - jääb mulje, et nende juures on niiöelda võhm otsa saanud ja nüüd oleks nagu kummikindad käes.

käelabad on aga tõesti raske teema.
1 kasulik link, kust saab kätt mitmetes eri asendites vaadata 36 kraadi: http://www.posemaniacs.com/tools/handviewer/

Ivar ütles ...

Mind käed väga ei häiri, pöial läheb ehk pisut pikale. Pigem jalad... Lähema reie pikkus peaks tähendama, et põlv on suunatud vaataja suunas, muidu on ta lihtsalt liiga lühike. See tähendaks, et sääreosa peaks ka olema rohkem perspektiivis - saapa ülaserv sirgjoone asemel pigem midagi U-kujulist. Tegelikult vist parandakski palju kahe joone muutmine, saapa ülaosa ja sääre tagaosa... Aga nägu on küll cool.

meelis ütles ...

nii, et siis peast tehtud, eh??!
Sel juhul vist mitte esimest (ega ka teist) korda sarnast näitsikut joonistada!!
Tubli töö.

liiso ütles ...

tegelt oligi nii, et alguses nägin ma kuskil raamatus või ajalehes selliseid saapaid ja ma mõtlesin, et peaks need üles joonistama, aga et huvitavam oleks, võiks ju kellegi sinna sisse ka teha. saabas määrab!