teisipäev, 13. mai 2008

02 - Istuv pin-up - Meelis



Et ülesande nimest käis läbi sõna „Pin Up“, siis otsustasingi teha oma pildi retro 50ndate stiilis, üritades olla ajastutruu nii tüdruku riietuse kui ka pildi viimistluse osas.
Vastu tulles Joonase soovitusele (ja omaenda uudishimule) üritasin asjale seekord anda pisut rohkem lõpetatuse muljet, kasutades clean up vahendina Faber-Castelll bruspen’i (super tööriist!!!), ja lisades koloriidi Photoshopis nagu ikka.

Üritasin lisada tüdruku poosile veel rohkem dünaamikat, see aga osutus keerulisemaks, kui olin oletanud kuna poos ON juba piisavalt välja väänatud, lisaks on igasugune dünaamika lisamine istuvasse poosi üsna tulutu tegevus. Otsustasin ka tagaoleva käe panna „midagi tegema“, et siluett oleks selgem ja hoida foon puhas ja mitte risustada seda lisadetailidega.

Eeskujuks oli mul ameerika illustraator Earl Oliver Hurst, kellest olin mõni aeg tagasi suures vaimustuses (olen seda siiani).

Praegu oma tööd värske pilguga üle vaadates märkan, et kontuurjooned (millega nägin kurja vaeva, kuna pole sellega varem kokku puutunud) on pisut liiga jõulised ja rämedad, mis on justkui vastuolus tüdruku poosi kergusega, mida üritasin hoida. Ka oleks vist vasakpoolse käe pidanud jätma toetama alust....
Ja: loomulikult olen oma joonistuslikul ja tehnilisel tasemel kilomeetrite kaugusel ühest oma paljudest eeskujudest, vähemalt ON siis, kuhu edasi püüelda!! J

5 kommentaari:

Elina ütles ...

Väga tore pilt. Eriti meeldib soeng ning selline vaba ja kerge meeleolu terve pildi juures. Mida teeb parem käsi, sellest ei saa eriti aru. Ja parem põlv on minu maitse jaoks natuke liiga nukiline.Valge kasti asemel oleks võinud midagi meeleolukamat joonistad, aga see on juba puhas norimine:-)

ps.Kust sa endale muidu brushpene hangid?

meelis ütles ...

thanks, Elina... Tõtt öelda ei saa ma ise ka nüüd aru mida see käsi teeb, ja ka joonistuslikult on käelaba rakurss vale :-(
Tahtsin kätt maksku mis maksab kehast lahti lüüa (clear silhuette) aga nüüd vaatan et see pole õnnestunud. Valge kast - väga õige point!!..... Otsisin netist esialgu ajastule vastavaid asju millele ta istuma panna, et oleks läbinisti stiilitruu jne.., aga mida rohkem deadline lähenes seda rohkem sain aru, et mõte tuleb maha matta, next time perhaps... Aga tänud veelkord!!
Nüüd, mil olen pildist juba mõnevõrra kaugenenud näen, et sel on ikka üks suur punnitamise ja "wannabe" mekk man, ja see on öeldud siiralt ilma tuhata pähe!!
Brushpennid on meil siit stuudiost, nagu ka muud töövahendid; kust nad siia tulevad, üritan välja uurida.

Joonas ütles ...

Meeleolu on tõesti hästi tabatud ja ajastut ka. Kui toonid oleks pisut pastelsemad, oleks seda võind vabalt ka "originaaliks" pidada. Brushijoon on minu meelest algaja kohta väga hea, eriti juuksed. Kui midagi kriitlist püüda leida, siis see sama mainitud käsi ja selle asend keha suhtes. Samuti (võibolla selle käega seoses) tundub mulle seljaosa pisut liiga kumer. (Hmm... Huvitav, et ma ise kasutasin sama poosi puhul pea samasugust valget kuubikut istumisalusena - universaalne pin-up alus? :)

Ivar ütles ...

Retro ruulib!
Kontuur võiks ju peenem olla, aga miks peaks. Igatahes väga elav teine, kergelt kadedaks teeb. Proovisin Photoshopis läbi CMYKI kontuuri alphakanalisse võluda ja kastanipruuniks muuta, tuli veel retrom. Kuigi näen, et ega sulgi pole ta päris pigimust, kumab kergelt läbi.

Mõnusad värvilaigud, väga akvarellilik. Arvestades kohvitamist tuli mõte, et ehk võiks kreemikal taustal olla paar paberilt skännitud kohvitassiringi... Värv ju üsna sama.

Mis veel tassi puutub, siis sanga peitev rakurss on kaval liigutus. Ma teen ka pea alati nii... :)

Parem käsi - ehk oleks, jah, see võinud suti teises poosis olla... mingi koketeeriv viibe kaadritagusele ülemusele? Varruka antud asendi ja oh-mis-te-nüüd-õlaga sobiks ehk hoopis paremale suunatud käsi. Kuid tegelikult toimiks ka olemasolev, kui selja taga oleks tuhatoos ja näpu vahel sigaret. Kasutamata võimalus ajastutruudust tabada... :)

Jalavarjud on kadestusväärselt ruumilised.
Mis veel - kuupiste vihjab töö-cubicle'le... Ühe käevõru oleks ehk käekellaga asendanud. Muidu... mis siin ikka öelda. Kahju, et tänapäeva reklaamid absoluutselt sellist Andrew Loomislikku käsitööd ei sisalda. Oleks ju väga värskendav.

Kait K. ütles ...

hea puhas. näiss