teisipäev, 13. mai 2008

02 - Istuv pin-up, Meelise kommentaarid

Minu kommentaarid in general: animaatorina hindan pooside puhul alati esimesena liikumist ja dünaamikat (ehk ka staatilisust kui olukord seda nõuab), järgmisena elu piltides - kas tegelane on "elus" või zombie, ja viimasena - aga sugugi mitte vähemtähtsana - karakterdisaini.
Ja et 1 pilt räägib rohkem kui 10000 sõna (ehk nagu meie keeles öeldakes "Show don't tell"), siis käisin kõigi pildid kiirelt üle et asja illustreerida ja sõnavahtu vähem oleks.

1: Elina.

Karupilt.

Tõtt öelda mind üllatas pisut et sa ise pead seda neist kolmest kõige tugevamaks, ma ise oleks selle pingereas viimaseks jätnud (no offence :-)), mulle meeldib pildi koloriit ja omapärane unenäolikkus, samas oleks ma fotolt noppinud välja just ned magusad kohad ja neid utreerinud.


Istuv tüdruk rohelises.

Minu arust parim neist kolmest, meeldib koloriit ja naiselik karakterdisain.
Samas ei suutnud ma ikka end tagasi hoida ja näitasin asju mida ise oleksin välja toonud :-)


Bikiinid:
taaskord ilus koloriit ja naiselik lähenemine. Hea ka et ajasid tüdrukul selja sirgu, proovisin seda poosi ka ise nii- ja naamoodi skitseerida, aga sinuu sirgeselg on parim lahendus! (Ise võimendasin tema "kössakust" aga appiilile see kasuks ei tulnud).

Joonistulikult ei ole kael väga hästi ühenduses selgrooga, (kael peaks vist olema pisut eespool), ka plel ma kindel kas "sponge" brush on naha loloreerimisel parim, jätab pisut plüüzhise mulje.


2: Ivar

Väga vahva!!, kihft stiil ja lustakas meeleolu, hästi lahe!

Oma pildi kommentaarides tegin ainult pisikest "make upp'i" ehk iluravi, need ka suures jaos kõik maitses kinni. Suurepärane töö, Ivar!


3: Joonas:

Küsija pilt:

Väga hea idee (nagu alati:-), ja ka monokroomne värvivalik on pea alati kindla peale minek.

Mul on joonistuse koha pealt suht sama kommentaar mis Elinagi tööde puhul, ehk siis oleksin taaskord leidnud joonistuslikult põnevanad kohad ja püüdnud neid võluvalt välja tuua (torso ilus kumerus ettepoole, ehk ka parempoolne käsi...). Ja kindlasti oleksin tüdruku pannud ISTUMA, ehk siis näidanud konkreetselt, et tagumik on kindlalt pingil... kui sa just ei tahtnud näidata, et ta hakkab kohe-kohe tõusma?

(Sorry, Joonas, ka ei saanud ma jätta nii viisakale küsimusele pildil vastamata!!HAHAA!!)


Kummargil:

Päris hea vabakäe sketch (või sellise mulje sa vähemalt oled suutnud jätta), taas kord highlight'isin joonistusllikud kohad mida oleksin ise pushinud (võluv käsivarre paine taha, ka reite ja eriti säärte sheibid), eriti häirivad mind tüdruku mitteappiilikad "kabijalad" (no offence).
tegin kiire sketchi kuidas ise jalalaba anatoomiast aru saan.



Lõpetuseks: üllatavalt head tööd kui vaadata kui raske oli ülesanne! Ma isiklikult soovitaksin eriti Elinal ja Joonasel teravdada oma silma ja fotoref'i kasutamise puhul leida üles ja TUUA VÄLJA ilusad sheibid, mitte neid taandada ega nõrgendada... Aga - on ju ilu ka vaataja silmades vaid ja paljuski maitses kinni.

Aitäh teile!!

5 kommentaari:

Joonas ütles ...

Oma kommentaari kommentaariks. See kabajala-fix on just see, mida vajasin - tänud! Üldiselt on need labajalad mulle alati probleeme valmistanud. Ilmselt osalt ka seetõttu, et praegu oma jalga vaadates näen, et seal on mingi mügarik ka põrandale toetudes :D Ilmselt ei tohiks seda aga liialt rõhutada, kuna näeb antud pildil tõesti freaky välja...

Kehavormide kohapealt... Tõepoolest, praegu vaatan, et oleks võinud enam rõhutada, rindkeret eriti. Need poosid tulevad ikka vibalikud nagu ma ise, pole ilmselt veel seda kätt, mis oleks suurem kui ma ise :D
Aga samas on probleem mu puhul ka üldisem - kipun fotoreferentis puhul ALATI fotosse liialt kinni jääma ja kaotan igasuguse sideme oma parema ajupoolkeraga... Ilmselt on asja juured selles (mui veidra hüpoteetilise teooria kohaselt), et ma õppisin joonistama (või õigemini alustasin õppimist) vaid peast inimesi-esemeid paberile pannes ja nii aastaid ja aastaid. Modell ja foto on mu "joonistajakarjääris" alles hilisemad nähtused. Seega - rohkem selliseid ülesandeid, paluks! :)

Elina ütles ...

Ma ei ütleks, et see mul kõige tugevam töö oli, aga kõige huvitavam oli seda teha ja ise jäin kõige rohkem sellega rahule.Midagi uut minu jaoks.
Arvasin juba enne sketshima hakkamist, et Meelis hakkab kindlasti sheibijuttu ajama ja üritasin pingsalt pildilt mingeid sheipe leida, aga välja kukkus nagu alati...
Brushpeniga tehtud tüdruku jalad olid juba alguses veits kahtlased, aga peale üksühele fotolt maha kopeerimise ei osanud midagi muud nendega ette võtta. Ja seda ka nagu päris ei tahaks.kuna selles laadis asju teen kõige enam, küllap seetõttu see kõige ladusamalat välja kukkuski.Aga oli ka kõige igavam teostada.Käsi on ka värskel pealevaatamsiel ikka üsna metsas.
Aga Meelise jooniskommentaarid on VÄGA tänuväärsed.

meelis ütles ...

fotoref'i kasutamine kui seda õigesti ja teadlikult teha on alati teretulnud nähtus, enne fotograafia leiutamist kasutasid kunstnikud ju referensiks elus modelle, meie oleme ses suhtes kõvasti eduseisus, saame teha nii ja naamoodi! (Ka on pilt tänu tehnoloogiale meie jaoks ju ära "flätitud", mis teeb ülesande veel ERITI kergeks).
Kuna sa, Joonas, ütled, et oled suurema osa oma joonistustest teinud peast, siis isiklikult arvan, et nüüd on viimane aeg ka natuurist joonistama hakata; ükskõik kui fotograafiline nägemismälu sul ka poleks on peast joonistamine siiski piiratud.. ja sa ei taha ju oma oskusi piirata, egaju??! Eeskätt on see vajalik just silma ja käe vahelise kooskõla saavutamiseks.
Ise tudeerisin modelle aastaid tagasi sellisest raamatust, juhul kui sa sellega veel tuttav pole:

http://www.amazon.co.uk/Nudes-Illustrators-Figure-Reference-Manual/dp/0747505047/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1210748715&sr=1-2

see raamat on mul olemas ja võin igakell laenata; siin, on modellid pildistatud 360kraadiste nurkade alt kokku 3lt erinevalt kõrguselt, seega saad sa justkui "kõndida" ümber tüüpide ja neid erinevatest rakurssidest joonistada; ka ei väsi need modellid kunagi, on alati sinu jaoks saadaval ega küsi raha poseerimise eest!!:-)
Ka on 1 sait, mida soovitan uurida just modellide joonistamisref'i seisukohalt:

http://www.anything3d.com/model-portfolio_session/index.php3#top

Panin enese jaoks mõned neist modellidest ühele joonele ritta, taaskord SUPER abivahend joonistamiseks!! Kui on huvi võin mõned sulle (või teile kõigile) lähetada!! Andke aind teada, edu!!
;-)

Joonas ütles ...

Tänud nende linkide ja vihjete eest! Olen nõus, et modellijoonistamine ON joonistamisoskuse alus. Kunstikoolis sai seda suht palju tehtud ja ei saaks öelda, et see mööda külgi oleks maha jooksunud - kahtlemata vastupidi.

Ilmselt peaks siia tegema mingi megapostituse modellijoonistamise kohta... Seniks võiks aga paremale veergu mingi hea lingikogu koondada. Endal on ka üks hea hiljuti leitud link, mis teemasse sobib: http://www.posemaniacs.com/

Ivar ütles ...

Minu jaoks on anatoomiareference nr 1 see asjandus: http://www.freedom-of-teach.com/products/prod_detail.php?sect=products&pid=det_anafig1
Aga ostmine läheks päris kalliks...