teisipäev, 20. mai 2008

03 - kentauritäkk - joonas


Pean vist pisut tushi pähe tilgutama, kuna mul polnud seekord aega ülesandesse väga süveneda (pole ilmselt ka järgmise puhul, kuna põrutan reisule nädalaks). Pildi nimeks võiks olla "kentauritäkk bossab".

Joonistus on tegelt esimese skitseeringu puhtam versioon. Enne skitseerimist sirvisn ka pisut hobuste anatoomia pilte. Proovisin sama asja ka pisut karikatuursemalt, kuid asi läks sellega käest ära. Noh, oleks tegelt tahtnud ka midagi dünaamilisemalt/dramaatilisemat ka proovida (heroiline hüpe üle kontorilaua vms).
Tehnikast... Tähelepanelikum vaataja märkab võib-olla, et harjutan endiselt igal võimalusel oma brush-pennide kasutamist. Värvisin 15 min Corel Painteris, pärast kruttisin pisut värve Fotopoes, kuna Painter kipub kõike väga erksalt tegema. Aga muidu Painter on Coreli ainus programm, mida julgen soovitada! Olen selle tõsine fänn viimasel ajal.

Mees-musklid jään aga siis seekord võlgu...

3 kommentaari:

meelis ütles ...

mäletan, et aastaid tagasi appruuvis üks rezissöör mu stseeni ära öeldes: "nice, all the principles!"
(Vahemärkusena neile, kes animatsiooni tehnilise köögipoolega eriti kursis pole: klassikalises animatsioonis on umbes 15 reeglit ehk printsiipi, mille tundmine on proffidele kohustuslik ja kasutamine soovitav). Mäletan, et tookord ajas mind selline repliik naerma, justnagu sõltuks printsiipide kasutamisest stseeni headus,..
Nüüd aga, Joonas, tahaksin oma kunagist mentorit sinu pilti vaadates ikkagi tsiteerida: hea pilt - kõik joonistuslikud printsiibid on paigas, APPROVED!! :-))
Hea vorm, lahe karakterdisain, mõnus brushijoon, maitsekas värvivalik.....Mida veel tahta?

KUI millegi kallal pisut norida, siis on see tagumise kaugema jala "kanakints", joonistuslikult oleks õigem ja esteetiliselt parem, kui selle tagaosa võlvuks teisele poole nii nagu eespoololeva jalagi puhul.

PS, kuhu torkab su kentaurnohik lipsus oleva lipsunõela et tuul seda ei lehvitaks? Läbi kõhunaha? HAHA

Elina ütles ...

See kentaur meenutab mulle ühte selli telesarjast "Kodu keset linna".
Nägu oleks võinud isegi ülbem ja klanitum (natsilikum)olla. Aga noh, see on minu arvamus. See on küll tõsi, et painteris saab 15 min. ka normaalselt pildi värvitud. Ma ikka oleks tahtnud näha swarzneggeri (kuidas iganes kirjapilt on) come backi, aga eks selleks tulevad uued ja paremad teemad.

Ivar ütles ...

On, jah, "Kodu keset linna" moodi! Seal on mingi ebanäitleja, täpselt sama nägu.

Kas ma olen ainus kellele tundub, et, parafraseerides mingit kah vist teles kuuldud naljatust, et TORSO peaks suurem olema? Mul on tunne, et kogu inimlik osa on hobusega võrreldes tsipa väike?... Esijalgade kohal olev seljajõnks on vist ka üleliigne, kui inimene oleks suurem, kaokski see ära.