esmaspäev, 26. mai 2008

03 - kentauritäkk - kinnas

Aitab neist alasti odadega metslastest. Jõudkem kapitalismi.

Pildi loomisest natukene. Kapitalist sai alguse mustvalge visandina otse arvutis, olles tonaaljoonistusega valmis saanud lasin overlay ja hard light ja colour ja taoliste layeritega mingit värviinformatsiooni pildile. See ei andnud päris nii ägedaid tulemusi kui lootsin ja näo ning käed pidin ikka üle maalima.
Idee sain siitsamast blogist. Kõik kentaurid siin (ja ka mujal) on ikka ja jälle needsamad rumalad alasti barbarid oma tobedate odadega. Kuidas nüüd öelda. Noh. Ei ole äge ju. Niisiis avastasid nad tubaka ja kapitalismi, riiete hüved ja arvepidamisraamatute võlud. See seal raamatu peal peaks olema midagi $ sarnast aga hobuseraua/Omega kujuga. Ta kuidagi ununeski selliseks poole persega tehtuks, vabandust.
Panin üles ka täisresolutsioonil detaili, pildi enne värvide lisamist ja algse block-in'i. Hobuse jaoks kasutasin mingeid google reffe.

10 kommentaari:

Elina ütles ...

Oi kui ülbe! Mulle meenus kohe selline tore bbc multikas nagu "I'm not an animal". Kentaur, kes keeldub olemast barbar - see ta on. Kingad(?) kapjade otsas on väga stiilsed, jalutuskepist rääkimata. Mis materjale sa muidu oma ajastutruude kostüümide joonistamiseks kasutad? Ära palun ütle, et see tuleb sul kõik peast.

Karmen ütles ...

No kes küll tuleb selle peale, et kentaur kapitalismiga seostada? Kinnas muidugi! Väga sümpaatne herr igaljuhul. Võib siis vist oletada, et neid jalutuskeppe on veel saadaval? Ma telliks hulgi.

Aleksander Rostov ütles ...

Peast teen nad jah. Ei meeldi reffe otsida eriti, tülikas on. Halb harjumus aga punnitan nii kaua kui võimalik ilma abivahenditeta. Kui midagi väga võõrast on käsil (hobune näiteks) siis võtan end tavaliselt kokku ja otsin mingeid pilte (aga tuleb tunnistada, et neid jalgugi sai paar korda proovitud ilma googlita).

gingi (lauri tuulik) ütles ...

Väga sümpaatne! mõnus vaadata pintsilijoone tõmmet ju. Aga kas ühel õigel kapitalistil poleks mitte vaja jüngrit kes raamatut tassib? :)

Kait K. ütles ...

eks kõigil on oma käekiri jap. aga hea idee ja teostus nagu ika. ma nüüd ei tea kuidas kentauri-eksperdid seda esijalgade poosi aktsepteerivad.

Ivar ütles ...

gingile täienduseks - tahaks näha teisigi mütoloogilisi olendeid samas stiilis. Kapitalistlik harpüia näiteks... Või faunid, Medusa, minupärast või Minotaurus...

Too mustvalgelt joonistamise ja siis alles värvide lisamise trikk on tuttav, ameerika superhero-fännide ebajumal Alex Ross teeb seda päris värvidega, ka mingeid mangateemalisi how-to artikleid on sellel teemal ette jäänud. Aga endal pole seni õnnestunud...

Antud kentaur on igatahes pagana hea. Kui oleks kirjutaja, siis hakkaks kindlalt mingi lugu jooksma, sest ilmselgelt on sel mehel mingi sünge plaan peas, mis tõotab seiklusi ja segadust, kui mitte koguni tõsist hävingut...

Joonas ütles ...

Super koloriit. Sul on selgelt oma käekiri. Kogu mehe ülalkeha ja esimeste kapjade hoiak on viimase peal. Kullatud kaelaehe paneb sellele punkti. Ma pole küll mingi kenatauri-ekspert, kuid minupoolne tagumise kabja toetuspind peaks olema pisut teine. Aga kuna see ongi koloriidilt hele-vähetähtis, siis võib selle stiliseeritud nüansi alla kirjutada.
Tegelt võib teha sellest tõesti ühe pahaendelise kabjalise karakteri mingisse viktoriaanlikku fantaasia-koomiksisse :)

Ivar ütles ...

jah, Alan Moore meets Dickens...

meelis ütles ...

kogu pilt on häbematult paigas, isegi balansseerimata negatiivne space mehe seljataga ei häiri..
Su joonistusoskust ja vormitunnet ma teist korda üle kiitma ei hakka ;-);-) ;-)
Kui midagi, siis EHK oleks võinud inimlooma alaosa tudeerimisele rohkem aega kulutada; pean silmas tillukesi anatoomilisi ebatäpsusi jalgade ja kapjade asetuse osas... Kuna sa oled enese jaoks reeglid nii paika pannud ja taotled ülimat joonistusllikku täpsust, siis samalaadset täpsust oleks tahtnud ka allpool näha... Räägin ainult joonistuse õigsusest ja MITTE hooletust lõpetamatusest mis on omamoodi võluvgi.
Edu edaspidiseks!

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldib. Tavatu. Mis puutub esijalgadesse, siis nende pisut võib-olla ebahobuselik poos lisab härrasmehele vaid stiili juurde. Siin peaaegu et polegi tegu lihtsalt valemiga hobune + inimene, vaid on loodud nende kahe suurepärane sümbioos. Ühel hetkel tundub, et tegu on hobusega, teisel jällegi, et kõhetuvõitu härrasmehega, kes seisab loomulikult just kahel jalal...