neljapäev, 22. mai 2008

03 - Kentauritäkk - Klassikud

Nüüd, kus hobuinimene joonistatud, võiks ehk pisut vaadata, kuidas tipptegijad on sama olevust kujutanud.

Frank Frazetta (1928) on ilmselt fantaasiaillustratsiooni suurim legend. Tema talent ilmnes juba üsna varases nooruses. Kahjuks aga suri ootamatult ta itaallasest õpetaja, kes plaanis poisi omal kulul Euroopasse õppima saata. Ja nii asuski FF juba kuueteistkümneselt joonistustööle. Mehe sulest on pärit lugematu arv ikonograafilist kraami, neist on ilmselt tuntuimad maalisari "Death Dealer" ja barbar Conani illustratsioonid. Frazettast pajatab film "Painting With Fire", millest on olemas ka lisaderohke DVD. Muuseas, mees õppis peale infarkte ja kõrges vanuses vasaku käega joonistama.
Isiklikult tunduvad tema sule- ja pliiatsijoonistused isegi hulga huvitavamad kui maalid, siin pildil on näide mõlemast.

Régis Loisel (1951) on prantsuse BD kunstnik, kelle albumitest on tuntuim fantaasiaseriaal "La Quete de l'Oiseau du Temps". Kusjuures - kunagised viis albumit said hiljuti järje. Antud kentauripilt on pärit krõbedavõitu koomikseid, jutte ja illustratsioone sisaldavast raamatust "Troubles fêtes".

Claire Wendling (1967) on samuti prantsuse kunstnik, kelle lakooniline, aga samas suisa uskumatult ilmekas joon suudab kujutada ilmselt mida iganes. Tema põhiteos on viieosaline "Les Lumières de l'Amalou", mille kõrval on äärmiselt soovitav leida ja osta "Drawers 2.0", suureformaadilise pildikollektsiooni teine, täiendatud väljalase. Antud kentauripilt on üks paljude seast ja pärineb raamatust "Iguana Bay 2.0". Seegi on varasema pildialbumi uusversioon, sisaldades paarislehekülgedel esialgseid tooremaid joonistusi ja kohe kõrval viimistletud uusi variante.

1 kommentaari:

Kait K. ütles ...

uhh...uskumatu joon tõesti :/