teisipäev, 13. mai 2008

03 - Kentauritäkk

Ivari pakutud teema. Pikem lahtikirjutus oleks "Härga täis kentauritäkk", aga nõukoda leidis, et lühem pealkiri oleks ehk veidi üldisem ja vähem piirav. Eesmärgiks on joonistada anatoomiliselt õiget olevust, kelle puhul vaja tabada nii inim- kui hobumuskleid. Väike huumor ei tuleks lihaste pungitamise kõrval ka kahjuks.

Kes on kentaurid? "Maailma mütoloogia entsüklopeedia" ütleb nii:

Kentaurid olid kreeka mütoloogia kohaselt Arese poja Ixioni järeltulijad. Neil veidratel olenditel olid inimese pea, käed ja rind, kuid hobuse jalad ja alakeha. Nad elasid Tessaalias, toitusid lihast ning käitusid üldiselt üsna ohjeldamatult. Tavaliselt kujutati neid Dionysose joobnud kaaslastena, välja arvatud paljude kangelaste õpetaja Cheiron, kes juhendas ka Achilleust.

Tähtaeg: teisipäev, 20. mai.

5 kommentaari:

Elina ütles ...

Hobuse jalad ja musklid on kaks asja, mille joonistamist ma igal võimalikul juhul väldin.huumorist on asi igatahe kaugel, või siis vastupidi, minu tulevast pilti nähes saab hea suutäie naerda.

meelis ütles ...

siis on sul 2 võimalust, Ivar: kasutada väga head fotoreff'i ja teha sealt maha võimalikult täpselt, või teha asjast selline karrikatuur et kellelgi ei tule pähegi anatoomiliselt asja kommenteerida. ;-)
Igal juhul saime me kõik oma hobuse, mida niiväga tahtsime! Ise arvan, et see on taaskord üks VÄGA hea väljakutse ja enese proovilepanek!! veel rohkem selliseid ülesandei, sõbrad!!

Ivar ütles ...

Miks ainult mul on kaks võimalust?...
:)
Ma olen tegelikult isegi kentaure joonistanud. Muidugi, ühe mu lemmikkunstniku, Claire Wendlingini kentaurideni on teed paar parsekit, Aga vaim on valmis.

Mul on olemas üks massiivne anatoomiaatlas, milles on ka hobuste ja teiste loomade joonised. Raamat on küll ca 100 kilti Tallinnast, aga mul on mõned fotod arvutiekraanilt spikerdamiseks. Kui vaja, võin otsida. Senikauaks üks link venelaste miniatuuriskulptuuri foorumist, siin on ka paras pilt referentsi:

http://www.modelsculpt.org/forum/viewtopic.php?t=27

Aitähh mulle kõigi poolt!

meelis ütles ...

okei, Ivar, ütlesin SUL, kuna olid mures oma hobuse anatoomiaoskuse pärast:) parandan siis end ja ütleme et KÕIGIL on need 2 võimalust, HAHAA!!

Yup, Wendling on vormigeenius, 2 pöialt püsti!!
Kahju et sinu antud lingil see reso nii kehvapoolne on, sellist kraami on vaja suuremalt!

Muideks, liitun Joonase poolt pakutud mõttega panna blogisse kõrvale üks kaust soovituslike linkidega, hetkel hakkavad need tõesti siia kommentaaride ja muu mudru sisse ära kaduma.
Edu kõigile!!

Ivar ütles ...

Mul isiklikult on linkidega paar probleemi.
Esiteks, ma ei kujuta ette, kuidas need lingid siin paremal veerus pika lõputu jadana oleksid ja toimiksid. Kuigi, jah, tegelikult teiste blogide analoogia põhjal ilmselt siiski kujutaks.

Teine probleem ongi sellesamaga seotud. Olen ise oma brauseri Favourites'itesse kogunud kuhjade kaupa coolide kunstnike blogide ja kodukate ning igasugu sketchbooki müüjate linke. Häda on selles, et neid on nii palju, et ainult väike osa neist seostub mul kohe tegija nime ja stiiliga. Kardan, et paremasse veergu asjade lisamise ülevaatlikkus oleks ka kokkuvõttes üsna ümar null.

Ma ise eelistaks kui inimesed teeksid siia blogisse lühipostitusi oma lemmikkunstnikest, -raamatutest ja -ressurssidest, lisades ka ühe pildikese ja süsteemsed sildid. Nii saaks paremas veerus näiteks sildile "Kunstnikud" klikates ette veeru, kus järjest seesuguste lühitutvustused. Minu mälu igatahes on küll lühike ja selline süsteem oleks minusarnastele hoopis arusaadavam ja ülevaatlikum.
Miinus oleks see, et postitusi lisanduks rohkem ja nädala sketšide omad ei paistaks ehk enam nii selgelt välja, kuid sellegi osas aitaks väike klikk paremal vastava nädalateema sildile ja jälle oleks kõik vajalik kompaktselt koos. Pealegi, iga lingi jaoks poleks vaja ju uut posti kirjutada, võib vanale lisandusi teha. Näiteks foorumite või kirjastuste või raamatupoodide jaoks piisaks ühest muudetavast postitusest küll. Kui silt küljes, leiab ka vana asja kohe üles. Kunstnikud ehk siiski vääriksid igaüks oma postitust.