teisipäev, 27. mai 2008

04 - Ökopunk - Ivar


Mis ma oskan kosta?...
Tegelikult seostub sõna "ökopunk" mul pigem etnopungiga. Ehk siis sellise pungliku folkmuusikaga - The Pogues kui välismaale vaadata, VLÜ, Untsakad ja kõik need teised kui lähemalt otsida. Seega, sellel pildil siin on vist siiski lihtsalt kaks heasüdmalikku folgiinimest... Või ma ei tea, pill ju on. Tegelikult, kui pilt vajas veel vaid värvi, tuli teine ja veidi ehk punglikum idee kaabu, lõõtsa ja pudeliga, aga too visand on hetkel postitamiseks kaugelt liiga toores.

Selline sai siis minu sellenädalane pildike. Ise olen eriti rahul sulejoonega, sellist ei juhtu mul just tihti. Tööriistad - G-sulg ja Winsor & Newtoni seepiatooni kalligraafiatint kalkal pluss arvutivärv. Failid - kontuur 5000x6600 pikselit, värv 2000x2640 pikselit. Seega saab kogu kupatuse vajadusel korralikult välja ka trükkida.

6 kommentaari:

Elina ütles ...

päris tore ugri-mugri kolmik. siga meeldib veel eriti. font on praegu minu meelest natuke liiga terav ja peenike. mis sel tüübil sõrme vahel on, ei saa ka hästi aru. sulejoon on ikka hästi mõnus.

Ivar ütles ...

Jah, eks ta selline ugri värk tõesti sai. Siga (minisiga?) tuli päris põrklev tõesti. Isegi liiga, et ka kaelarihm kaela teha.

Tekst tekkis juurde lihtsalt seepärast, et fonte skrollides sattus ette selline, mis omas sobivalt retroetnolikku hõngu. Öösel saigi ta pandud nii nagu oli, kriipspeenena, nüüd, hiljem, paisutasin ta pisut suuremaks.

Mis näpus tolknevasse plärusse puutub, siis mida ikka tahta inimeselt, kes pole kunagi suitsetanud... :)

Joonas ütles ...

Sulejoon on tõesti hea ja karakterid on hästi tabavad. Olen neid korduvalt näinud. (Olen kuulnud, et keegi peab Tartu Annelinnas kodustatud siga, nii et vabalt võib see ka linnaperekond olla.) Koloriit on ka taolistele sobiv, kuigi võibolla oleks pisut-pisut pastellsem parem (maitse asi, mõni "klient" käsiks võibolla värvi juurde keerata :).

Aga jälle see suitsuteema... Minu nägemuses ökoinimesed ei suitseta, kuna see laostab ökoloogilist produkti ehk nende keha ja teenib ökovaenlastele-magnaatidele kopikaid :)

Aleksander Rostov ütles ...

oh shit oh shit, sa oled See Ivar!
Õpeta mulle skulptuuri! Khm. See tähendab, mulle väga meeldivad su skulptuurid ja ma tahaks ise ka sellega natukene tegeleda, aga tühja koha pealt alustada on minusugusele kusikule alati tundunud liiga suure ettevõtmisena ja nii on ta tegemata jäänud.
Jaa! Just leidsin su lehelt ka õpetusteksti, hakkan kohe lugema.
Oh fuck oh fuck ma olen elevil.

Ivar ütles ...

Joonas - teistest ökopunkaritest siin blogis ei tea, aga minu oma küll mingit korporatiivset kraami ei suitseta. Ma väga kahtlustan, et see on ise kasvatatud...

kinnas - see? Mihuke see? No, ok. Skulptuuridest - kauges lapsepõlves oli plastiliinil oluline osa. Väikelinna värk, puhas amatöörlus, ei mingit kunsti, lihtsalt multika- ja raamatutegelased. Suurest peast siis avastasin polümeersavi, tegin paar katset, möödus veel mõni aasta ja sattusin Hellboy foorumis vastavasse threadi, kus ühe tüübi Hellboy büst lõi mu jalust. Noh, ja mis siis üle jäi kui ise proovida. Kust ikka saab täpselt oma soovi järgi asju kui ise ei tee...

Hetkel on peaeesmärk Indiana Jonesi büst ree peale saada (see on uskumatu kui vähesed on suutnud Harrison Fordi adekvaatselt skulptureerida, ise tean ainult paari juhust, kusjuures tegelt mitte ühtegi Indyt). Pluss muidugi lõpuks võtta ja värvida ära Hellboy ja Libahunt.

meelis ütles ...

vahva!!
Ja üllatav, et see tüüpiline (ja mittesinulik) eestikarrikatuurilik joon, mis mind reeglina ajalehtedes häirib siin sugugi ei sega....
(Järelikult on see tehniliselt ikka KÕVASTI parem kui eesti keskmine karrikatuur!!;-))