teisipäev, 27. mai 2008

04 - ökopunk - kinnas


Niisiis! None of that happy-go-lucky creepy shit. Üks tusane rahuvasaraga tüüp, väga vihane ja särtsu täis, pea-aegu noor täkk noh. Sandaalidega.
Ta sai alguse visandiraamatus sodina ja esimese hooga mõtlesingi lihtsalt pliiatsivariandi postitada, aga too on kuidagi kusine ja väikeseid irriteerivaid vigu täis. käevarred ja karakteri siluett ning eriti need käed, mis ei kandnud raskust. Algne kiire katsetus "huvitav, kuidas ta siis selle teise poosiga oleks?" vajus kuidagi pikapeale kuni lõpuks hakkasin mingit Magic: The Gathering laadset kaardiillustratsiooni maalima. Vihane hipi, tap this to destroy all nuclear power plants and animal testing facilities või midagi sellist.
Maitia kuidas see käib. Mingid punktid ja hitpointid ja maagia on ka kusagil.
Vahet pole. (Aga tal on võluvasar, näe.)
Lisasin ka täisresol detailid ja tolle vigase visandi.

5 kommentaari:

Ed ütles ...

väga kõva. nii pliiatsi variant kui digi on väga muljetavaldavad. Kuidagi puhtamad kui muud su tööd mis näinud olen. Digi variandil see kringel jalgade vahel ajab veidi närvi ning juuksed (mis on suht olulised sellel pildil) on veidi lohakalt aga see eest käed on super.

Joonas ütles ...

kena, mõnus hoogne kompa, head värvid ja hea valgus-vari nagu alati. üks kaelasoon tundub valesse kohta suubuvat kehas, muud pole midagi ette heita. kas sa kunagi kaidi moodi oma pildi valmisprotsessi lindistada ei viitsiks? ma ei küll tea kuidas ta seda teeb - kait, ehk selgitad pisut? igal juhul pole siin blogis inimest, kes seda näha ei tahaks. pliis-pliis-pliis :)

Karmen ütles ...

hoh, mõnnad toonid jah, kael ehk on pisut veider, näo kõrval liiga esiletükkiv.
su visandamisoskust olen ma alati kadestanud.

Elina ütles ...

mulle ka muidugi meeldib. jäin natuke selle vasara liikumistrajektoori teemal mõtisklema...aga sel pole eriti tähtsust. ilme on väga õnnestunult punk. no ja rohi on ka väga õigustatult kahele poole lookas.

meelis ütles ...

Tere ka minu poolt, noored ja vihased, mõned teist ehk pisut liigagi vihased minu vaikse natuuri jaoks aga ju see on puhtalt minu probleem ;-)... (Kuidas see kõnekäänd oligi...? kes 20-selt ei mässa sel pole südant, aga kes seda veel 40-selt teeb sel pole mõistust:-)
Vahemärkusena: minu vanus liigub kõvasti selle kõnekäänu teises otsas....., ja ma ei mässa aga mõistust sellegipoolest ka pole, HAHAA!!)

Okei, nüüd su pildist: tõtt-öelda valdasid mind seda vaadates vastuolulised tunded ja mul võttis mitu sportlikku minutit aega et aru saada mis mind siinjuures häiris... Jätan kõrvale su tehnilise teostuse ja perfektse joonistusoskuse mis on lollilegi selge et see on super ja sa üritad end üles töötada maailma parimaks kunsnikuks (mis pälvib mu sõbralikeima õlalepatsutuse sulle selle puhul!)..
AGA... kui vaadata laiemalt (think BIG) ja küsida kuidas ja kas su pilt kommunikeerib siis on siin minu jaoks paar vastuolu:
1: Saan aru mehe lendlevatest juustest, raevunud näoilmest ja spiraaljast speed-line'idest vasara ümber, et tüüp on ilmselgelt vihane ja rahulolematu kogu teda ümbritseva suhtes, ehtne DEMOLISHING MAN - samas on su pildi üldkompositsioon äääärmiselt staatiline, balansis ja peaaegu perfektselt sümmeetriline, (mis kunstiajaloost teada viitab ju rahule, harmooniale ja tasakaalule, vaata kasvõi ükskõik mis renessansiaja pilte....) Võib-olla cropitud tilt aitaks seda vähendada?
2: värvid: taaskord sugereerivad need minule idülli ja maapealset paradiisi ja MITTE seda kõike mida sa näidata oled üritanud:-) (ehk kerge punakasse-lillakasse filtrisse panek aitaks seda leevendada?)

Aga veelkord: suurepärane joonistusoskus ja edu sulle edaspidiseks!!!