laupäev, 7. juuni 2008

05 - Halastamatu kosmoseamatsoon - Ivar

Minu pilt, seekord siis suure hilinemisega.

Püüdsin imiteerida poolsajanditaguste b-filmide posterite stiili, nii värvis kui muus, tibake ehk ka õnnestus. Viltune font on vektoris paika venitatud, teistega läks lihtsamalt. Tibi endaga nägin ikka kurja vaeva. Mu enda default stiil on oluliselt grotesksem ja kõõluselisem, alles peale pikka pusimist ja kuhja kalka kulutamist sain lõpuks kokku tegelase ja poosi, mis ehk kriitikat kannatavad. Kõige selle käigus kadus suur osa vähegi ulmelisest kostüümist ja asendus mingisuguse veidra cheerleaderliku vormiga. Aga, noh, eesmärk oligi totter b-pilt, ehk sobib.

Ideaalis oleks seekordne pilt võinud ju midagi realistlikumat olla. Kuid kuigi mulle vanade vintage reklaamide, posterite ja pin-upide maalitud stiil jubedalt meeldib, ei ole see siiski joonistuslikult päris minu teema. Seetõttu saigi seekordne peategelane midagi animaguru Bruce Timmi stiili sarnast. Ms iseenesest polegi paha, tegu ju ka ühe mu lemmikuga.

Paberikortsud on pärit lapsepõlves kapsaks uuritud raamatu "500 küsimust filmikunstist" musta värvi kaantelt, mille esi- ja tagakortsud üheks köiteservata maskiks kokku monteerisin. Kontuur on pliiats, värv PS. Seekord siis sedamoodi.

1:1 detail ilma rastrita

7 kommentaari:

Elina ütles ...

seda amatsooni kardan mina olemasolevatest kõige vähem. ta on jah pigem nagu cheerleader mängupüssidega mingit "sõjatantsu" esitamas. aga kogu tulemus on väga stiilipuhas, cult ja lahe. tahaks seda groteskset sketši ka näha.

gingi (lauri tuulik) ütles ...

Vaga vesi põhjatu sügavus... või kuidas see käis. Ma vast kardak ikka teda - pange tähele inimolend ilma hapniku ja muu-skafandrita kuu-vms kiviplaneedi peal, njaa pakun et ega ta ikka päris see pole mis väliskest lubaks arvata :)
lahe!

meelis ütles ...

tegin ülevalpool postituses kiire ülevisandi sinu plakatist..
Minu arust superhea idee ja kihft teostus!!
Ise oleksin tshiki maapinnast ka graafiliselt lahti tõstnud ja ehk tiltinud kuupinda pisut enam...

PS, tehniliste vahendite kujutamisel ei tule väänulised sheibid vist eriti kasuks, räägin raketist taamal, mis jätab pisut orgaanilise (puu, taim jne) mulje:-))... Ise oleksin neid tiba sümmeetrilisemana hoidnud...
Or perhaps it's just me....

Ivar ütles ...

Meelise kommentaaripilti vaadates ei jää mul muud üle kui vanduda ja pead vastu lauda taguda. Esimest päriselt ja teist siiski mõtteliselt... Kõik, see, mis su visandis näha on, on nii ilmne ja ma lihtsalt ei saa aru, miks se mu originaalpildis ei kajastu.

Osa sellest oli tegelikult mu thumbnail-sketšis olemas - kaarjas kõhujoon ja keretelg näiteks. Aga see se häda on, visandit puhtaks tehes on igavene tegu, et dünaamika alles jääks.

Sellest ma ka eriti aru ei saa, miks ma silmapiiri kramplikult otse hoidsin, nii kogu poos kui viltune tekst ju otse sunnivad seda viltu keerama. Seda enam, et teksti kalle oleks pidanud tõepoolest pisut teine olema, täpselt see, mis Meelise visandis. Neetud.

Raketi osas on sul ka tegelt õigus, kuigi iseenesest mulle need veidrad kõverused meeldivad. Ja kes ütleb, et need pole atmosfäärimoonutused... :) Tibi on ka suht' sirgjooneline, tekib pisike kontrast ainult kumerjoonelise taustaga.

Tegin siin paar visandit ja tundub, et tegelikult võiks sirget kätt veelgi tõsta, et randmesse tekiks nurk. Peab proovima.

Kuna ma joonistan üldse väga vähe ja ma tahan oma portfooliosse pilte, mida vaadates ma ei peaks ebamugavusest väänlema, siis ei jää muud üle kui see pilt uuesti teha.

meelis ütles ...

HAHAHAHAAAA, selleks me vist siin kõik olemegi et üksteist aidata ja kui vaja siis ka shnitti võtta!

Ära oma pead vastu lauda ära tao, Ivar, (seda enam, et seda läheb meil veel sinu teadmiste ja ideede puhul tervena vaja ;-)), ja häbeneda pole tarvis... Tean omast käest KUI neetult raske on oma pildi puhul ise kriitik olla ja KUI kergesti elu pildil puhtaksajamisel ära kaob......
Jõudu!!! :-)

Kait K. ütles ...

kõik on ära öeldud :) eks lisan kiitust juurde.

Joonas ütles ...

Meelise kommentaaripilt ülalpool ütles tegelikult ära kõik.

Kui sa ütled, et üritasid oma stiili varjata, siis arvan, et see ei tulnud siinsele figuurile kasuks - ta on nüüd poolenisti nurgeline ja jääb sellisena pisut ebalevaks, kahevahel olevaks. Ma eelistaks kas täielikku ümarust nagu Meelise visandil või siis su tavapärast nurgelisust. Stiiliharjutusena võid neid mõlemaid koguni proovida :)

Tekstuurid-värvid ja käed relvadega on head. Kosmoselaeva kuju on ka hea, seda ära küll muuda.