teisipäev, 3. juuni 2008

05 - Halastamatu kosmoseamatsoon - Joonas



Selle teema üle mediteerides käis vahepeal peast läbi mõte teha mugavalt arvutusmasina taga istuv taparelvi kaugteel juhtiv kontoriamatsoon, kuid otsustasin seekord ülesannet siiski tõsisemalt võtta pisut. Erinevates poosides kavandeid valmis tegelt päris mitmeid, kui aega, postitian need siia alla hiljem.

Tehnilist juttu. Planeedi puhul kasutasin leiva ja juustu tekstuure (mõjutused Ivari ühest vanast libahundi-pildist, kus kuu on ehtne pannkook), muidu värvitud Painteris ja pisut värvitoone tuunitud PS-is. Joonte puhul, nagu ikka, Penteli Brush Pen. Brush Peni alla jäi sinine Penteli pliiatsioon, mida saab arvutis hõlpsalt eemaldada. Selle sama sinist olen kasutanud ka kõigi siiani valminu tööde puhul siin blogis. (Kõige esimene skets antud tegelasest valmis seekord aga hoopis sinise pastakaga, kuna polnu muud käepärast reisil olles - see fakt ei oma aga tegelt mingit tähtsust...)

8 kommentaari:

Ivar ütles ...

Ma ütlen ausalt - Joonas, see on üks parimaid asju, mis ma sult nänud olen. Brushpen on sul igatahes käpas, joon on just selline spontaanne, nagu peab. Tee mis tahad, minul nii välja ei tule, pole mõtet proovidagi. Värvigamma on ka just parajalt pulpilik, just selliseid toone on täis kõiksugu b-filmide posterid. Tekstuur on sobivalt minimalistlik võrreldes muu värviga ja õiges kohas, mingi nipiga ei raaliks välja, kust pärit või kuidas tehtud.

Kui norida, siis ehk vasaku labakäe kallal. Ehk oleks võinud ka pats juuksekummi juures veidi peanupust kaugemale vongelda või, tegelikult, veel parem, sealtkandi kuklajoon lihtsalt veidi peenem olla. Noh, et saaks tiba paremini aru, et tegu patsiga.

Ma ei oska seda täpselt defineerida, aga su stiilis toimub pidevalt mingi sirg- ja kumerjoonte võitlus. Kusjuures sirgjoontel on pidevalt mingi väike "edge", see on ka siit pildist näha. Ära seda vahekorda ära kaota, see on tegelikult just see, mida vaja.

Igatahes näeb see pilt välja nagu mingi ulmeraamatu tagakaas. Üleval vasakul nurgas võiks olla veel kiri
"85 kop."
Mitte pildi väärtusena, lihtsalt retro mõttes...
:-)

Ivar ütles ...

Veel üks asi -
ehk peaks kuuketast pisut paremale nihutama, ekraanil vaadates nii 3-4 mm? Tiba teisele poole patsi alanurka? Muidu tuleb Meelis, vaatab otsaesist või reiega lõikumisi ja hakkab jälle tangentsitest rääkima... :)

Elina ütles ...

kabjad võiks natuke rohkem jala moodi olla? samas- mine tea, mis elukas ta seal on...mingi vereloik oleks ka päris huvitav, arvestades et püssil on verepritsmeid. muidu selline väga stiilne trofeepilt.

Kait K. ütles ...

mõnus karakter jh. sinist pliiatsit tahaks isegi kasutada...kuidgi väga kreatiivne teine.

meelis ütles ...

ise pean kahjuks sellenädalase teema ajapuudusel vahele jätma:-(
Kiire kommentaar aga tuleb siia sellegipoolest, ja üritan rääkida põhilisest mitte detailidest:

1: enne Ivari kommentaari lugemistki oleksin pakkunud sama asja, nihutada kuupannkooki kõvasti allapoole, nii et see lõikuks Koljati pea ülemise otsaga, unifitseeriks kogu kompa ilusamini ära;

2: asi millest ma iialgi ei saa ei üle ega ümber, olgu pilt mistahes stiili väänatud: RASKUS!! - püssimonstrum tüdruku käes on minu jaoks siin täispuhutav mänguasi mitte raske relv, ja ka jalg Koljati pea peal justkui ei toetakski teist, ehkki poosi vaadates peaks raskus olema viidud just sellele jalale.
(Kui sind huvitab, võin kunagi MSN'is oma variandi asja parandamiseks välja pakkuda:-))

AGA: muus osas VÄEGA vinge pilt ja sellest oleksin pidanud oma kommentaari alustama!! Jõudu edasiseks!!

Ivar ütles ...

Kuuketas -
erinevat Meelisest mina seda mingil juhul allapoole ei nihutaks. Minu meelest on see siluett, millele Kuu tausta moodustab, just see, mis vaja. Lihtsalt kolmes kohas kohtub kontuur tegelase kahe joonega ja see õige tiba segab. Järele mõeldes jõudsin arusaamisele, et kuu peaks jääma sümmeetria tõttu paika ja hoopis kõik muu peaks paar nõksu vasakule kolima, vasakpoolseim padrunikest ehk välja arvatud. Püssitoru on hetkel Kuu servast tüki kaugemal kui küünarnukk, nii et nihutamisruumi oleks.

Mis raskusesse puutub, siis see, et tibi suudab seesugust tiibraketti mängeldes käel hüpitada, annab lihtsalt aimu, et ta on uskumatult sitke ja et tegevus toimub hoopis väiksema gravitatsiooniga planeedil kui Maa...
:)

meelis ütles ...

hmm...., reeglina lähtun üheksal juhul kümnest oma kriitikas esimese hooga alati intuitsioonist ehk kõhutundest, ja et selline asi reeglina kedagi ei veena siis olen aja jooksul õppinud asjale ka konstruktiivset ja enese jaoks põhjendatud seletust andma;-)
Niisiis, Ivar, mu põhjendus kuuketta allanihutamisele - lisaks terviklikuma kompa saavutamisele - oleks see, et see loob optiliselt mulje justkui oleks kaamera allpool ja jätab amatsoonist suurema-võimsama mulje; täidaks optiliselt lehepinda ....

Raskuse koha pealt võib muidugi vaielda.... Erinev gravitatsioon mind sellisel kujul isiklikult eriti ei veena,.... Sel juhul oleksin mina sellest teinud "statemendi", ehk näidanudki kõike pildil pisut hõljuvamana.... Aga no see nõuaks hoopis teismoodi kompat ja lähenemist asjale, nii et.... HAHAA, jään siiski oma arvamuse juurde, Ivar ;-)))) Aga väga tore on erinevaid arvamusi kuulata!!!

Ivar ütles ...

Ok, Meelis, ma püüdsin oma mõtetes lihtsalt nihutada Kuud sellisena nagu ta on. Ja kuna mulle meeldib just see ketta taustal olev siluett, siis palju nihutades see lihtsalt kaoks. Aga kui Kuu suuremaks teha, nagu sinu visandil, siis pole probleemi ja asi läheb tegelt veel paremaks.

Pluss, sinu dünaamilised poosivisandid ajavad lihtsalt hulluks.
:)