teisipäev, 10. juuni 2008

06 - Kassid ja Hooldajanna - meelis















Rohkem kui pildi filigraanne teostus ja lõpetatus on mind hetkel huvitamas pisut teised teemad, nagu näiteks lugu ühes pildis, pilt kui kompositsiooniline tervik, less is more jne.jne.
Ja et ulme- ja fantastikamaailm must suure kaarega mööda käib otsustasin seegi kord kahe jalaga maas olles teha asju selliselt, kuidas end kodusemalt tunnen :-)

Niisiis loomaarmastus, mis ei tunne piire ja millel pole mõõtmeid.
Idee on laenatud ühest ammunähtud pangareklaamist, kus korviga kojutoodud kiisudest üks juhtus olema lõvikutsikas ning kes järgmises kaadris suure hiiglasena toas teiste kõutside vahel kodus ringi jalutas; diktoritekst kõlas umbes et "me kohtleme kõiki oma kliente võrdselt sest ei tea mis neist võib tulevikus saada.." või midagi sellist.

Et illustratsioonikunstis alles esimesi samme teen, otsustasin õppimise ja äraproovimise mõttes seegi kord teha kõik "by the book", järgida kompa ja loo-jutustamise aabitsatõdesid ning suunata teadlikult vaataja pilku ühelt objektilt teisele nii nagu ise seda soovin. (Mis - tuleb tunnistada - on filmis oluliselt lihtsam, tänu montaazhile ja liikumisele)
Näiteks on värvide intensiivsus siin loo jutustamise seisukohast lähtudes antud tähtsuse järjekorras, samuti joonte paksus... Või nii vähemalt üritasin. :-)
Pilt valmis mõttes ruttu, paberile pannes jändasin ainult lõvi poosiga, mis esimeses variandis oli tädile esikäppadega õlgadele hüpanud, umbes nii nagu suured koerad seda teevad.. See aga ei toiminud siluetis hästi, , siis proovisin maast lahtitõstmise võtet, suur ja võimas loom ikkagi.

Pilt joonistatud 5B pliiatsiga (lõvi-tädi) ja 3B (taust), ning koloriit PhotoShopis.
Ja nagu ikka enesele truuks jäädes üritasin seegi kord säilitada "hand-drawn look'i".

6 kommentaari:

Elina ütles ...

Pilt, mis räägib ära terve loo. Muidugi pole siin midagi kobiseda.
Naerda igatahes sai.
Vbl see lihakäntsakas on tädiga võrreldes natuke suur(mõni isapiisonikints äkki?) aga ilmselt sul on sellegi kohta vettpidav aabitsatõde.

Ed ütles ...

Lõvi jooned ja ilme on super. Mind ajas veidi segadusse tädi ja alumise käpa koht.

ümberringi palju avastamist kõigi surnud loomakeste asi ka super.

Joonas ütles ...

See lugu, mis seal hämaras pildinurgas toimub, on hea. Karakterid on ka väga õnnestunud. Lõvi alumine tädi hoidev käpp on tõesti ainuke asi, mis võibolla ülevaatamist tahaks.

See on tegelikult animatsioon - ainult et see linastub vaataja peas :) Palju õnne selle saavutuse eest.

Ivar ütles ...

Ilmselt tekitab pikantset segadust lõvikäpa nabakujuline küüs?...
Ja kui norida, siis võiks öelda, et tädi jalad ei saa ilmselt päris sellises poosis ja pikkuses paista. Aga ma ei nori, lihtsalt jõlitan kõike detaile. Kaasa arvatud salapärase konstruktsiooniga ukselinki...

meelis ütles ...

tänud tagasiside eest!
Taaskord olen kõige ülaltood kriitikaga nõus, käpp on tõesti segadusseajav ja ukselingil 1 joon ülearu.
Nobody is perfect, including me!!

Anonüümne ütles ...

Mõnikord märkab mõningaid asju palju hiljem :D. Kogu see huvitav lugu teise ilma läinud kassi, surnud (ärasöödud?) kanaarilinnu ja Miisu-nimelise lõvititaga avaneb pärast pikka aega taas uues valguses. Kes oleks võinud arvata.

Ja ma avastasin, et ajast, mil lõvi oli pisike, on tädi tunduvalt kõhnemaks jäänud. :D