teisipäev, 17. juuni 2008

07 - Nunnu üledoos - Joonas

Pildil on üledoosi saanud nunnu.
Tehnikaks seekord siis vektor. Esiteks on tervis kehv ja brushpen ei püsi kindlalt käes ja teiseks tundub vektor just nunnundusega hästi sobivat.
Esimesed kokkupuuted nunnundusega olid suht hiljaaegu, mingi 3 aasta eest olid mõned tellimustööd, mis sellist lähenemist nõudsid. (Muidugi mitte nii freaky't nagu ülaloleval pildil...) Seega olen suht kogenematu, kuid püüan õppida kogenud spetsialistidelt ja nende töödest (vt. allolev Elina postitus).

7 kommentaari:

Elina ütles ...

minu meelest roosa-helesinine ja kollane on värvikombinatsioon, mille tulemuseks on kas kitš, nunnu või mõlemad korraga. antud juhul - saavutatud on nunnu.

meelis ütles ...

tavainimese mõistes nunnu ongi reeglina kitch, Elina :-)
Töö pole paha, Joonas, ehkki kohe näha et mitte päris sinu teetass.
Pisut häirib mind LIIIIIIIGA suur sümmeetrilisus kompositsioonis. Isegi kui sa oled proovinud kujutada kõige süütumat ja pühamat ja rahulikumat inglit kes kunagi maapeal on olnud, siis taoline peegel-sümmeetria asjale päris kasuks ikkagi ei tule, löö pilvemull tiba ühele poole viltu ja tüüp teisele poole viltu ning tulemus oleks juba põnevam usun.
Ka ei tule nii hajevil ja kõõrdivaatav silmavaade nunnundusele kasuks, ilmselt pupille kokkupoole suunates oleks tulemus parem..
(PS, kui veel viitsid silmadega mängida tee pupillid kõvasti suuremaks, tillukesed pupillid reeglina näitavad inimesi narkouimas:-)))

Ivar ütles ...

...ja suured pupillid surma või silmaarsti. :)

Suuremad iirised annaks pildile veidra kiiksu lisaks, eriti kui nad ikkagi veidi kõõrdsilmsena säilitada.

minu meelest toimub siin pildis üledoosinud Nunnu liikumine taevastele jahimaadele, vaikselt, staatiliselt ja heljuvalt, nagu õhumull kissellis. Mingit erilist dünaamikat sellises olus polekski vaja. Kui tal oleks sõrmed, võiks ju mingi "Peace!"-märki või miskit teha, aga hea niigi.

Ainus, mis häirib, on kollane homosärk. Kaelaauk mõjub pealiskaudselt pilku visates hetketi keelena... Asi ilmselt selles, et särk peaks ka käppade alt paistma. Kui ta tõesti ei ulatu trussikuteni, olgu peale, aga siis võiks ju olevusel (mingi nülitud karu?) näiteks ka nabaauk olla... Pükste vööjoone võiks kaarjamaks teha ja tegelikult veel (keskelt eriti, 1/3 jao) madalamale viia - annaks ümarust juurde.

Elina ütles ...

Oi, Meelis selle kitši ja nunnu osas lähvad meie arvamused ikka lahku. Kitš on odav ja maitsetu, nunnu on armas ja kena, nagu mulle ÕS defineerib ja sellega olen sama meelt. Nunnu võib olla kitš, aga on küllalt nunnut, mis pole seda kindlasti mitte - Nicoletta Ceccoli tööd meenuvad esimesena. Disney Dumbot, Bambysid jms. ma ka kitšiks ei liigitaks.

Ivar ütles ...

Kitši odavus on kindlalt ainult sisuline, mitte rahaline hinnang. Küsige või tollelt vene uusrikkalt, kes elab kullast malelauaga lossis, mille seintel on Vana-Rooma jumalate, st tema enda pere freskod. Uskumatu saast, aga kahtlemata maksis kena kopika.

Eks see tavainimese mõistes nunnu on suuresti Hiinas tehtud ja tegelikult ilmselt üheaegselt nii üks kui teine. Samas, kitš lendab ikka väga karmilt ja primitiivselt peale, nunnu on natuke malbem nähtus ja jätab ka tiba hingamisruumi.

meelis ütles ...

okei, Elina...
kuna mu eelmine kommentaar sai tehtud kiirelt ja poole silmaga oma põhitööd piieldes siis parandan oma repliiki pisut,...
Pidasin silmas, et paljude jaoks ilus ja harmooniline (millise alla ka "nunnunlus" suures osas liigitub) ongi kitchimaiguline, ja EI ja veelkord EI - ise ma seda seisukohta ei jaga!!!
Laiemalt võttes: selliste inimeste jaoks on ka kauni päikeseloojangu värvid või mõne eksootilise linnu sulestik puhas kitch.

Minu jaoks kangastub esimesena kitchist rääkides värvikombinatsioon kuldne ja roosa!! :-))

Kait K. ütles ...

awwww...