teisipäev, 10. juuni 2008

06 - Kassid ja hooldajanna - Ivar

Tibi ja tiigrid. Algselt ei olnudki mingit suurt sisulist ideed, lihtsalt kompavisand, millel naisterahvas kahte kaslast diivanina kasutab. Siis aga sigines tibile ette mangapärane näolapp ja pähe kassikõrvad. Seega, seekord siis mangapilt.

Proovisin saavutada midagi Copic-markerite ja pastellide sarnast, suti vist õnnestus. Kontuur on taas tindine sulejoon kalkal. Proovisin korraks ka tušši, aga olen tindiga ikka tugevalt harjunud. Kuigi joone tihedus on sedaviisi kõikuv ja skännida seetõttu raskem, kaalub mõnus voolavus ja vaevatu puhastamine miinused tugevalt üles.

Endal mul on hea meel, et asjanduse referentsiks olid ainult tiigrifotod, sedagi põhiliselt eesmise eluka puhul, aga mitte mõne multika kaadrid või kavandid. Kõik hakkaski paika loksuma kui paberiservale tekkis mõne hetkega tagumise tiigri nägu praktiliselt sellisena, nagu ta siin näha. Anatoomiaga on nagu on, aga ma ei viitsinud ka teda paremaks pungestada, päris silma vast ei riiva.

Pildiga toimus ka omajagu draamat kui avastasin, et praktiliselt valmis pildi oli Photoshop vigasena salvestanud. Mis tähendas, et tegin kogu värvi otsast peale. Aga tegelikult tuligi vist parem. Mis veel värvi puutub, siis ilmselt kõige keerulisem detail oli tibi absurdselt suunduv juuksepahmakas.

LISANDUS:

Kuna ka selle pildi puhul jäi lihvimiseks aega veidi vajaka, võtsin kätte ja tegelesin temaga veel peale postitustärminit tiba edasi. Mis mind ennast häiris ja mida ka Meelis mainis - eesmise tiigri lüheldasevõitu kael. Üks variant oleks olnud tast hoopis lõvi teha - turjapahmakas meenutab ju lakka. Samas, tiiger on tiiger. Võtsin siis kontuuri ja venitasin veidi, mis vajalik tundus. Igatahes endal on tunne, et tulemus on parem. Lõpuks keerasin veel ka tibi pead (mis juba algsena komposiit kolmest eri sulejoonisest) veidi vertikaalsemaks.

Üleval on näha pildi lõppversioon. Et aga muudatustest siiski aimu oleks, siis siin on väike võrdlus-gif:


4 kommentaari:

Elina ütles ...

sellel tagumisel tiigril on väga lahe nägu. üldse mõlemad tiigrid on kuidagi paremini välja kukkunud, kui tütarlaps. ulmelised nibukaitsmed minus küll otsest furoori ei tekita, aga no las nad siis olla. muidu figuur(stiil) meeldib mulle rohkem, kui su varasemates töödes. see on senistest sinu piltidest igatahes minu lemmik.

Joonas ütles ...

Nõustun, et kassid on õnnestunumad kui hooldajanna. Valge värvitäpitustehnika on väga tundlik ja annab mõnusalt läbitöötatud mulje kogu pildile. Kiisude vormid on ka mõnusalt voolavad ja orgaanilised. Aga tibi oleks justkui nende vahel lebotades oma jalad ära väänanud (seda on ka tiigrid üllatudes märganud :) Võibolla ta oleks võinud pisut vähem krõmmis olla, kuidagi lõdvemalt mõnuleda nende kasukate peal...

(küsisin praegu Elinalt, kas ta teab, mis on "krõmmis". Ei teadnud... Noh, minu arusaama järgi see on nagu krampis, pinges, kuid pisut pehmema varjundiga. Ma ei tea, kust ma selle väljendi sain ja kas seda on üldse olemas :)

Nõusun ka sellega, et kokkuvõttes see on tõesti üks parimaid asju sult siin blogis :)

meelis ütles ...

Tiigrid ja Tiigernaine - tubli saavutus taaskord, Ivar!! Idee on kihvt ja kompa on hea, värv samuti!
Pisut riivab mu silma eespoololeva tiigri küürus turi, erinevalt teisest kaslasest tal eriti nagu kaela polekski...

Kontrasti mõttes oleksin isiklikult inimese ja loomad joonistuslikult/stilistiliselt pisut erinevamad teinud, näiteks loomad nagu sul on tugevad ja nurgelised ning tibi pehme ja vooklev... Või siis vastupidi - lasknud tibil olla selline nagu sul, heas sportlikus vormis ja pisut "edgy" samal ajal hoidnud kassid pehmed ja mõnusad... (Kontrast.. ju nõu...;-)
Ja veel - EHK andnud tüdruku peale pisukese tildi sisse, kallutanud teise viltu või kuidagi, hetkel on tiba liiga kange kaela ja keha küljes...
Aga noh, need on kõik vaid "ehk'id".
Keep it up!!

Ivar ütles ...

Tegin oma tiigripilti mõned muudatused, ehk sai parem. Selgitused ja võrdluspilt ülalpool. Paberitekstuuridega on nagu on, ehk liiga agressiivsed... aga las jääda. Originaalpilti on need nagunii vaja uuesti pista, kuna see on mitte 900x900, vaid 8448x8448 (värvi originaal 2112x2112).