kolmapäev, 11. juuni 2008

06 - Kassid ja hooldajanna - Kait


Kass või öökull... ei oska öelda. Storiks ehk metsavaim lemmikloomadega.
Eks näis kuidas hommikul pilt paistab. Sai jällegi ühe ropsuga tehtud, head see ei tähenda.

6 kommentaari:

Ed ütles ...

Oh atmosfäär on super. ST. environment kukkus küll väga hea ja piisavalat abstraktne välja (nagu fantasy piltidel tihti on), et tegelased ja action hästi välja tuleksid..
aga paraku ei tule - neiu on kuidas teisest ooperist ja nagu peale liimitud sinna.
Ühte kassi ma ei pannud tükk aega tähele, kuni hakkasin mõtlema et oot kassID ja hooldajanna on teemaks. Nähtav kass on kuidagi plass võrreldes ymbritsevate kribu detailidega.

Ma arvan, et teravad sinakad (kuu poolt tekitatud) läikivad highlighdid kasside karvadel päästaksid ära.

Kompa suhtes kõik on veidi ka et neiu on keskel ja horisont on keskel. Kõik detailid on aga koondunud ülemisse vasakusse piirkonda ja jääb mulje et tähelepanu on juhitud, mitte kassidele vaid suurele puule.

Elina ütles ...

mulle tundus ka, et pool pilti on kuidagi natuke liiga ühtalselt tume. puud mulle meeldivad.

Kait K. ütles ...

jep. proovin täna veel nokitseda. tnx

Joonas ütles ...

Mulle see ühtlane tumedus meeldib, kui ainult hooldajanna ka pisut tumedusega rohkem haakuks ja see teine kass rohkem paistaks varjust (märkasin teda alles sketchi vaadates).
Puud, taevas ja üldine koloriit on suurepärased. Mustana taeva tausatal kõrguv kass ehmatab lausa ära. Pildi nimi oleks võib olla ka "halastamatu kosmosekass" ja mõjuks nõnda vägagi usutavalt :)

meelis ütles ...

laias laastus eelpoolkirjutajatega nõus! Ise soovitan alati ammu-ammu kunstikoolis maalimis- ja joonistustunnis kasutatud nõksu pildi heledumeduse kui terviku hindamisel ja probleemsete kohtade kontrollimisel: kissita pilti vaadates silmi - kohe on selge mis tuleb välja ja mis taandub ühtsesse massi. Sinu pildi puhul domineerib tõepoolest raagus puuront, ja teisel kohal oleks naine... ja täpselt sellises järjekorras silm sinu pilti vaadeldes ka liigub. Nüüd on sinu otsustada, Kait, tahad sa meile näidata puud kui tähtsaimat osa pildist või midagi muud. :-)

Aga muidu: ÜLDKOMPA on hea, kogu jooned ja suur liikumine liigub lõppkokkuvõttes spiraalina pildi keskele naise peale. Kui viitsid võid ju tiba croppimise ja asjade paigutamisega jännata, näiteks silmapiiri nihutamisega mitteniiväga keskele... Ka tahaks juskui näha parempoolse kassi maasolevaid esikäppi (a'la sfinks), aga üldjoontes taaskord häääää saavutus!!!!!!!

Kait K. ütles ...

jep, nii see on. aga tänks vastukaja eest. pole siiski aega parandama hakata, las jääb. püüan järgmine kord vigu ennetada.