teisipäev, 1. juuli 2008

08 - Piraat - Elina




Mul on vist küll nii klišeelikud pildid, kui veel vähegi olla saab. Vähemalt on rist blogis kirjas.

5 kommentaari:

meelis ütles ...

:-)
Klishee pole ju sugugi halb, Elina!
Ütleksin isegi, et pigem on hea seda tunda ja osata õigesti kasutada kui et seda mitte tunda ja kobada pimeduses. Ega me siin mingit kunsti ei tee et ei võiks seda kasutada :-) :-)!!! Või teeme?
(Ma ise olen üks suurimaid klisheemehi üldse- Clishe is my middle name:-))

Mõlemad su pildid on vahvalt lõbusad, erinevas võtmes ja erinevate tüpaazidega, super!
Sellel puujalaga vennikesel tuleb kõndides küll kõvasti liibata et edasi saada, kuna valejalg on õigest oluliselt lühem aga see on tema probleem!
Konkskäe pildil vaataksin üle TANGENTSID mis on nii konksu kui mõõgaotsale sisse hiilinud.

Muide, chattisime just eile Ivariga ja poetasin muuseas lause, et sinu tavalisest kolmest pildist, Elina, praagiksin reeglina alati ühe välja, hea et sa seekord ise pole seda kolmandat postitanud!! Jõudu!!

Ivar ütles ...

Ma ei saa midagi teha - ma olen sucker igasugu piltide osas, milles on piiratud suht' samatooniline värvipalett. Ja kui veel retrolikud rastritrikid ka juures, siis olengi ma müüdud.

Kusjuures, nüüd sekund tagasi sain aru, mida selle pildi poos ja joon mulle meenutavad! Minu lemmikuid, duot Dupuy-Berberian!

Ohh, ma olen relvitu. Ja tunnen ennast lisaks ka lollina, sest suutsin oma piraate joonistades täiesti ära unustada kolm asja:

konkskäe
puujala
silmaklapi!

On see ehk mingi ligihiiliv seniilsus?...

Aleksander Rostov ütles ...

Esimesel on väga nauditavad värvid ja mõnus tekstuurine olek.
Väga väga irriteeriv on aga see korduv muster kõikjal servades, järgmine kord soovitaksin ehk seda hajutada või brushil rotation (või scatter isegi) sisse lülitada, et see vastik tehislikult korduv tekstuur kaotada.
Ma kujutan ette, et kui pliiatsijoonis oleks väheke puhtam oleks ka ehk mugavam vaadata. Visandlikus on muidu väga hea aga need kohmetud joonejätkamised ja imelikud ebavajalikud sodimised seal reedavad mingit joonistaja ebakindlust ja hakkavad veidikene häirima.

Joonas ütles ...

Mulle meeldib teine piraat rohkem. Tema hoiakus on rohkem selgust ja ta on hästi stiliseeritud humoorikas karakter, loeksin seda teksti, kui see pilt midagi illustreeriks. Võibolla mingi äge ümar laev oleks taustale sobinud...

Esimene on tehtud lahedalt pehme läbitöötatud brushiga, jäädes pildi piires ühte tonaalsusesse. Seda ma ise ei oskaks, ükskõik kuidas prooviks (uskuge, olen proovinud). Seal aga domineerib kajakas minu jaoks rohkem, kuna on kõige selgeminu "loetav" karakter. Piraadi hoiak jääb pisut arusaamatuks - on ta papagoi peale tige või üritab hoopis kajakat konksu otsa saada?

Kõige parem nende piltide juures on see, et mõlemad karakterid ja nende teostus on väga erinevasse stilistikasse kuuluvad. Ilmselt siis teame, kes ei jää kindlasti ülejärgmise kaelkirjaku-ülesande puhul hätta.

Elina ütles ...

suur aitäh kõigile konstruktiivse kriitika eest! sodimise koha pealt on jutt väga õige. sodisin rongis mingi kavandi valmis ja pärast muidugi ei viitsinud seda puhtamalt ümber joonistada, vaid värvisin kohe üle. mõlemad pildid valmisid suht rabedalt ja kummagi tulemusega polnud ma õieti rahul. ja olgem ausad, ega see piraaditeema mind eriti inspireerinud kah.