teisipäev, 1. juuli 2008

08 - Piraat - Joonas


Seekord selline visandlikum lähenemine. Paberiks krobeline visandploki leht. Sellele paberile on üldse väga hea sodida, joon tuleb vabam. Hiljem on ainult arvutis pisut rohkem probleeme sinise joone eemaldamisega, kuna paber ise on ka kergelt toonitud ja sinine jääb skännides pisut tumedam. Värvitud peamiselt Painteris ja seejärel PS-is jooni ja taustatoone tuunitud kokku umbes kümnel layeril. Eks taust sai pisut ülekeeratud - kuid nii kipub juhtuma, kui pildil erilist sisu pole (alateadlik püüe sisutuselt tähelepanu kõrvale juhtida :)

4 kommentaari:

meelis ütles ...

Pole sel sisul ka siin häda midagi, Joonas, ättituud ja kompositsioon räägib ise enda eest! Alati ei peagi mingit lugu pildis taga ajama.

Kui su pildil laeva, pealuud ja piipu poleks oleksin esimese hooga arvanud, et tegu on Zorroga, ju vist mask (või on see vari?) pluus ja sombreero viitavad sellele.
(Hehe, ja eks see BG ole jah tõesti pisut pealetükkiv...)

Samas - esimene üldmulje on vinge ja see on peamine! (nagu Hank Ketcham tavatses oma ajalehepiltide kohta öelda: tavavaataja ei viisi pildi vaatamisele üle viie sekundi kulutada ja siin ma kahjuks nõustun temaga:-)

Meeldib su pintslilöök, Joonas, mis on mõnusalt täpne ja tundlik, oled saavutanud hooletu ja asjast üle oleva fiilingu, higi lõhna pole tunda!!
(Tilluke joonistuslik märge: sellise käepidemega püstolit on vist ikka raske käsitseda küll, ju ta sellepärast selle vihaga maasse torkaski!) :-) :-) :-) Edu!!

Joonas ütles ...

Nüüd teiste pilte vaadates jõudis mulle endale ka kohale, et olen joonistanud Zorro, mitte piraadi. Seda see kella 02-aegne ilma ainsagi referentsita ja üheainsa kavandiga joonistamine tähendab... Ühesõnaga, don't do this at home.

gingi (lauri tuulik) ütles ...

heheeee, zorro :) no ma ei tea, võibolla jah see vari seal mütsiall... pigem võbolla asi selles et piraadi jaoks liiga puhas poiss (valge särk pole piraadil vist kunagi valge, mõni vereplekk ja rumminire ikka peaks olema :)

Elina ütles ...

no eks ta natuke klanitud on,aga mind see küll ei häiri. Kas kõige vingemad pätid on armilised, musklis ja katkiste hammastega? vastupidi, eriti kõva pätt(piraat antud juhul)on triigitud valges särgis, siidiste kätega,(ei unusta kajakasulge oma mütsi külge kinnitamaast)aga vastuvaidlemist mitte lubava pilguga.
vot nii. see õises taevas lendav ronk(?) on pole päris elus kuigi tõenäoline...