kolmapäev, 2. juuli 2008

08 - Piraat - Kait



Et siis sai selline elukas. Tehtud sai märksõnade järgi - ükssilm, puujalad, käsikahur ja konks. Papakoi asenduseks plaanisin algselt mingit kasvajat õlele istutada, kuid läks teisiti. Punane vidin õlal on nö õige piraat..ajuollus mis jagab käske...(panin homseks psühhiaatri juurde aja).

10 kommentaari:

meelis ütles ...

Kait, mul ei jää üle muud kui sinu töid vaadates su ees taaskord müts maha võtta, vinge! Oled siin oma õiges elemendis ja igasugused kommentaarid on liigsed. Kõik on nii paigas kui üldse olla saab.
Ja märksõnadele selline twist peale keerata....Huh.., selle peale annab tulla!!

(PS, räägi hiljem kuidas psühhiaatri juures läks. Ja milline kool sind geeniuseks koolitas?)

Aleksander Rostov ütles ...

väga kvaakian (hihi, st quake'ian) aga võib-olla tuleb see pruunist toonist. Jaaaa, idee on väga nunnu, väga lendab. Aga täispotentsiaalist jääb üsna mahlakas põnts puudu selle anatoomia tõttu, see pool-kobamisi stiliseeritud lähenemine jääb nüüdseks juba liiga kaugele maha su üldtasemest, oleks vast aeg anatoomia indeksist koopiaid hakata joonistama. Võiks selle kujutava kunsti tahuga veidi lähemalt tutvuda, läheks palju ägedamaks.

meelis ütles ...

kinnas, ilmselt olen ma loll aga ei näe ise siin ÜHTEGI anatoomilist möödalaskmist, (nii vähe kui nähtavat anatoomiat siin üldse selle rasvakere ja muu alt välja tuleb.. :-)
Et sa näid meil siin selle kohta rohkem teadvat kui nii mõnigi meist (no offence) siis täpsusta palun, thanks :-)

Ivar ütles ...

Ok, ma siis kritiseerin, mis minu meelest selles pildis puudu.

Enne visandi nägemist ei saanud ma üldse aru jalgade anatoomiast. Üks jalg eriti ei paistagi, teine aga... Mul oli tunne, et selle vööeesriide all on mingisugune oda, mis on vartpidi pistetud mehele... noh, misiganes avaus tal sealkandis on. Ja ma ei saanud üldse aru, millel ta seisab.

Teine asi - tekstuurid. Kohati on nad väga detailsed, torul, kirvel ja kõhunahal, samas näiteks ahelad, kolbad ja juuksed on väga visandlikud. Mõni targem ütleks, et see viib vaataja pilgu fookuse valedesse kohtadesse, aga mulle tundub lihtsalt, et pilt on pooleli. Kui jääda selliseks visandlikuks, siis ka tausal ja üldse kõigis detailides.

Muidu mulle meeldib seepiatoonides pruun pilt, milles mingi väike värvilaik, aga seekord oleks vast võinud kogu kupatus (peale punase vidina) pigem sinakas olla. Proovisin ps-is, ja täitsa toimis. Praegu on ka tukk oma halluses ka nagu teisest ooperist.

Aleksander Rostov ütles ...

okei, tegin kiire räpase paintoveri.
http://www.hot.ee/elyt/kaitpaintover.jpg
Idee on selles, et see karakter on selline ameerika klassi paksmagu.
Kait oleks maalinud justkui oleks võimalik spetsiifilisi punkte kehalt rasvavabaks treenida, karakteri puhul eriti kael ja õlad ja rinnad. Jättes kogu rasvkatte niisiis ainult kõhule.
Rasv ei käitu päris nii vaid rändab üle terve keha ringi ja niimoodi maalituna jätab see sellise halva mulje.
Niisiis lasin ma rinnad veelrohkem droopimaks ja tegin talle moobied. Pildil on välja maalitud ka veidikene ribisid rinna all ja rindade vahel on välja maalitud tugev vari mis tekib ainult atleetidel. Normaalsetel inimestel pole rinnad nii välja arenenud, paksudel inimestel, isegi kui on, katab seda muhe rasvakiht.
Kaelalihased kaotasin ka rasva alla ära.
Samuti tegin ta käed paksemaks, üks meeliskoht kus rasv koguneb on see triitsepsi kant.
Also, püksid lõikavad tüübil kõhu lihtsalt ära. Oleks natuke karakteripuhtam kui too õllekõtukene üle püksiserva veidikene vajuks. Kõhu anatoomiat maalisin ka välja st need nabaaugu rasvavoldid.
Kaenlaaluste juurde tekivad nähtavad voldid.
Ahjaa, see suu. Kõige rohkem üldse häiris mind kaiti pildil too "peast maalitud" välimusega suu.

Nüüd kui ma vaatan siis too juuste lehvimine on ka liiga sunnitud ja tehislik ja oleks tegelikult pidanud nood ka natukene tagasihoidlikumaks maalima.

meelis ütles ...

nii, näib et tänane töötegemine on kõvasti häiritud...
Ok, Kinnas, hakkasid mind õige pisut veenma, märkan nüüd ka ise et Kaidi vennal on puusade skelett ikka väga naiselikult lai ja õige pisut oleks kõhtu võinud vöö peale rippu lasta küll. Aga see on ka kõik..
Ise hääletan ikkagi Kaidi rasvase ja atleetliku lihasmäe (kes jõuaks neid monstrumeid enesega kaasas lohistada), mitte sinu püknilise ja mitte-nii-lihastes venna poolt; kui Kaidi joonises ongi ka mingeid mikroskoopilisi anatoomilisi ebatäpsusi siis üldpilti see ei kahjusta.
Muideks, tore on diskuteerida ja omada oma arvamust, aga eeskätt pole pildi joonistamine siiski mitte raketiteadus, vaid iga loojanatuuri vaba teadmiste, oskuste ja visioonide väljendus.
Nii et veelkord - me vote for Kait, ilma igasuguste reservatsioonideta. :-)
Aga thanks seegi kord, Kinnas!

Ah jaa, Ivari kommentaariks lõpetamata tekstuuri kohta....
Öelge te siis pealegi, et olen Kaidi versiooni pimesi armunud, aga VÕIB ju jätta ka mõned detailid stiliseeritumaks-skitseeritumaks. Hei, keegi ei arvusta Repini etüüde ja ebaühtlase viimistlusastmega visandeid, miks nüüd kõik vaese Kaidi vastu on, ah?!?? :-D
(see oli retooriline küsimus :-D)

Kait K. ütles ...

well...kuna ma rasvaseid tüüpe olen juba teind siis antud juhul juures püüdsin seda vältida. matsakana tundub ta ehk seepärast et siluetil on alumine osa laiem...seega jah, pimesi arvaks kohe, et tegu [b]pole[/b] laiaõlgse atleediga. aga rasvast tahtsin kindlasti loobuda(mida ka ka tegin)...seega otsustasin teha laia kondiga barbari. Kuigi jah, kinda variant [i]makes[/i] rohkem [i]sense[/i].

aga ivariga olen pigem nõus. et kui nokitseda siis ikka õigest kohast. püüan küll seda viga vältida, et detailsuse või tonaalsusega silma valesti juhatan...aga ikka ja jälle läheb meelest. eks vajab rohkem aega.
a ksjuures... see oda ongi vartpidi sinna pistetud, aitab liikuda noh. ma võin skeemi teha ;)

Ja pildist endast...üldiselt tahtsingi aint karakterit müüa, mitte kogu pilti..sesmõttes oleks võind tausta üldse ära jätta et vähem segadust oleks. Aga kui aega jääb siis muidugi võiks mingi rämeda war scene sinna taha paintida.

Joonas ütles ...

Karakter õnnestus sul mulle igatahes maha müüa. Ei tea, kas see oli sellest, et olin kunagi Quake'i ja Silent Hilli fänn või on lihtsalt selline tume, detailides pisut salapäraseks jääv horrorlik lähenemine mulle geneetiliselt südamelähedane. Ja võibolla on päike mu ajud ära küpsetanud, kuid ühtegi esiletoomist väärivat viga siin ei näe...
Mu arvates üks su parimaid töid siin blogis. Jätka samas vaimus rakendades oma hospidaliseerimistväärt fantaasiat! :)

gingi (lauri tuulik) ütles ...

mõned textuur-detailid kõrvuti puhta tooniga loovad just seda mitmekülgsust ja joonistamise juures tähtsamat asja - meeleolu. tegemist pole ju fotoga, või anatoomia õpikuga arstidele.
minujaoks karakter müüdud.!
ja judinad ajab peale see konks-käsi. superhästi õnnestunud!

Kait K. ütles ...

aitehh!