teisipäev, 8. juuli 2008

09 - Draakon - Ivar

Draakon ja lohe
Polegi seekord suurt midagi lisada, lihtsalt selline pilt. Lendav asjandus on kaudselt inspireeritud aasia draakonitest ja tuulelohedest, kuigi antud isend näeb küll pigem välja kui mingisugune tuulehaug... Siin on 1:1 suuruses detail:

Tehnilisest poolest niipalju, et lohakas ja kiire kontuur on seekord proovi mõttes tehtud Uni-ball 0.38mm Signo DX markeriga, mis juba aastaid mu lemmik kirjapulk. Värv on samuti kiirelt kokku visatud ja näeb isegi üllatavalt hea välja. Taustatekstuuriks on kunagine paberitekstuurist tehtud pattern. Seal on tegelikult väike tsükliline defekt. Aga tühja sest.

Lisaks veel paar vanemat draakonipilti. Esiteks kunagine isiklik jõulukaart:

Teiseks kaugetest reklaamitööpäevadest pärit draakon:

Pilt oli osa tosinast Hiina horoskoobilooma pildist, mis kribuna illustreerisid Uncle Ben's kastmete reklaamvoldikut. Kuna vektorpilt tundus veel tänagi vaadatav, võtsin ta uuesti ette ja proovisin PS-is võltskollaažiks keerata. Tulemus sai tublisti parem kui kunagine palgatöö... :) Pilt meenutab teostuselt läinudnädalast piraati, kuid on oma kiirete filtri-tekstuuridega tegelikult selle varem valminud peaprooviks.

2 kommentaari:

meelis ütles ...

hehe, alguses arvasingi, et see lendav asjandus parodeerib oma välimusega teda kinnihoidvat draakonit:-)
Kadedakstegevalt tublid tööd sul taaskord, Ivar!! Ainukese joonistusliku märkusena kritiseeriks seisva draakoni meiepoolseid jäsemeid, arvan et selliselt kolmemõõtmelises võtmes tehtud asjades peaks anatoomia selgelt tuntav olema. Kollil puudub küünarnukk (või on neid siis mitu?) ja 1 konkreetne põlv (või on neidki mitu??:)). Aga kõik ülejäänu... WOW!
Ka kontuuri käsitlus on super, tulen ses küsimuses sulle kunagi õpilaseks:-)

Võrreldes 4 aastat tagasi tehtud tööga on su areng mäekõrgune (ehkki ka see ammutehtud pole paha), ja sellest kollaazdraakonist ma parem üldse ei räägi......., vinnnnnge!!

Karmen ütles ...

Too võltskollaaž meeldib mulle ka, esimese hooga petab täitsa ära, teise hooga olen juba teadlik, aga ära petab ikka. Draakoniga paistab antud stiil isegi paremini sobivat, kui piraadiga. Esimesel pildil jäi närima see armetu saba, mis oleks ehk võinud sihvakam olla, kuid see-eest on näoilmed hindamatud. :D