teisipäev, 8. juuli 2008

09 - Draakon-meelis



Oma liistude juurde kindlaks jäädes taaskord lihtsakoeline ja pisut groteskimaiguline lahendus, tehtud tehnikas kus end kõige mugavamalt tunnen: hoogne 5B pliiatsijoon ja mõned kihid Photoshoppi Quinticis peale. (Omavahel öeldes – ega ma eriti teisi tehnikaid tunnegi).

Idee arenes välja mõttest, kus draakon varda otsa aetud rüütlit küpsetab, kasutades oma ninasõõrmetest väljuvat tulejuga nagu leeklampi. Draakoni poos – kuidas iganes ma ka teda ei sättinud ja keeranud - mind ei rahuldanud, komistuskiviks sai looma liiga pikk kael ja lühikesed esijäsemed, mida oli raske loetavasse siluetti seada. Siis teisenes pilt lohemaoks, kes puule nõjatudes jalaga grill-rüütlit väntab, taamal hobune kes rohtu näksib. See hakkas kergelt looma, aga ka selle idee praakisin välja, kuna isegi groteskses võtmes oleks surnud ja poolpõlenud rüütel minu kui romantilise meelelaadiga inimesele olnud liig mis liig! (Ka suhutpistetud õun rüütlil ei suutnud mind seda lõpuni joonistama panna):-)
Lõpuks tuli lahendus sellisena nagu siin näha on, näidata vaatajale tagajärge mitte tegevust ennast. Lõpplahendusest läksid välja nii hobune tagaplaanil kui ka kauguses olev lossi siluett, mida ka korra kaalusin.... Reegel Keep It Simple arvan, tuli lõppkokkuvõttes asjale kasuks.

5 kommentaari:

Karmen ütles ...

Igatahes tuli kasuks. Draakonit ümbritsevad elemendid kõnelevad enda eest ja stoorist ei läinud miskit kaduma. Cool müts, sel draakonil. :)

Kait K. ütles ...

hehe. see on pagana hea

Ivar ütles ...

Tekkis kolm mõtet.

Esiteks - "Reluctant Dragon". Ehk siis puhas Disney kool...
:)
Draakoni poos on mõnus, rullis varbad ja muu. Ja triibuline kõht, mida ma oma pildile lihtsalt ei julgenud joonida.

Teiseks - "Hei, Kuukiire neiu, miks sa nutad?" Ehk - ega ometi ohvriks polnud onupoeg Hans või koguni Donald ise?
:)
Ja kolmandaks - kujutlen peaaegu multikastseeni, kus lõke suitseb, draakon torgib rahulolevalt hambaid ja sülgab mõne metallehte. Kaamera tõuseb kõrgemale, künka tagant avaneb vaade kauguses olevale lossile ja lagedale väljale, mis täis lahingulaipu ja verd...
:)

meelis ütles ...

HEI!!! teeme sellest filmi, Ivar, sina oleksid rezissöör!! :-)

PS, Disney Reluctant Dragon tiksus mul kukla taga küll aga otsest referenssi ei kasutanud!

gingi (lauri tuulik) ütles ...

heheheeeeeeeeeeeee, mõnusalt rahulolev kuju!