neljapäev, 17. juuli 2008

10 - Kaelkirjakud - Ivar

Kaelkirjakuteema osutus ikka tõeliseks pähkliks. See loom on juba iseenesest äärmuslik - pikk, võimatute proportsioonidega, natuke nagu kaamel aga samas ikkagi nii imelik, et teda mingisse poosi või stiili keerata tundus alguses üleüldse võimatu.

Siis aga asusin fotosid otsima ja tasapisi hakkas tunduma, et tegelikult on tegu üsna huvitava elukaga. Tal on päris mitmeid üsna veidraid rakursse ja komponente - sarved, kolmnurkne otsaesine, vasarhailikult kaugelasetsevad silmad, pikk ja vonklev keel... Igatahes lõpuks tekkis tunne, et kui selle looma loogikale pihta saada, siis on igasugu teiste rohusööjate joonistamine juba käkitegu, olgu see lehm, kaamel või antiloop.

Joonistasin päris suure hulga igasugu kaelkirjakuid. Ega mul neid eriti stiliseerida õnnestunudki. Midagi siiski ja kolm ülalpool olevat pildikest on ehk ülesandeks olnud meeleoludele ligilähedaseltki sarnased...

Lisaks veel mõned kaelkirjakukavandid:

Ja lõpuks - näinud Meelise kaelkirjakuid jõudsin järeldusele, et ehk siiski on võimalik ka too elukas inimese moodi riidesse panna. Tegin kiire visandi ja värvimissessioonis sellest sama kiire värvipildi:

3 kommentaari:

meelis ütles ...

Alati kui ma sinu töid vaatan, Ivar, on mul tahtmine oma tööd nurka visata ja oma piltidega otsast alata, annad uue ja värske lähtekoha, eriti mis puudutab stiili ja stiliseerimist.
Superhea ja hoobilt äratuntav stilisatsioon selle raske looma puhul, oled suutnud välja tuua kõik ta iseloomulikud omadused ja seda parajal määral utreerinud!!
Ainukese märkus: nii nagu Joonasegi tööde puhul oleks siingi saanud emotsiooni kõvasti pushida: näiteks on unine ja rõõmus oma üldpildis ja siluetis ikkagi väga sarnased - miks sa ei mängi tema pika kaelaga ja kõrvadega, mis unisuse puhul oleksid näiteks lontis ja rippu, ja rõõmu puhul vastavalt sirged ja kikkis? (Contrast).
Lisavisandid on samuti superhead ja stilistiliselt pakuvad suuremaidki kontraste kui need nö põhipildid, samuti see ratsutajakostüümis, wow!

Veendun taaskord et see meie bloog on üks paganama hea ettevõtmine!!
Tänud sulle, Ivar, veelkord selle idee eest!!

Ivar ütles ...

Thanks, tegelikult oli nii, et kui deadline juba möödas, siis võtsin puhtamatest ja sisse skännitud visanditest kolm ja värvisin ära. Joonistades ei olnud üldse selge, et just need peaks erilise kohtlemise saama, välja arvatud too draakoni moodi vonklev röökija. Lihtsalt proovisin mingeid loogilisi nägusid joonistada, emotsioonidele suurt mõtlemata.

Blogiidee ei pruukinud üldse minu oma olla, pigem tuli see Tartust ja Sildrete kandist, nagu ka asja füüsiline püsti panemine. Mina ehk kunagi lihtsalt kurtsin, et ka Eestis võiks midagi sketchbook sessionite taolist toimuda... Aga kes see enam täpselt mäletab. Ja kaelkirjakuidee au kuulub igatahes 100% sulle :)

Joonas ütles ...

su joon läheb kord-korralt lahtisemaks-lendavamaks ja stiil tuleb samas aina paremini esile :) konstruktiivset kriitikat ei oskaga vähemalt mina seetõttu anda... (võibolla aint viimase pildi taust oleks võind vähem kirju - või siis tihedam - raster olla.)

vormistus on ka 100% korrektne. meil ülejäänuil jääb hetkel ainukeseks lohutuseks, et sul on liiga palju (joonistamis)vaba aega käes :)