teisipäev, 15. juuli 2008

10 - kaelkirjakud - meelis




Üritasin etteantud teemast lähtudes teha kolm pilti niisiis võimalikult erinevas võtmes, a'la
1: Cartoon Network,
2: 50-ndate aastate raamatuillustratsioonid ja
3: joonel-värvil põhinev;

viimases tunnen end kõige vabamalt, kahes esimeses pehmelt öeldes mitte eriti.

Rumal ei õpi oma vigadest ka mitte...
Pildid valmisid - nagu viimasel kiirel ajal tavaks on - õhtul ja kiirustades, ja täna värske pilguga asja üle kaedes märkasin oma suureks kurvastuseks, et muutused mis ma lõpptöösse olin teinud on kõvasti kehvemad nendest, millised nad esimestes ruffides olid..., vihase mehe dünaamika on tunduvalt parem, pea on korralikult kaela küljes ja ka keha on tal olemas; hüplejal on põnevamad proportsioonid ja kogu üldpilt lihtsam, selgem ja parem.
Ehk siis meeldetuletuseks mulle enesele: lase valmispildil päevake seista enne kui seda üles riputama kipud ja - "if it isn't broke - don't fix it!!"
Siin need mu rufikesed on..... niuts......

2 kommentaari:

Joonas ütles ...

Sellise stiliseeringu peale ei oska ma midagi kriitilist küll kosta. Iga tegelane on omas elemendis ja nende emotsioonid tulevad välja selgemini kui kellelgi teisel siin blogis kunagi õnnestuks. Visandid tunduvad küll sinu enda stiili kontekstis paremad, kuid värvitud töödes ilmub pisut "tundmatut Meelist" ja see on ka hea.

Mina kui põline trükkal (st igasuguse pildimaterjali trükkisaatja) võin aint kahe esimese pildi värvide kohta kosta suusoojaks, et trükis need sellised kirkad välja ei tuleks. Ise olen harjunud tegema ka kõik ekraanil vaatamiseks mõeldud pildid teatud trükikõlbulikus (või selle lähedases) värvigammas, mis küll piirab, kuid samas dissiplineerib :)

Ivar ütles ...

Jah, mulle küll meeldivad värvipiltide tekstuurid (mida ma ise teha ei oska), aga visandid on seekord oluliselt paremad.

Kurjal kirjakul meeldib mulle vasak kehajoon, kuigi ehk oleks see veelgi etem kui silmamuna alt alates läheks ta ühe soojaga vongeldes labajalani välja, vöökohal lõppemata? Ja veel - kaelkirjak on ju põhimõtteliselt igavene loikam. Pea suurus näitab ettesirutatud kaela, ehk oleks võinud ka jalgu-käsi rohkem perspektiivi utreerida? Jäsemed peaks tal ja ka igavesti pikad olema, praegu nad just väga pikana ei mõju.

Teises pildis meeldib mulle värvilisega võrreldes päris mitu asja rohkem, lõua- ja põsejoon näiteks. Üldse, see kapsausslik kael+kere on lustakas. Vägisi tahaks näha teda liikumas - umbes nii nagu liigub inimene, kel süles paarimeetrine kuhi taldrikuid ja kes siis seda virna kõndides tasakaalus ja liikumise suunas vajumas püüab hoida...
Lõbus.