kolmapäev, 2. juuli 2008

10 - Kaelkirjakud

Kaks kuud peale alustamist oleme oma blogiga jõudnud esimese ümmarguse juubelini - seekordne teema on juba KÜMNES. Õnnesoovid kõigile, kes on siia oma panuse lisanud! Piduliku sündmuse puhul on ülesandeks ka päris tõeline "pähkel" - KAELKIRJAKUD.

Niisiis: ülesandeks on joonistada kolm kaelkirjakut, kes väljendavad kolme erinevat emotsiooni ja on ka stiililiselt erinevad.

Kolm meeleolu on inspireeritud kodumaisest levimuusikast:
1) Uimane ja väsinud (Vennaskond)
2) See rõõm on elust endast (Jaak Joala)
3) Hundiraev (Metsatöll)

Stiil on joonistaja enda vaba valik - lubatud on kõik variandid piktograafiast hüperrealistlikuni. Autor leiab ise joonistuslaadi, mis antud meeleoluga kõige rohkem klapib. Piltlikult öeldes tähendab elukate erinev stiil seda, et nad võiksid pärineda justkui erinevatest multifilmidest. Kuidas täpselt kolm kaelkirjakut pildile paigutada, on ka kunstniku enda otsustada. Lihtsaim viis on joonistada kolm poosi kokku ühele lehele, just nagu animafilmide tegelasvisandid. Mis kõik aga ei tähenda, et pilt peaks üleüldse animafilme meelde tooma.

Ega's muud, kui veelkord palju õnne blogilistele ja jõudu tööle! (Jõudu on seekord tõesti vaja...)

Tähtaeg on suvise graafiku kohaselt ikka kahe nädala taga: teisipäev, 15. juuli.

PS. Meelis võttis vaevaks ja lendas ülesande puhul isiklikult Kanadasse loomaaeda kaelkirjakuid uurima ja pildistama. Siin on tema fotod kuni ülesande tähtajani üleval kõigile huvilistele: http:lambiteema.planet.ee/zildre/giraff.zip

(Meelise kommentaar viimatiöeldule: jutt vastab tõele! Pangaarve ja summa minu lennupiletite ja elamiskulu ühiselt kinnimaksmiseks lisan kõigile siia kohe-kohe juurde!! :-))

1 kommentaari:

meelis ütles ...

Täienduseks juurde: ühe variandina tuleks kõne alla ka 3 eraldiseisvat ning täiesti erineva käekirja ja stiiliga tehtud pildikest, millist teed ise ilmselt lähen. Kuna olen juhtumisi nö "puhta stiili" suur austaja ja kummardaja (ehk siis eklektika vastane) ei näe ma ise eriti, kuidas 3 täiesti erinevas stiilis looma ühe pildi pääle terviklikult ära mahutada... Aga võimalik et ma eksin.
(Ja veelkord - ega me siin mingit kunsti ei tee :-))