teisipäev, 22. juuli 2008

11 – Marsi kroonikad - Elina


Nii kosmose kui masinate kujutamise alal olen täiesti lootusetu, samuti pole ma lugenud "Marsi kroonikaid", nii et seekordne teema on minu jaoks väga mööda... Aga blogis niigi valitsevat hapukurgi hooaega arvestades ei taha joonistamata ka jätta. Tegin kõik algusest lõpuni Photoshopis.

6 kommentaari:

meelis ütles ...

Mul on siin töölaua ees seinal igatsorti kraami, pilte ja väljalõikeid ja ka mõned mõtted mille olen leidnud mingil hetkel huvitava olevat et seda hiljem üle lugeda ja endale meeles hoida. Sinu pilti vaadates, Elina, tõstsin pilgu kohe tsitaadile Joe Ranftilt, ex-disney ja hiljem Pixari geniaalsele storyboard kunstnikule kes mõned aastad tagasi siitilmast suhteliselt noorena lahkus:

"TRY TO DRAW SOMETHING THAT CONNECTS WITH PEOPLE, DRAW THINGS THAT CONNECT WITH YOURSELF AND TRY TO EXPRESS THAT THOUGH YOUR DRAWINGS SO THAT OTHER PEOPLE GET IT.(--)HOW DOES IT FEEL? WHAT DOES IT EVOKE IN OTHERS? IS IT FUNNY, SAD, BEAUTIFUL, IRRITATING, CLAUSTROPHOBIC,INVIGORATING? WORK ON CREATING EXPRESSIVE DRAWINGS - DRAWINGS THAT FEEL LIKE THEY ARE ALIVE."

Olin ise ka hädas selle Marsi teemaga seni kuni leidsin idee mis endale sobis ja pinget pakkus. Kirjutan seda siin, sest mulle tundub, et su pilt - ära pane pahaks - on lihtsalt ära tehtud tegemise pärast.
Aga kes teab, võib-olla ma eksin...

Elina ütles ...

Tegemine tegemise pärast on minu meelest muuseas üsna tähtis asi. Hambapesu, sörkjooks, enesedistsipliin.... need asjad ei kuku suurte ideedena pähe ja pole esmapilgul kõige meeldivamad. Aga mingi aja pärast tasuvad ennast ära. Tegelikult on alati kõige lihtsam asi üldse joonistamata jätta. Sest vaevalt keegi eriti viitsib IGA teema juures ajusid kärsatada ja ideed välja mõelda ning kellegi pole ilmselt aega jalaga segada. Jätad lihtsalt vahele ja esined vaid asjadega, mida sa hästi valdad...

meelis ütles ...

siin tabasid sa naelapea pihta, Elina, ja mu kriitika polnud üldse nii kurjana mõeldud kui see ehk välja paistis... Lihtsalt tahtsin ütelda ja nõu anda et teinekord on lihtsam/parem/huvitavam leida mingi nõks või konks teemas kuidas see enese jaoks söödavaks/seeditavaks teha, muud ei midagi.

Unustasin sind tänada sellegipoolest et sel hapukurgihooajal end kokku võtad!!
Sorry-sorry-sorry.. oleme ikka sõbrad edasi, eks.. :-)

Elina ütles ...

Loomulikult võib oma arvamust julgelt avaldada. Võiks isegi öelda, et lausa peab. Kõige hullem, kui see blogi muutuks mingiks hambutuks üksteise "kiitmiseks".
See tsitaat oli sul ju väga hea. Peaks endale ka kuhugi selle riputama...
Oleme sõbrad edasi.

Ivar ütles ...

Ma olen täitsa nõus eelpool kõlanud seisukohtadega enesedistsipliini asjus. Mina kui väga vähene joonistaja olen selle blogi lühikese ajaloo jooksul sorgeldanud nii mõndagi, mida muidu ilmselt kunagi proovinud poleks. Seetõttu püüan ka need pildid, mis pole üldse minu cup of tea, nui või neljaks, ära teha.

Loomulikult on ideaalne kui õnnestuks leida iga teemaga mingi oma nipp või nõks või kiiks. Elina pildile mõeldes oleks selleks võinud olla näiteks manipulaatori poolt üles korjatud Mars bari paber... Aga ega see alati kerge pole. Nagu näha ka antud teemas käesoleva hetkeni puuduvast minu enda pildist. Kuigi idee ja toorvisandid tegelikult algusest peale olemas...

gingi (lauri tuulik) ütles ...

hmmm, võimalus teha miskit muud mida enne pole proovinud on minumeelest just see tegemise mõnu. Igaühel omajoon ja lähenemine. seega tõesti jutt jumala õige. Elina anna ainult hagu. soovitus: kasuta äkki rohkem vabamat joont, piinlik täpsus võtab joonistamismõnu ja ilu maha. vähemalt alguses. ja kui viskud tundmatusse - seda parem. nii õpime. :)