esmaspäev, 28. juuli 2008

11- Marsi kroonikad - Ivar

Kui ma olengi "Marsi kroonikaid" lugenud või filmi näinud, siis toimus see teisel ajastul, teises riigis ja kusagil põhikooli aastatel. Ehk ammu. Ja ma ei mäleta kogu loost mitte kui midagi.

Seepärast võtsin oma inspiratsiooni kuuekümnendate aastate sinisilmsest tehnoloogiaoptimismist, tollesama aja Vespadega kimavatest moeteadlikest tibidest, alternatiiv-ajaloolise Eesti Wabariigi kosmoseprogrammist (rahvuslik logo!) ja nõukogude uueaastakaartidest. Kokku sai tegelikult päris lõbus postkaart. "Metatasandi huumor", öeldi mulle kodus selle pildi peale. Võib-olla tõesti, ei mina tea... Igasugu viited fallilistele objektidele on igatahes täiesti tahtmatud.

Püüan siin blogis oma piltidega erinevaid nõkse katsetada. Seekordse pildi eeskujuks olid Kilowatt Cat -saidi retrostiilis illustratsioonid. Otseselt ma küll midagi ei kopeerinud, tegelikult joonistamisetapis isegi ei piilunud sinna, kuid püüdsin siiski tabada sarnast pleekinud ja plasside värvidega, rastrite ja kulumisjälgedega välisilmet. Osaliselt õnnestus, kuigi tegelikult jäi kolm olulist nippi tegemata - trükivärvide vigane sünkro, värvilaikude läbipaistvus kattumisel ja kontuurjoonte kulumine. Need tuleb kindlasti ära proovida, aga kunagi hiljem.

Ma pean ütlema, et kui esmakordselt PS-i lapikut pilti vaatasin, siis itsitasin mõnuga ikka päris tükk ega - Mirabilia sarja raamatu kaane sisekülje skänn andis pildile valget värvi tapmata ikka uskumatult rokase ja antiikse ilme... Just nii nagu soovisingi.

3 kommentaari:

meelis ütles ...

Toredalt kukub välja sul, Ivar, see erinevate tehnikate kokkusobitamine ja ajastutruu vintage visuaali tekitamine pildis!! Oh, oleks endal vaid niipalju aega (loe: püsivust:-)!!
Joonistuslikult oleksin ise figuuri dünaamikat pisut rohkem rõhutanud ja ehk ka rindkere seksikamalt ette kummi ajanud.... aga... eeeee.. pin-up oli vist mingi teine teema :-)
Ka pole ma kindel kas sellise semirealistliku stiili puhul silmade väljaviimine pea siluetist on kõige nutikam... aga võib olla ka on..
Igatahes taaskord tubli saavutus!

Ivar ütles ...

Eks ta tiba imelik ole, et pildi heledad alad on tüki valgemad kui ümbritsev määrdunud papp... aga lohutasin end sellega, et on ju ka valge trükivärv olemas ja ehk antud juhulgi kasutuses. Nii raami helendamine kui teksti-salli tumendamine kippusid igatahes asja ära rikkuma ja detaile hävitama.

Rastrid on seekord tehtud mitte värvi täpiliseks renderdades vaid lisakihina, mille siis seda peitvale maskile joonistades nähtavaks "ilmutasin". Igatahes on mul selle pildi tulemusena mitu ühtlast rastrifaili, mida saab edukalt teine kordki kasutada.

Sellest on, jah, kahju, et mul ei ole õnnestunud kontuurjoone keskelt kulutamise nippi välja mõelda, ehk oleks veelgi vanaaegsust lisanud. Kuigi pildi värvigamma ja eri toonides kontuuriga olen seekord küll ise väga rahul ega oskakski paremaks teha.

Silmaga on nii, et tegelikult ei jookse see peast välja - must silmakontuur on ju ühtlasi ka ripsmeteks! Nii et - ei näe probleemi...
:-)

meelis ütles ...

HAHA, Ivar, reeglina ei ole ma väga konfliktne inimeseloom, aga kui juba jutuks läks siis: su tchiki parempoolne silm ON peakolbast eemal ja justkui peale kleebitud, vaata omaenda tehtud suurendust kui mind ei usu :-)
Minuteada on ripsmed inimesel ainult ülalaul ja väga vähe märkimistväärt ka allpool silmal aga MITTE silma küljel :-D
(Või mu nimi ei ole meelis)