kolmapäev, 23. juuli 2008

11 - Marsi kroonikad - meelis




Et mul eelnevalt kosmoseamatsoon vahele jäi siis otsustasin siin need 2 teemat siduda - esialgu mõtlesin välja pildi pealkirja: "Mars meets the Space Amazon", millest mitmete ideede edasiarendusena valmis selline pilt, sõjajumal Marss planeedil Marss sööstmas kosmoselaeva kui potentsiaalse märklaua poole, panemata tähele jalgade ees poseerivat amatsoonitari. ... Mitte kõige peenekoelisem huumor mis eales nähtud aga las olla.
(Muideks, see nn "kosmoselaev" taamal redeli ja laudauksega iseloomustab minu suhtumist ulmesse ja üldse Hi-Tech masinatesse, loodan et ulme- ja fantaasiakunstnikud seda väga isiklikult ei võta :-)

4 kommentaari:

Elina ütles ...

Suurpärane võimalus kaks kärbest maha lüüa! Mina vbl nihutaks seda amatsooni koos kaamerga natuke paremale. Ja võibolla räägid lähemalt, mis teema sul nende hi-tech masinatega on?

meelis ütles ...

tegelikult oli mu esimeses kavandis selgelt näha, et Marss on ASTUMAS tüdrukule peale, seal suur hiiglane kõndis mitte ei jooksnud ja jalg oli tüdruku kohal sirgelt väljasirutatud - sellest tüdruku selline asukoht pildil, ta lömastatakse umbes kolm filmikaadrit hiljem :-) Lõppversioonis otsustasin pildile mehe jooksuga tiba dünaamikat lisada aga pealeastumise idee jah nüüd nii selgelt välja ei tule, sellest saan ka ise aru. Ka vaatan praegu, et parem oleks olnud mehe seljakumerus lõpuni ühes jutis sirge hoida, biitseps oleks tulnud paremini esile ja siluett oleks olnud puhtam.

Nende HiTech masinatega.... mul ei olegi mingit suhet ega värki nendega, mitte kõigevähematki, jätavad mind absoluutselt külmaks, samuti nagu enamus ulmesse puutuv, sellepärast arvasingi, et samahästi võib see lennumonstrum olla kiibakas ja laudauksega, mul ükskõik!
Andku paadunud ulmefännid mulle veelkord andeks!!!

Ivar ütles ...

Eks selle pealeastumise häda ongi selles, et Mars hetkel õhus ja automaatselt kipub silm teda mingiks tavaliseks Achilleuseks pidama ja suurust lihtsalt perspektiiviga põhjendama. Ilmselt aitaks kui ta mingi nipiga maa külge ankurdada... Kui ta juba nõnnaviisi hüppab, siis ehk lihtsalt tekitada mingi varjulärakas tibile alla? Või/ja amatsoon koos statiiviga veidi allapoole nihutada?...

Ma ei ole ise ka mingi die hard ulmefänn. Lugeda ei viitsi (kuigi Jeff Nooni "Pixel Juice" väga meeldis) ja filmid on ka suures osas pigem visuaalne silmarõõm. (Mõni erand, "Gattaca" näiteks.) Siiski usun ma, et laudauksega rakett lõbustab ka kõige paadunumaid skifiste.

gingi (lauri tuulik) ütles ...

heheeeee, lauduks on tõesti pipratera vahukoorel! lahe.