teisipäev, 29. juuli 2008

12 - Nuttes vihmas - meelis


Selle teemaga tekkis mul 2 ideed, millest vormistada jõudsin viimase. Esimene oleks olnud tõsisem ja eeldatavasti ka realistlikuma lähenemisega, sisu umbes selline: vanem naine majauksel lugemas tänavalaternate valguses kirja, nägu ehmunud ja käsi suu ees, avatud ustest naise seljataga näeme kahe-kolme jõnglase siluetti hullamas, ehk ka kellegi siluett seismas ülakorrusele viival trepil, tema nägu - samuti kui jõnglastegi oma me ei näeks, näeksime ainult ta poolel treil seismajäänud ja naise poole vaatavat kogu..... Ja loomulikult näeksime seda kõike läbi vihmaloori, mis oleks ilus meeleolu rõhutav element nagu ikka sellistes stseenides mainstream-filmides.

Kuna aga teadsin, et aega mul selle teostamiseks eriti polnud (sest suvel on puhata ka vaja!!!) sai valitud kergema vastupanu tee. Tõtt-öelda oligi mul kuni eile hilisõhtuni plaan seekordne pilt ainult visandina jätta ja mitte vormistamisega jännata (loe veelkord viimast sulgudes olevat lauset) - siis aga hakkasin hilistel öötundidel katsetama oma uusi markereid mis päeval sai ostetud ja....... nii see läks.
Visand ise oleks välja näinud selline:

Tööprotsess: markerid ühel ja akvarellikoloriit teisel paberil mille PhotoShopis kokku tõstsin - seega mitte kriipsugi digitaalset rohkem!!
Kui kedagi peaks huvitama, mismoodi see värvikihi imeloom välja nägi, siis selline see on, mitte eriti seksikas ja suhteliselt ehku peale tehtud: ajasin nurkadele tehtud ristikestega pildi hiljem PS'is kokku; olen ammu midagi sarnast teha proovinud:

Kriipsukesed faktuuril on tehtud pintsli teise otsaga - kes elusast peast akvarellipintslit käes hoidnud teab, et poolmärjale paberile tehes jätab see tumedamad vaokesed, johtuvalt sinna valguvast värvikihist.

Nii, ja nüüd mul ruttu juhe seinast välja ja kuni pühapäevani Pärnusse suvitama!! Ilusat suve jätku kõigile!!

1 kommentaari:

Joonas ütles ...

Aitäh, et viitsisid joont ja tausta eraldi näidata - see tekitab... ideid :) Kavand meeldib muidu rohkem ja tundub, et loik oleks võinud olla veel eraldi kiht teisevärvilist vesivärvi. Või siis loigu jooned tõmmatud mingi peenema vahendiga. Sest pisut kaob kompa ära loigu sisse. Aga muidu - hea mitmekihilise looga pilt, nagu alati :)