teisipäev, 12. august 2008

14 - Ettevaatust, kuri koer - meelis

Selle teemaga juhtus nii, et pilt, mille esialgu kavatsesin lõpuni viimistleda ja põhipildiks jätta jäigi tegelikult vaid kiireks visandiks:



ja pilt, mille tegin rohkem niisama et proovida karrikeerida bulldogi omandas lõpuks justkui lõpetatud pildi mulje:



Esimese puhul oli mõte kurjakoera ideele pisuke vint peale keerata, ja midagi ridikuloossemat kui kuri klähvits puudel ajamas taga süütut putukat ei suutnud ma tol hetkel välja mõelda. Teise puhul - nagu öeldud - oli tahtmine seda niigi pisut groteskset looma veelgi grotesksemaks ajada ja proovida ise aru saada, mis sheipidest see imeelukas on kokku pandud. Esialgne mõte oligi see lahendada graafiliselt ja suht stiliseeritud ja suurte sheipidega, hiljem üle käies omandas joonis aga miskipärast jälle pehmemaid ja ruumilisemaid jooni.
Tehnikaks mõlema puhul mu armastatud pehme 5B pliiats, millele bulldogipildil ka PhotoShopi värv lisatud. Fooniks kasutasin tükikest ühes teises projektis tehtud akvarellfaktuuri, mille värvid siin ära muutsin. Pole ise kindel, kas ja kui palju selline fooniga eksperiment pildile juurde lisab, aga et tehtud ta sai siis las ta olla.

1 kommentaari:

Elina ütles ...

minu isal oli inglise bulldog. üldmulje temast oli kuidagi tuim, kandiline ja iseteadev. sinu oma on veel väga erksa silmapaariga ja hakkamist täis. aga miks ka mitte.

puudlipildi juures on lahe see, kuidas totra beibelõikusega puudli nahas peitub ikka seesama ürgkoer.