reede, 19. september 2008

19 - Arnold Terminatorina - Ivar

Imelik asi mul selliste saržisarnaste piltide tegemisega. Otsin ja vaatan ohvri fotosid, püüan leida iseloomulikku, et seda siis enam-vähem sarnasena ja samas saržilaadsena paberile panna... Hiljem ja värske pilguga vaadates näevad seesugused sorgeldused reeglina välja kui utter crap.

Kritseldan siis vaheaegadega edasi, saan juba midagi paberile, mis tundub enam-vähem see, mis vaja... Ja siis, järgmisel sirgeldus-sessioonil heidan kõik eelneva kõrvale ja viskan kiirelt kokku midagi, mis hakkab tunduma hoopis õigem kui varasemad küündimatud ja pooles vinnas katsetused. Just nii tekkis ka see "Ahnold" ja mul on tegelikult hea meel, et nii läks - selline pintslijoonega minimalistlikum pilt võttis vormistudes hoopis vähem aega ja vaeva kui algselt plaanitsetu.

Brushpen kalkal + PS. Proovisin värvis kolme erinevat rasterdust, see siin tundus lõpuks kõige sobivam. Kontuurisin seda pilti ikka päris mitu korda ning asendasin lõppversioonis kõrvakeeru ja vasaku silma-kulmu teiselt katselt pärit eksemplaridega. Loobusin ka eraldi paberile joonistatud lisaviirutusest, mis algversioonis rohelisena pildil paiknes - see lihtsalt ei haakunud hiljem lisatud heledama varjutusega. Ja võib-olla ongi hea, nii jäi kontuur veel minimalistlikum.

3 kommentaari:

meelis ütles ...

oled Arnoldi üldmulje tabanud ära kadedakstegeva täpsusega, seega on su mitmekordne värske pilguga ülejoonistamine ja otsast alustamine asjale kõvasti kasuks tulnud, braavo!! Ka bruspen'i pintsliijoon millest te Joonasega pidevalt räägite on minu silma jaoks hoogne, vaba ja laitmatu!!
Meeldib ka see, et tema poosis ja põhiproportsioonides pole Arnie punnis musklid esikohal - kuna vend ise on pikka kasvu, siis tervikpildis need tal nii väga ei domineerigi, erinevalt jässakatest kehaehitajatest!!
See siin on mu sinu piltide vaieldamatutest lemmikutest!!

Ivar ütles ...

Alandlik thanks!
:)
Ja, mainin siiski, kuna postitamisest on aega ja keegi pole võtnud märgata/mainida - Arnoldil on seljas ansambel Terminaatori mingisuguse logo moodi asjandusega T-särk... Nohh, et nagu nali või nii.

Elina ütles ...

muide termika särgi nägin mina kohe ära.