neljapäev, 18. september 2008

19 - Arnold Terminatorina - Joonas

Minu seekordne panus on kaks pilti. Esimene on valminud möödunud nädalal. Teine on kollaž umbes dekaadi ja poole tagant, mil mind painas mitme aasta jooksul maniakaal-depressiivne kinnismõte perfektsest terminaatorijoonistusest... Põhjustajaks oli suurelt jaolt pinginaaber, kes seda kunsti minust kordi paremini valdas. See prillidega kõverasuine jakiga tüpaaž pärineb puhtalt tema sulest, mida siinkirjutaja lõputult kopeerida püüdis.
Antud kollažis on vaid murdosa sellest piinarikkast õige külma vaate tabamisest, mis Terminatori näol peegeldub ka kõige kuumemates situatsioonides. Kogu epopöa on suurelt seotud kindlasti ka sellega, et ma mingil hetkel isegi pisut joonistama oskama hakkasin ja selle oskuse arendmisega suisa tänase päevani tegelen... See kõik on lihtsalt siiani väljaelamata raskekujuline kompleks ja lapsepõlvedrauma, mis nüüd iidse haavana lahti rebiti!

Aga kas täitsin nüüd siin blogis lõpuks oma lapsepõlveunistuse naastes unustatud teema juurde pärast aastakümneid kestnud teekonda läbi akadeemilise ja ebaakadeemilise õpinguterägastiku joonistusmaastikul, selleks, et vabaneda painava mineviku alateadlikust koormast?
EI, kuid ühel päeval... I'll be back!


3 kommentaari:

Elina ütles ...

võin kinnitada, et see on siin tõesti vaid murdosa... võite kujutada ette minu näoilmet, kui kladede viisi avanesid minu ees terminaatori päikseprillistatud portreed...

Ivar ütles ...

Uh-ohh, Joonas pajatas mulle messengeris ka teemaarenduse paiku oma noorpõlve terminaatorifiksatsioonist ja regulaarsest teema juurde tagasipöördumisest, et oma oskuste arengus veenduda... Ma pean ütlema, et progress on täiesti olemas, J, võid rahulik olla! :)

Minu enda jaoks ei ole T kunagi just väga tähtsal kohal olnud, pole isegi DVD-d, kuigi spetseditsioon sai ära vaadatud ja isegi põhjalik arvustus kirja pandud... Minust läks tegelt ka VHS nähtusena pea kogu täiega mööda, ju on põhjus selles. Lihtsalt vaatasin tollal filme, mis telekast tuli ja vahel käisin kinos.

Tegelt tahtsin küsida - on see pilt peegelpildis? Või hoidiski ta püssi vasakus käes ja tulukest paremas silmas?

Muidu igati kobe pilt, värvi on ka just parasjagu.

Muuseas, oma pilti tehes mõtlesin, et kas ja kes meist kasutab shortcuti ning Ahnoldi silmadega mässamise asemel joonistab päikseprillid... :-)

meelis ütles ...

Minu lugupidamine sulle, Joonas, ka minu poolt! Progress on tõesti võimas ja ju see poisikesepõlve ponnistus tasus end kuhjaga ära nagu nüüd kõik veenduda võime!!!

Kõik sheibid millega ta kuju oled edasi andnud on õigesti valitud, hea altrakurss mis viitab mehe võimsusele ja suurusele, hea frontaalne ja sümmeetriline kompositsioon mis näitab tüübi olemist "in control" (sellest räägib meile Lawrence kursustel järgmisel nädalal!!!)..

Ainukese tillukese kriitikana kobiseksin ta sõrmede koha pealt, mis on varemgi su töödes kippunud tiba peenikesed olema. Arvan, et Arnie-suguse lihasmäe puhul (ja ka pildi perspektiivi arvestades) võinuksid need olla tublisti võimsamad.

Edu õpinguis ja see ya later!!