laupäev, 20. september 2008

19 - Arnold Terminatorina - meelis

Alati kui juhtun nägema mõnd filmi Arniega peaosas ei saa ma lahti võrdlusest kohmaka karuga, kellele on tsirkuse tarvis mõned trikid selgeks õpetatud ja kes ka ise päris hästi ei adu miks ta seda kõike teeb ja milleks talt seda kõike nõutakse. Ei kahtle põrmugi, et inimesena on Arnie kümneid kordi intelligentsem kui see, millisena ta kinolinalt paistab - vaadakem või tema visa ülesrühkimist poliitikaredelil - naljapärast aga otsustasin teda oma pildil siiski pisut piiratuna kujutada.

Olin antud teema puhul kimbatuses, sest ei meeldi mulle teha pilte mis kujutavad lihtsalt tüüpi tüübi pärast ja mida vaadates võiks küsida "So what?"; arvan et asi on puhtalt minu suutmatuses minna oma karakterdisainis lõpuni ja nõnda kaugele kui ise tahaksin, sestap otsustasingi oma mõningaid puudujääke hajutada ja kujutada mitte niivõrd Arniet, kui lihtsalt üht väljamõeldud "Terminaator 2" võtteplatsi.
Esialgu oli idee kujutada Arniet küsimas rezhissöörilt, kuidas ta ühte (reaalelus digitaalselt produtseeritud) trikki peaks esitama. Et aga filmi nägin eelmisel sajandil ja mulle ei meenunud ükski temaga digitaalselt manipuleetitud trikk, otsustasin teha ta sama juhmiks aga lasta tal sama asja küsida mr. Liquidman'i kohta. Mäletan, et mind pani tollal kinosaalis ahhetama koht, kus viimane suures plaanis läbi metallvõre kõndis ja uuesti "inimeseks" tagasi kokku sulas, polnud me siis keegi vist veel harjunud nägema digitaalkunsti võimalusi...
Googlist võtteplastile omast visuaalset atribuutikat otsides sai esialgu plaanitavast kolmest figuurist pildile ..... mõni rohkem, ja tegelikult ongi see üks klishee-elemente täispikitud pilt - a'la rezissöör kindlasti mõne seksika abilisega ja iga toimingu jaoks sada asjapulka sehkendamas-sebimas. (Kas ma olen öelnud, et armastan klisheesid - kindlasti olen! Lausa jumaldan neid - nende kasutamine teeb elu ülilihtsaks ja mind väga õnnelikuks:-)

Kompa üritasin hoida esmapilgul kaootilisusele vaatamata siiski rangelt tasakaalus ja selguse mõttes "highlite"'isin võtmefiguurid pildil värviliseks.
Tehnikaks jällegi erinevad vildikad A3 paberil ja värv PhotoShopis.
(PS, pärast Joonase ja ERITI peale Ivari Arnoldipildi nägemist tuli tahtmine ise ka oma tüübid üle käia ja kõvasti grotesksemaks keerata, kahjuks aga olid need selleks hetkeks juba peaaegu valmis ja ma sellega töö kõrvalt pisteliselt jännanud rohkemgi kui vaja..... Nii et aitäh inspiratsiooni eest, sõbrad, ja kasutan teie antud groteskinõkse ära hijem kunagi kui võimalus tuleb :-)

Ivari lisandus:
keegi pole kunagi julgenud või näinud põhjust Meelise pilti remixida. Eks ma teen siis otsa lahti! :-)


4 kommentaari:

Ivar ütles ...

See, kuidas sa suudad suht' ratsionaalsete joontega ruumi ja tohutu detailsuse paika panna, teeb lihtsalt kadedaks. On, mida avastada... Kuidas oluline on värviga esile toodud, on ka kobe.

Ega siin muu kallal polegi norida kui Arnoldi. Vaagnaluu ja puus tundub kuidagi olematu, ilmselt on asi selles, et reied on liig lähestikku kinnitatud... Kulturiste karrikeerides kiputaksegi ilmselt ülakeha jalgade arvel rõhutama, samas on ka puusal paar vajalikku musklijoont, mida ei tasu päriselt eirata. Ehk oleks näiteks reielihaseid punnitades või tagumikku lisades parema tulemuse saanud?... Säärte ja saabaste rakurss vajaks ka veidi muutmist.

Nägu - Arnoldi üks iseloomulikumaid asju on tavalisest kõrgemal paiknevad põsesarnad ja kuidagi nagu sissepoole lohkus detailid ja rippuvad suunurgad + lõuaalune. Ilmselt annaks detaile nihutads sarnasemgi mulje saavutada...

Oh kui hea on kui leiad teiste piltidest, mida kritiseerida... :-)

meelis ütles ...

WOW, tuhat tänu, Ivar!! Rohkem nõus pole sinuga võimalik olla, kõik mis sul konstruktiivse kriitikana välja on toodud on 1000% õige!! Kommentaariks omaenda mitte kõige õnnestunumale Arnoldile: tegin kodus ta näoplaanist portsu visandeid, aga kui tööl tema joonistamiseks läks olin oma materjali koju unustanud, nii et tegin selle mälu järgi.

Arnie jalad - nägin kunagi ühes Asterixi koomiksis (Asterix ja Olümpiamängud) kuidas Uderzo oli atleetidel teinud nende torso hästi massivseks, jättes kontrastina nende reied piitspeenikeseks... Tahtsin sama joont hoida ja MITTE rõhutada jalgu aga ilmselt jäin kuskile poolele teele pidama ja "steitmendi" mõttes oleksin nad siis tõepoolest peenikeseks pidanud joonistama. (Ilmselt oleksid aga pidanud ka kõik ülejäänud tüübid pildil olema samas groteskses võtmes, nii et taaskord olen su kriitikaga nõus.
Rääkides groteskist, oma turistipildiga on mul plaan groteskiga tiba rohkem mängida, idee ja kompa on juba olemas, vaja paberile panna kiiresti).

vewelkord: tore, Ivar et võtsid vaevaks mu pildiga pisut mässata ja jumala eest - kui kellelgi on midagi asjalikku öelda või näidata - võite teha seda alati!! Ma ei pea end pühaks lehmaks keda puutuda ei tohi, vastupidi - siin töö juures käime me pidevalt seda ise paludes ja mõnikord küsimatagi üksteiese töid üle (siin on küsimus küll tavaliselt tegelaste tüübis või tüübist väljas olemises mida kõrvaline pilk paremini märkab); kutsun siinkohal teisigi üles sama joont järgima ja nõrku kohti pliiatsiga üle käies välja tooma: ainult nõnda me õpimegi - ja eks ju sada pilti ole parem kui üks sõna..... või oli see nüüd vastupidi :-p

Ivar ütles ...

Asterix mõjutas mind nii viieteistkümne aasta eest tahes või tahtmatult päris palju. Jah, Uderzo joonistab atleete ja üldse inimesi väga utreeritult, samas kuidagi perfektses usutavas balansis. (Omaette teema on prantslaste arvamus, et Asterixi live action filmid on hea idee, I beg to differ). Kui karkassi tasemel mõelda, siis Uderzo-tüüpi kolgede joonistamisel on üks asi nagu raudnael - kuigi jalad on makaronid, on vaagen sellele vaatamata poolkera(ring) ja jalad kinnituvad sellele nii, et nende vahele mahuks neid veel paar-kolm tükki. Too murduvalt liigpeen vöökoht oligi see, mis su Ahnoldi minu meelest veidi balansist välja lõi ja kuidagi nagu ebausutavaks muutis. Ega mu enda remix ka parem pole, olin su vöökoha ja jalgade asukohas liiga kinni, oleks võinud need vabamalt ümber joonistada. Aga Ahnoldi remix-näoga olen ise väga rahul ja imestunud, et see lambist ja ainult sinu nägu aluseks võttes nii välja kukkus, mu enda pildi eelsed visandid pole ligilähedaseltki nii sarnased.

Elina ütles ...

ivaril on nägu tõesti väga hästi välja kukkunud. meelis jälle pakub rõõmu oma rohkete naljakate detailidega.