neljapäev, 25. september 2008

20 - Film Noir - Ivar

Jah, ei õnnestunud mul (vähemalt esialgu) kuidagi nõutud kolme värvi piiresse jääda... Ja kui juba pulgad läksid, siis läks ka trumm takkajärgi - toppisin igale poole teile juba tüütuks muutunud rastrid ja gradiendi.
Sorry. Ehk proovin veel.

Pilt algas visandina, mis tüki grotesksem, aga üldiselt juba üsna seesama, mis lõpptulemus. Vahepeal mõtlesin küll relva ja suitsupitsiga käed vahetada... aga, ei, ei toiminud. Üldiselt, ei midagi originaalset, nii poos kui tüpaaž on korduvalt nähtud - Bruce Timm, Jessica Rabbit, Veronica Lake jne jne.

Kontuur on jälle too Penteli brushpen. Nüüd olen ma siis niikaugel, et ei suuda enam sulega normaalset joont teha...

2 kommentaari:

meelis ütles ...

Good Title!!!!
(Eks igaüks mõelgu oma rikutuse tasemel mis paukudest jutt, minu mõte käib püstolit kaedes kindlalt vaid ühes suunas:-P

Mul oli selle pildi kohta juba varem paar küsitavust mida ma aga kuidagi defineerida ei osanud, nüüd Viborgist naasnuna ja "valgustatuna" on see tublisti lihtsam:

1: Jooned daame taga liiga kontrastsed ja paratamatult tõmbavad enamus tähelepanu endale, äkki need oleksid hallilt või greidiendiga vähem tagasihoidlikud?
2: TILTS: ise oleksin teinud kindla tiltide kontrasti puusadele, õlajoonele ja pea'le; joonistustunnist vist mäletad et tugijalg on alati kõrgemal kui vabalt rippuv, sellele õlad omakorda balansiks vastaspidi ja pea uuesti vastaspidi (ehk siis pea samapidi mis puusadki).
Sinu pildis need tildid justkui oleks aga jäävad poolikuks ja mõjuvad juhuslikuna. (Ehk nagu ütles meie mentor: Subtleties are for suckers, make it clear!!)
3: kriips näo peal ei tule kasuks, pigem vastupidi, ära!
4: where the hell is her other leg?? Vaatan pilti ühte- ja teistpidi ja no ei SAA selle kleidi lõikest ega jala asukohast aru,
5: kontrasti mõttes oleks ka suitsuriba altpoolt pikema ja kiirelt ülestõusvama teinud ja siis siuh-sahh ülevalt ära lõhkunud, rohkemgi veel kui sul.. nii nagu see ka päriselus on, see whadai mean?
6: kas mullid kleidil vajalikud?
Kui jah, äkki varieeriks nende grupeeringute suurust, praegu tiba võrdsed minu silmale.

Aga in general: viisakas asi ja - veelkord - GOOD TITLE!!
:-D

Ivar ütles ...

Selles pildis on hulk detaile, mis mind siiamaani häirivad. Nägu ja eriti juuksesalk oli mõnel visandil hoopis parem, suitsupits on liiga suur, kleidi all olev king kadus miskipärast kontuurides ära... Kui poos kõrvale jätta. Nende kleidimullidega oli ka mitu varianti - kas värvida sisu või kontuur ja hetkel jäi nii. Valgustriibud on ka, nagu on, vajaksid suti nihutamist. Proovisin mingit siluetti ka neile paistma teha, aega ei tulnud midagi välja.

Eks ma seedin veel kommentaare ja muudan veel ühte ja teist.

Nimi - mul ei tulnud lihtsalt peale pikka mõtlemist midagi muud vähegi nuaar-pulpplikku pähe. Kusjuures see polnud algselt üldse nii kahemõttelisena mõeldud kui välja kukkus...

(Peab ikka turistipildi puhtaksjoonistamise edasi lükkama ja sellega siin edasi nikerdama...)