neljapäev, 25. september 2008

20 - Film noir - Joonas

Antud pildiga on sedapsi, et viibin hetkel Taanis Viborgi animatsioonikoolis koolitusel kontseptsioonidisaini ja matte paintingu kursusel, mida annab USA-st siia nädalaks kohale sõitnud Pixari kontseptsioonikunstnik Paul Topolos.Tema antud esimese suht vabalt käsitletava ülesande sisse tundus ära mahtuvat blogis parasjagu aktuaalne teema ja nõnda see pilt siis valmiski. Mitte siis niivõrd joonistuse, vaid kompositsiooni- ja kontseptsiooniharjutusena. Ja eks ta fotomanipulatsioonilik välja kukkus, kuid vahelduseks oli endal vähemalt huvitav.

Töö jäigi pisut poolikuks, kuna selle puhul lõplik viimistlus polnud oluline. Sellega võis igaüks oma lõbuks edasi tegeleda, kuid hetkel ma seda lõbu endale lubada ei jaksa. Tunnis oli põhiline kompa, värvid ja valgus-vari paika saada. Nagu näha, pole minus mattepainteri raasugi, sest tegin kõigist ponnistustest hoolimata oma tavapärast lihtsustatud siluetlikku stiili. Õpetaja proovis vahepeal ka värve lisada nii ja naa, kuid jäi lõpuks arvamusele, et mustvalge ongi selle puhul parem. On jah, kahjuks...

Märkate ehk, et ühel gängsteril on automaadi asemel käes lauajupats... Jätsin selle väikse inside huumori (või hoopis laiskuse?) pärast sisse, kuna foto valmis kohapeal improviseeritud sessiooni käigus ja poseerijaks oli õpetaja ise. Tähelepanelikum vaatleja leiab teda seal seal suisa kolm korda.

Õpejõud jäi igatahes lõpuks kompaga väga rahule ("damn good composition") ja eriti enda poseerimisega selles, kuid matte-paintmise kohta jättis ilmselt siiski midagi ütlemata ("damn ******* painting" vms), sest mida sa olematu asja kohta ikka ütled. Ise jäin ka üldpildiga rahule, kuigi poolikuid detaild kriibivad minusugusel silma.

Lisan siia ka väikse valmimisprotsessi (paraku ei märganud rohkem erinevaid faase salvestada tempo tõttu):


Keda huvitab asjast (ja reisist üldse) veel lugeda, külastage mu reisiblogi: http://tabularasaart.blogspot.com

2 kommentaari:

meelis ütles ...

mul on ülisuur rõõm tõdeda, Joonas,et su asjad kihutavad valguskiirusel ülespoole!!! Selle pildi puhul tuleb lausa nutt peale, nii paigas on kõik!!!!

Põnev on jälgida ka tööprotsessi ja selle erinevaid faase, kasvõi sellise detailigi mismoodi sa fookuse lõpp-pildil oled viinud parempoolselt autolt vasemale, eelmine oli hea aga lõpplahendus VEELGI parem!!
Ka meeldib su (olude sunnil vist pealesunnitud) fotoreferensi kasutamine, nii see KUIDAS sa seda teed ja see et sa ÜLDSE seda teed!!! Sellise temaatika puhul muudmoodi see vist polekski võimalik...

Veelkord - kõik on viimseni paigas ja müts maha nii sinu ja su mentori ees!! Lase samas vaimus edasi!!

Elina ütles ...

eks minulgi tulid kibedad kadedusepisarad silma...