esmaspäev, 22. september 2008

Ettepanek blogilistele - ühiskoomiks!

Mul oleks lugupeetud blogilistele üks idee ja ettepanek.

Sain mõned päevad tagasi endale järjekordse koomiksiõpiku: "Drawing Words & Writing Pictures". Kirjutasin sellest ka kiire arvustuse.

Raamat on mõeldud 15-nädalaseks õppekursuseks ja seal on lisaks teooriale ja praktilistele õpetussõnadele ka ülesandeid. Üks selline on kollektiivne koomiksijämm ja midagi sellist viskaksingi ideena õhku - ehk võiks seda siingi proovida?

Idee siis selline: eesmärgiks on luua 3x3 võrdsest kaadrist koosnev ehk üheksapildine koomiksilehekülg. Joonistajaid on sama palju kui pilte, ehk siis 9. Joonistajad võtavad järjekorda, igaüks joonistab ühe pildi, jättes selles ruumi ka dialoogile/tekstile kuid kirjutab teksti hoopis enda omale järgnevasse ruutu! (Või siis paneb kirja järgmise ruudu teksti, jättes täpsema paigutuse kolleegile.) Viimane kunstnik, 9. ruudu autor, lisab teksti seni sõnadevabasse esimesse ruutu.

Tegu siis omamoodi graafilise telefonimänguga, sest loomulikult pole ühelgi joonistajal tegelikult aimu, kuhu järgmine loo suunab.

Mida arvate? Mina tahaks küll proovida, iseasi, kas saaks kokku 9 asjast huvitatud isikut... Kommenteerige!

7 kommentaari:

Ivar ütles ...

Mina oleks huvitatud - 1/9 (üks üheksast...)

Elina ütles ...

küllaltki põnev projekt. mina lööks ka hea meelega kaasa. 9 autorit on muidugi väga optimistlik eesmärk...

gingi (lauri tuulik) ütles ...

Mina olen tavamõitses koomiksiraamistikus suhteliselt äpu. soovikorral saaksin panustada kuid 9ruudu täitmisele leiaksin kindlasti omapoolseid modifikatsioone :)

meelis ütles ...

pange mind ka kirja, järjekorras neljas olla võiksin küll :-D

Joonas ütles ...

pole vist vaja mainida, et olen kah n6us. nr 5 siis.

Ivar ütles ...

Ma arvan, et see ei peakski rangelt blogiline üritus olema. Joonasel on ilmselt rohkem kontakte kohalike tegijatega, kes varem antoloogiates osalenud, ehk viitsiks mõni neist ühe pildikese paberile visata? Mul tuleb lambist kolm-neli nime pähe, kes piisaval tasemel koomiksiga tegelenud. Kui J kodumail tagasi, ehk siis võiks ideed väljaspool blogi edasi promoda?...

Ed ütles ...

teen kaasa