reede, 10. oktoober 2008

20 - Film Noir - kinnas

Film noir?
Kohe alguses mõtlesin, et mustvalge+toon tingimusega ma sõbrunema ei hakka ja otsustasin lihtsalt tuhmide tujukate värvide kasuks.
Gängsterid ja detektiivid ja ohtlikud daamid vajusid kah rohkem tahaplaanile ja jäi lihtsalt sinna võrdlemisi märkamatuks kohvriga onuks, üldiselt võttis kogu asi rohkem malli Blade Runneri minekust, tõlgendades filmi vihmast kõrvaltänava atmosfääri tagasi sajandilõpu steampunki.

Ja siis kusagil maalimise keskel taipasin ma vigu konstruktsioonis mis olid ennist kahe silma vahele jäänud ja mille parandamine oleks liiga suur ****, nii, et nii ta siis jäigi. Järgmine tuleb parem.

4 kommentaari:

Ivar ütles ...

Pilt on vinge, aga teeks nii, et päris ei ropenda siin, selleks on muid kohti küllalt. See blog võiks ikkagi olla igas eas lugejatele.

Ja, teadmiseks teistelegi - piltidel kujutatuga ei tasu ka päris pornoks kätte minna, hetketi on tekkinud kaadritagune arutelu mõne pildi detailide suhtes.

Asi pole (enese)tsensuuris, asi on lihtsalt tõesti selles, et JK ei ole mingi vanusepiiranguga koht.

Ühesõnaga, mina olen siis see kuri onu, kes asja lõpuks kirja pani. Muuseas, sellekohane lisandus - punkt 11 - on mõnda aega olnud ka blogi reeglites.

Palun arvestada, et edaspidi me lihtsalt asendame roppused tärnidega.

Aleksander Rostov ütles ...

eeh? kas ma olen sinna sisse mõne peenise kogemata maalinud või mis juhtus? : O

Joonas ütles ...

Erm... Ivar pidas silmas keelekasutust kommentaaris, antud pildil mina roppusi ei tuvasta v.a. see, et see on ropult hea sügavusega. Point on ka selles, et mõni äkki tahab selle blogi linki ka oma klientidele saata ja asjast peaks ikka viisakas ja kraps (üld)mulje jääma, nagu portfoolio või nii.
See selleks.
Nooh, kui pildi kompa kohta midagi öelda, siis need kaks figuuri võibolla on liialt sümmeetrilised esiplaanil. Vihmavari eriti ei päästa, päästaks võibolla see, kui üks läheks teises suunas. Geomeetria niiväga ei häiri.

Kas sa oma tööprotsessi ei tahaks siin pisut täpsemalt avaldada? Poolläbipaistev brush kiht-kihilt nullist peale või suured hele-tumedused kohe alul paika? Color layer või värviline brush? Sada või üks layer?...

meelis ütles ...

Ühinen moraaljüngrite kooriga ja soovitan minagi sul, Kinnas, oma voorimehelik kõnepruuk kodusesse ringi jätta... Nii et tsenseerivad tärnikesed seegi kord su roppuste asemele (loodan siiralt, et viimast korda)!!

Pildist: nagu ikka oled sa meister meeleolu ja atmosfääri loomisel! Nõus Joonasega, et kaks esiplaanil olevat figuuri võinuksid olla teineteise suhtes vähem paralleelsed ja sügavuti rohkem nihkes, ka mind need perspektiivivead ei häiri.

Mäletan kompositsioonitunnist öeldud lauset, et kui katta pildi erksaim koht (aktsent) kinni siis pildi tervik laguneb koost. Sinul on see aktsent pildi keskpunkti ja silmapiirile jääv ere valguslaik. Katan selle kinni ja - tundub et asi läheb hoopis paika, valguse-varju vahekorrad pääsevad rohkem mõjule ja pilt tundub tasakaalustatum... (Ilmselt vaieldav ja subjektiivselt maitse asi).

Veel: pildi teemas olevatest reeglitest rääkides...., ei mäleta oma 18 aastase professionaalse animaatorikarjääri jooksul korda, kus mulle oleks öeldud, et reeglid on küll sellised aga võid sellegipoolest teha nii nagu sulle rohkem meeldib.
Professionaalsus ongi see et suudad kehtestatud reegleid järgides sellest ikkagi oma asja luua, olgu need kitsendusedsiis pealegi nii piiravad ja ebameeldivad kui tahes.
Sinu pildi oleks VABALT võinud lahendada kolme-nelja värvitooniga selle üldmeeleolust siiski midagi olulist kaotamata.

(Viimane jutt pole mõeldud moraalitsemisena, vaid selleks, et edaspidi oma oskusi ja võimeid mitmekesisemalt proovile paneksid ja tavaharjumuste kütkeist vabaneksid. Selleks see bloog meil mõeldud oligi: kannustamaks meid kõiki tegema asju, milliseid muidu ehk ei teekski, enese võimete proovilepanek ju seegi.)