kolmapäev, 15. oktoober 2008

22 - Kiviaeg - Joonas


Jätkan säästupostituste sarja...
Kes mu pilte varem on vaadanud ja kommentaare lugenud, siis tehniliselt pole siia midagi uut lisada.

6 kommentaari:

meelis ütles ...

superhea idee sul, Joonas (kahju et ma ise selle peale ei tulnud)... Ja käsi kibeleb sellest kohe oma versiooni tegemast.
(Kui kunagi rohkem aega, ehk teengi...)
Ainukese kriitikana ütleksin ma (värskelt Viborgist naasnuna) et oleksin koopaseina ja taeva textuuri teinud kardinaalselt erineva ja ilmselt ka rohumaa millegi kolmandana (mind ei rahulda sinu vabandused teemal kiirelt tehtud ja unine pea jne:-)
Ja üldse, kust me teame et tegu on koopaseina ja mitte puukoorega, milleks seda ise alul pidasin? (samas, on's sel tähtsust...?)
Igal juhul hea idee....

Aleksander Rostov ütles ...

Kui ma juba Meelise visandiraamatu joonte kallal närisin siis laseb natukene Joonase kallal kah : )

See on mu üldine kriitika üldse su joonistele ja stiilile.
Põhilised kaks asja mis mind häirivad on joone raskus(?) (line weight) ja konstruktsioon ehk selle puudumine.
Line weightiga on selline mulje nagu ta juhtuks sul kogemata, pliiatsi süü tõttu, ta esineb juhuslikult siin seal, osad jooned on paksemad ja osad õhemad aga neis ei ole kunagi loogikat või rütmi, nad ei näita varju ega nurki ega objekti vormi ega rõhuta kompositsiooni ega tee üldse midagi peale kohustusliku kohalolemise. Selles suhtes on väga võimas vahend kuidagi kasutult rakendatud.
Teiseks: konstruktsiooniga on nii, et tüüpvigadest on tehtud justkui stiili elemendid, silmad mis tihtipeale ei joondu, 3/4 vaatel teise näopoole liialt kitsaks jätmine, vedelad käed jne. Asjadel ei ole vormi, kõike näeks justkui läbi lainetava vee. Jääb mulje, et kunstnik on keskendunud stiili leidmisele eelnevalt joonistama õppimata.

meelis ütles ...

HAHA, jällegi ütlen vaid Kinnasele, et ootame suurima uudishimuga, millal noor andekas kunstiõpetlane oma uuemate ja perfektsete taiestega meid kõiki rabab!!

(Muideks, ilma irooniata, Kinnas, su kriitika on konstruktiivne ja see on just see mida vajame, aga aitab sõnadest: kui sul midagi näidata või teiste töödest üle käia on, siis anna tuld! Üks pilt räägib rohkem kui 1000 sõna! :-)))

Minu sõbralik õlalepatsutus sulle veelkord, omapärane vend oled, Kinnas!! :-)

Ivar ütles ...

Ütleks ka midagi üldisemat...

Ka mina ootan põnevuse ja pinevusega K uusi pilte! Ja kommentaare, kuidas seesugused pildid tekivad, kasvõi mingite etapipiltidena.

Mis kriitikasse ja kommenteerimisse üldisemalt puutub, siis seda on siin samapalju vaja kui uusi pilte. Jah, mida rohkem pilte, seda raskem on midagi uut öelda... Aga ma siiski loodan, et mida kaugemale suvest, seda enam saavad hoo sisse nii piltide kui kommentaaride lisandumised.

Mis minusse endasse puutub, siis ma näen oma piltides tihtipeale eelkõige hunnikut vigu. Siin tekibki probleem - ühest küljest on tähtajad ja kui selleks pilt ei valmi, tuleb ju uus selga ja asi läheb veel kriitilisemaks. Peaks nagu midagi postitama... Samas, väga tobe on postitada pooles vinnas pilti, lugeda kriitikat ja teada, et osake sellest on põhjustatud mitte küündimatusest vaid lihtsalt sellest, et postitatud pilt veel poolik... See on väga nõme dilemma. Kas postitada sketšilikke kiireid asju, mis (minusuguse amatööri puhul) ligadi logadi ja mannetu joonega või teha enam-vähem valmis pildid? See blog on ju koht, kust oleks päris kena sildile klikates oma piltide paremikku üheskoos vaadata... Kui aga vahele jääb mingi half-arsed jama, siis rikub see üldmulje ära. Ma olen nii mõndagi oma pilti siin korduvalt uuendanud ja asendanud paremaga, see aga tekitab tegelikult uue probleemi - kommentaarid ei vasta enam pildile...
Igapidi on nõme. Peab lihtsalt kuidagimoodi kiiremaks ja paremaks muutuma. Mulle isiklikult on sellest blogist igatahes kõvasti kasu olnud, ilma ei oleks ma pooli asjugi proovinud, seda nii töövahendite kui veel enam teemade osas.

Joonas ütles ...

Üldiselt olen kinda kriitikaga nõus. Sellise varieeruva jämedusega joone juurde asusingi siis, kui sain aru, et see on võimalus tähelepanu kõrvale juhtida kitsaskohtadelt :D Eks ole, sa pead siiski mul leidlikkust hindama?! :D

Paraku me ei elagi enam suurte joonistajate, vaid väikeste stiilinikerdajate maailmas. Ja pealegi veel maailmakolkas, kus keegi enam seda "õiget" joonistamist ei õpeta või veel vähem hindab...
Ennustan aga siinkohal, et kui sa Euroopasse ära ei kao, oled ise X-aja pärast kuskil siinses akadeemilises asutuses hinnatud & karmikäeline joonistamisõpetaja :)

Aga hea ikkagi, et aeg-ajalt ka teistelt kui Meeliselt ja Ivarilt
siia kommentaariumisse midagi konstruktiivset laekub. Mitte, et ma ise siin suurt eeskuju näidanud oleks...

Ivar ütles ...

Oodoot, Joonas, aga kus on maailma jämedaima markeri foto? Ootan!