reede, 17. oktoober 2008

23 - Neegrinaine - Joonas

Kui kõik algusest peale ausalt ära rääkida, siis peab alustama sellest, et siinse blogi algne idee oli iga nädal virtuaalselt sketchida, kriitseldada ja visandada, mitte detailideni iga pilti nikerdada ja üksteist virtuoossete tehnikatega üle trumbata (mitte, et mul selle vastu midagi oleks - vastupidi!). Ja kui enda sodivihikusse olid tekkinud juba mõned leheküljed käesoleva teemaga seostuvat neegrinaisesodi, küpseski mõte seekord ainult need postitada, kusjuures ilma igasuguste lubadusteta seda kunagi ja kusagil kenamini lõpetada. Seega, olega head - naerge või nutke, kuid see on minu neegrinaise pilt. Pisut digitaalselt ka vingerpussitatud ja kokku kleebitud (ma pole nii julge, et terveid lehekülgi panna, nagu Meelis), kuid muidu sama kaootiline nagu Google pildiotsingu tulemus.

8 kommentaari:

meelis ütles ...

Ühinen sinuga, Joonas, 100%liselt selle sketchinduse osas!
Meenub nüüd minulegi, et algne idee oli jah teha pigem ruffe ja pilduda välja ideid kui et teha valmispilte; ainuüksi selletõttu juba, et nädal on ikka piisavalt lühike aeg, et asi ideest kuni lõpuni ära vormistada, eriti kui tahta ka oma pere seltsis olla ja mitte lasta põhitööl kannatada selle kõige arvelt. (See lohutaks ka Ivarit ma usun, kes on oma töödega mahajäämise pärast sügavas depressioonis..:-)

Viimistleda ja renderdada pilti oskab ju põhimõtteliselt igaüks, aga kas seal ka seda pilti kui tervikut kooshoidev KARKASS ja SISU on, selles on suurem küsimus.
Viimase väljatöötamine, ma arvan, on raske ja selle nõrkust osava renderdamise ja efektitsemisega eriti ei korva. Usun et nõustute minuga, et see nõuab meil kõigil veel üksjagu tööd!
Tubli, Joonas!
Ja tublid pildid sul siin ka!
(Mõne puhul oleks isiklikult seda anatoomilist deformatsiooni ja utreerimist rohkemgi näha ehk tahtnud, kui juba läksid selle deformatsiooni teed... Miks mitte,
PLAY is the name of the game:-)

Ivar ütles ...

Vastuseks Meelisele - ma ei ole sügavas depressioonis. Vähemalt veel... :) Ja üldse, mida vähem endale mittemeeldivaid pilte ma siia postitan, seda rohkem rahul olen. Õigustab mingil määral ka mu praegust mahajäämust...

Mis visandite postitamisse puutub, siis just nii ma siin alustasingi. Aga kuna teised postitused olid silmatorkavalt mittevisandlikud, siis ärge arvake, et MINA teist korda sellele liimile lähen...
:)

Nüüd Joonase pildist. Ja nüüd ma hakkan kiitma.

Sellel sketšilehel on üks tõeliselt hea visand, mis on teistest peadejagu üle. Vaat et perfektne. Ma ei tea, mida sa seda joonistades teisiti tegid või mis pegasuskärbes sind sel hetkel hammustas... aga ma loodan, et sa ise tead seda. Sest just selliseid, sama voolavaid, dünaamilise ja elegantse joone ja tekstuuriga asju tahan ma edaspidi ka näha!

See on juba stiil, mida täitsa annaks fännata, muuseas.

Ed ütles ...

a kes siin valmis pilte on teinud? mina olen näiteks kavandanud ja tavaliselt esimese kavandi ka üles pannud. Ise rahul - saan kätt soojas hoida ilma liigselt

pingutamata. Vahel teen rohmakamalt vahel korralikumalt kavandi... oleneb mitu tööd ja/või projektijuhti mul kukil istub.

Ma pole teisi eriti kommenteerinud siin kuna arvan, et mis siin ikka kommenteerida eriti. Eks kõigil huvitav teiste tehtud variante vaadata ning ise analüüsida, mis on teisiti tehtud.


Kavandil pole alati lugu või anektooti vaja rääkida. Vahel on kavand lihtsalt objekt edasi antud minimaalsete vahenditega. Minule näiteks on oluline harjutada ja treenida kui kiiresti ma saan asja ekraanile võluda, kus on värvid, tekstuurid, ruum, atmosfäär jne.

"Viimistleda ja renderdada pilti oskab ju põhimõtteliselt igaüks"
sellega ka ei ole loomulikult nõus.

Elina ütles ...

elu on näidanud, et mina ntx üritan pigem mingi ülemuditud pildi panna ja püüan seeläbi ikka s*** saia teha. ma ei oska lihtsalt (nii hästi) joonistada, et julgeks iga kavandi kinnastele ja meelistele puremiseks anda... a kui kui keegi midagi öelda või kritiseerida, parandada viitsib, on ikka hea meel ja natuke mõtlemisainet. a no see selleks.
aga endale mulle meedib ikka alati pigem selliseid tooreid sketše vaadata, kui valmis tööd. mis ei tähenda, et mulle valmis tööd ei meeldi.

kui nüüd rääkida joonase tööst, siis mina vist leidsin selle "täiusliku "visandi üles, joonas ise vahtis oma tööd küll suht juhmi näoga...

meelis ütles ...

vastuseks Ivarile: Tore, et eksisin ja depressioon sind taband pole, ju ma lugesin kuskilt su kommentaarist ridade vahelt siis rohkem välja kui seal oli, sory. Oma piltide pärast põdeda ei maksa, eks need kõik ole tehtud vaid ühel ajahetkel ja kajastab ühte meeleolu. Kui panna üles ainult neid pilte, millega ise ka päev-paar hiljem rahul oled, siis minu puhul postituks siin vist vaid kümnest pildist 1-2.

Ed'ile vastuseks ja oma lause täienduseks siis: "Viimistleda ja renderdada pilti oskab ju põhimõtteliselt igaüks, kes vähegi joonistada oskab ja kellel on mingigi visioon asjast. See on kõik õpitav ja tehniline."

Joonas ütles ...

Vaatan ja vaatan, kuid seda täiuslikku visandit ei tuvasta...
Kas see on parempoolne teine nägu ülalat (nagu Elina pakkus)? Ivar, palun vasta sellele miljoni krooni küsimusele! (mis mu kindlasti nii rikkakas teeb kunagi :D)

Ivar ütles ...

JAH!

Kuule, tee mulle teene, skänni ja pane see siia ERALDI suure pildina välja. Võid ka näiteks lisada mingi kahvatu liivatooni (säbrulise? ovaalse?) tausta valge raami või "pabertaustaga"...

Mis mulle meeldib? Näiteks see sujuv kalligraafiline ja pusimisevaba voolav joon või mõnusalt sujuv ja puhas pintsligradient. Ja muidugi näo proportsioonid ka ja valguse-varju osa tumenahkse näo reljeefi defineerimisel. See tegelt ongi seda tõugu inimeste joonistamisel kõige huvitavam ja keerulisem...

Üldiselt näeb see pilt välja nagu mingist reisisketšbookist.

Aleksander Rostov ütles ...

see See nägu on jah väga kõva, ise vaatasin ka, et kõvasti üle kõigest muust.
Tee veel midagi sellist : )