neljapäev, 23. oktoober 2008

24 - Tüpaaž - Joonas


Majanduslanguse tingimustes pidi kõige edukam ettevõtlusvorm olema inkasso. Siit siis mu inspiratsioon antud pildi tegemisel.

Anatoomiaspetsid võivad siin kindlasti ka musklite üle muiata või pead vangutada.
Minu probleemiks on tegelt kujunenud värvid. Mida rohkem ma värviteooriast mõtlen pilti tehes, seda hullemaks asi läheb... Aga eks ta ole, et värvid on üldse tricky business. Üks koomiksijoonistaja (Christophe Blain) on nimetanud must-valget lähenemist rohkem intelligentseks rääkides enda töödest... Nüüd olen aru saamas jah, et ega tark inimene nende värvidega jändama lähe jah :)

(Heh, pärast postitamist märkasin, et olin tausta teinud alateadlikult täpselt sama trapetsiga kui Meelise pildil enne mind. Sorry selle väikse plagiaadi pärast :)

4 kommentaari:

meelis ütles ...

Mind isiklikult sinu anatoomilised möödalaskmised piltides ei häiri, Joonas. Ma ei tea kuidas sa seda teed, aga mõjuvad need reeglina alati pigem taotluslikud ja stiilivalikutena kui oskamatusena.

Vahva pilt, sinu asjad lähevad aina paremaks!
Kui juba kontrastitamiseks läks, siis kas see surnumatja ei peaks olema VEEEEL kiitsakam ja kondisem?
Noh, ja lihavust saaks ju ka sellele jõmmile veel juurde panna aga siin vist hakkavad juba maitse-eelistused rolli mängima...

Tubli tükk igatahes!!
Next please!!

Ivar ütles ...

See roheline tegelane mõjub mulle esmapilgul kogu aeg konnana...

Värvid - sul on võime valida oma piltidesse mingeid veidraid värve, mis võivad vahel peaaegu hulluks ajada... Ma ei oska tavaliselt isegi kommenteerida ega oletada, miks just sellised värvid ja kust üldse selliseid võetakse. Ilmselt, kui proovida mõelda, on asi selles, et sul vist peaaegu polegi piltides primaarvärve...

Kas sa mingeid thumbnaile ka teed või kukud kohe brushima? (Tegelt arvan, et teed.) Lihtsalt sul esineb tegelastel selliseid marjonetlikke liigesed, mis just nagu võiks painduda absoluutselt igasse suunda (nagu vist oli näiteks draakonil) ja ma ei tea, thumbnailid peaks sellise asi ju põhimõtteliselt välistama. Siin näiteks võiks suure kolli vasak käsi olla veidi raskuskeset tasakaalustavalt taha suunatud või siis kuidagi löögivalmis. Kotisjooks väljaväänatud labajalal pole ka vist väga mõnus...

Samas Meelise stiilijutul on ka mingi point sees.

Oh, küll nüüd ikka sai kriitikat lahmitud.

meelis ütles ...

hmmmm... Nüüd näen mina ka konna, ja arvan et see pole sugugi paha assotsatsioon: siputab rahavõlglast jalast nagu konna.
Ja kui lasta end assotsatsioonidel ja võrdlustel edasi kanda, siis roheline tähendab ju ebaküpset ja toorest, ehk siis: pole see tilluke mees veel küps oma rahaasjadega korralikult ringi käima...

Lihtsalt esimesed varahommikused ja kohvijanused mõtted....
(Märkan praegu suure mehe jalgu mis näevad välja ka nagu konnalestad..... ma ei tea kust sa neid sheipe võtad, Joonas, aga naljakad on nad igatahes:-)

Yep... ja endiselt see surnumatja karjub, et teda peenikesemaks ja kondisemaks joonistataks..

Joonas ütles ...

Antud pildile thumbnaili tõepoolest ei teinud, hakkasin lihtsalt midagi sodima pliiatsiga ja vaatasin siis, et käib kah brushimiseks... See pole muidugi proffesionaalne lähenemine, kuid iga kord lihtsalt ei viitsi :)

Aga eks pilti võib alati selgemaks tuunida. Suure kolli idee oligi, et ta on juskui zombi, kes on musta mehe "täidesaatev organ". Seepärast see staatiline mõttetu käsi, millele pole käsklust antud... Noh, teistkordsel joonistamisel oleks ehk veel tilpnevama teinud. Must mees oleks võinud minu arust poole lühem olla ja poole pikema kübaraga. Noh, need konnaassotsatsioonid tekkisid endal kohe pärast postitust, kuid leidsin, et ongi hea... Ühesõnaga, edasitöötamist vajav säästupostitus jällegi (30 min joonistuseks ja 1h värvideks :) ja seepärast ise väga ei nutagi.