kolmapäev, 15. oktoober 2008

24 - Tüpaaž

Seekordne ülesandepüstitus tuleb Meeliselt.

Olete te te kunagi tänaval näinud mõnda huvitavat nägu ja kahetsenud, et teil joonistusblokki käepärast pole? Ja tundnud kibestust, et silmamälu pole piisavalt treenitud, et see tüpaaž hiljem mälu järgi paberile visandada?

Siin on hea võimalus oma karrikeerimisoskused treenida ja proovile panna: ülesanne on tüpaaži tabamine etteantud piltidest. See tähendab, pole vaja realistlikke portreesid ega sarnasust taotlevat sarzhi, vaid kasutada nägu kui inspiratsiooniallikat. Kel tahtmist, siis sellega võib ka edasi minna karikatuuri või mingisse süzheesse, kasutades olemasolevat "modelli" hüppelauana.

Vaatame mida on karrikeerimise kohta öelda ühel Briti karikaturistil (kelle nime olen jätnud paraku üles tähendamata):
"In carricature you can unlock or highten or underline what is it about that person's face that makes it different from another person."

ja Brad Bird (Pixari lavastaja) lisab:
" A good caricature picks out the ESSENCE of the STATEMENT, and moves everything else out. It's not about reproducing the reality, it's about pumping it up"

Tüpaažid võiks võtta siis alljärgnevatelt fotodelt:


Glen Keane (Disney parim animaator) ütles, et ta paneb alati kiireid sketche tehes piltide juurde illustratiivseid märksõnu, mis tal ühe või teise asjaga assotseeruvad, siin ma ütleksin nende kohta bokser ja rukkipea.

Tähtaeg: 21. oktoober, teisipäev.

2 kommentaari:

Ivar ütles ...

Brad Bird on ainus väljaspoolt Pixarit sinna lavastama lubatud mees, boss on siiski Lasseter...
:)

Joonas ütles ...

see oli minu viga, paranadsin.