teisipäev, 28. oktoober 2008

25 - Nõid, Elina


Üle tüki aja tuleb mult 2 tööd. Alumine on tehtud ainult Photoshopis, ülemise joonistasin käsitsi enne valmis.

2 kommentaari:

meelis ütles ...

eks me iga pildiga püstitame endale reeglid ja piirangud, milles püüame püsida.

Alumise semirealistliku portree puhul tundub, et võinuksid vasakult tuleva sinise valgusega rohkem mängida ja lasta seda siis paista AINULT vasemale näoküljele, hetkel tunduvad need sinkjad lärakad ta paremal pool juhuslike ja läbimõtlematutena. (Muidu hakkab sul see realistlikumat laadi pilt tulema küll, umbes 75 tuhat pilti veel ja oled proff valmis:-). Hea kontrast nõiaella ja kiisumiisu vahel!

Ülemine nõid: Ilus koloriit ja hea chiaroscuro.... Aga kas ma tohin oma arvamuse peale suruda ja öelda, et poosi lahendus on minu maitse jaoks tiba stiff ja puine? Tohin? Ok, thanks.
Oleks ehk parem panna eide poos turjast küüru, mis sest et tegu nooremapoolse witchiga, ja lasta riietel voolavamalt lennelda: tegu ju pehme materjaliga ikkagi. Ka oleks võinud mängida erinevate tekstuuridega ja joonekäsitlusega tema juustel ja luuatuustakal, üks siis vastavalt kerge ja õhuline, teine kare ja torkiv (contrast, U know); hetkel kõik minu maitse jaoks tiba üheülbaline ja nagu ütlesin puine.
(74999 pilti veel, Elina, arvesse lähevad ka kiired sketchid ja visandid:-)!!

Ivar ütles ...

1. pilt:

Taevas on mõnus, eriti arvestades, mis hetk tagasi akna taga toimus - pimedus, padurahe ja äike, ja seda oktoobri lõpus!

Jah, kui ma nüüd prooviks konstruktiivset nõu anda, siis see pilt oleks võinud veidi joonisena settida ja siis tiba hiljem uuesti ette võetud saada. Seljast ei tea, aga väikseid asju timmida oleks siin-seal võinud veel küll. Näiteks kiisu karvad turri, silmad punni ning esikäpad rohkem harki ja küüned ilmselgelt selga surutud - niiviisi pole ju lihtne perenaisega kaasa lennata... Sabagi päris sirgu?
Ka oleks kinganinad võinud risti üle luua keerata. Rätiku sirgus vihjab ilmselt kiirusele, aga voogamine oleks visuaalselt ilusam. Juustesse ka rohkem variatsioone, paluks!

([sarkastiliselt:] A mis ma siin seletan, endal samasugune luuasõit ju joonistamata, eks ma saan ju ise "taset" näidata.)

2. pilt:
Soovitan teha PS-is lisakihi ja sellele sära ja läikeid lisada! Kassis silmadesse kindlasti midagi kollakat, nõia vasakule näopoolele erklillakas valguskiht! Ninale ka, kusjuures. Ja paremale siis sinakasrohelisemat tooni. Saab ju selektsioonidega ja variatsioonidega lihtsalt väänata, annaks elu juurde.