teisipäev, 28. oktoober 2008

25 - Nõid - meelis


Üritasin taaskord mängida pildis selgete graafiliste sheipide ja kompositsiooniga; ja et oli tavapärasest pisut rohkem aega (imede-ime!!:-) siis sai pisut jännatud ka värviga. Leidsin, et kuna temaatika lubab pisut vabamat ja visuaalselt rohkem crooked lähenemist, siis seda üritasingi nui neljaks sisse panna..
Oma kurvastuseks seda pilti kaedes tundub siiski et seda OLEKS võinud veel palju kõvemini pushida..., no ei tule need kõverikud veel nõnda nagu tahaks, ikka kipub asi sirgeks ja mõõdetuks ja liialt tavaliseks minema.... Et siis veel ON kuhu suunas püüelda!!!

Tehnikaks vildikajoonis paberil ja Photoshopis põhiliselt kahte sorti pintsel, viimases käisin kiirelt üle tagaolevad majad ja tänavadetailid, kuna vildikajoonis mind ei rahuldanud.
Pole kindel kas nii konkreetne valguse-varju paikapanek sellise lameda graafilise stiili puhul õigustatud on..., et kompa seda aga nõudis siis jätsin mõned langevad varjud ja pisut rimmlaiti ikkagi sisse.....

Mõned tunnid hiljem.....
Et õnneks veel ühtegi kommentaari mu pildile pole tulnud, julgen üles riputada ka esimesena tehtud pildikese, millise tugev majade kontuur mulle eriti ei meeldinud, aga milles - nagu nüüd värske pilguga märkan - on rohkem teravust, selgust ja punch'i:

(yep, nii juhtub kui jääd liiga kaua oma töö kallal nokitsema).
Won't happen again.... I hope..

3 kommentaari:

Joonas ütles ...

Esimene pilt on minu silmale siiski parem. Highlightid ja majade sheibid on küll coolid, kuid tõmbavad teisel (ehk siis esialgsel) pildil liialt tähelepanu.
Kui midagi konstruktiivset öelda, siis nõia värv on minu jaoks liialt karjuv. Muu on mõnus pastellne, kuid ta hüppab liialt näkku. Noh, see on vist juba maitse küsimus. Teise asjana oleks kojamehe hoopis erksama teinud - märkasin teda alles teisel vaatamisel. Nõia jalad võiks ka kuidagi kindlamini maa küljes olla - aga ma ei tea, kuidas. Võibolla on nad liialt peenikesed, võibolla on see "lennuasend", mis ei jäta kindlalt maas seismise muljet. Aga kõik see on selline suht pisiasjade kallal nokitsemine.

Üldpilt, kompa, eriti värvid (ja nendega tekitatud sügavus) ning tekstuurid on väga mõnusad. Tahaks sult sellises stiilis pilte veel ja veel näha!

Anonüümne ütles ...

Ei oskagi kohe öelda, kumba eelistada. Mõnes mõttes esimene mahedam, mõnes mõttes teine teravam :) Nagunii on nõia figuur pildil nii ere, et tasakaalustab ülejäänud kremplit. Joonas ütles, et kojamees oleks võinud rohkem välja olla toodud. Mulle just meeldib, et ta siin natuke "peitepildi" moodi on - et alguses vaatad, et mis värk selle nõia luuaga on, miks ta käima ei lähe, et kas see tuust juba liiga vana äkki. Kujutad ette, kuidas nõis räigelt sõimab oma vana tuusti ja siis järsku märkad lenduläinud kojameest...

:)

Vana hea multifilm tuleb meelde: 3-osaline "Eesel, heeringas ja nõialuud".

Kait K. ütles ...

automaatselt pani hahahaatama. cool :D