reede, 14. november 2008

27 - Perepilt 1879 - Elina



Nii hea teema, aga nii masendavalt vähe kaasalööjaid, mis toimub... Minu perekond on vist õige pisut moodsamast ajast, aga midagi sinna kanti ikka. Polegi kunagi oma vanu sugulasi fotodelt nii põhjalikult uurinud, kui nüüd. Selliseid umbes 20. sajandi alguse fotosid on meil kodus isegi üllatavalt palju. Keegi Viljandi piltnik J.Riet on iseäranis auliste kaadritega hakkama saanud.
Aga minu foto on tehtud algusest lõpuni Photoshopis, raam on pärit ühelt vanalt fotolt.

3 kommentaari:

Ivar ütles ...

Päris kobe pilt, eriti peale arhailise raami lisamist! :-) Minusuguse seepiafriigi saab muidugi seesuguste pruunikate toonidega väga lihtsalt ära osta, aga see oleks muul moel ka hea pilt.

Kui midagi oleks veel oodanud... siis ehk ikkagi mingisugust kerget kiiksu, kuigi siin blogis on ka igasuguse sisuvajaduse vastu sõna võetud. Mari küll kõrvalt ütles, et "kana kaenlas on hea leid", aga minu jaoks on see natsa liiga tavaline. Kui selle asemel oleks näiteks suur tigu... Aga mida mina ka tean. Tegelikult siin taga tundub täitsa mingi lugu olevat, kuigi ma ei saa puhtalt pildi järgi aru, missugune...

Igatahes paari aasta pärast võid ligikaudu samasuguse autoportree maalida. Vaja ainult Joonast sundida vuntse kasvatama...
:-)

meelis ütles ...

Seepiatooni lisamine on kyllaltki obvioosne ja vist ka ainuvøimalik valik, kui rååkida nii vanade fotode "taaseksponeerimisest", eks.
Minu arust ka kobe pilt, Elina!
Ivariga nøustudes oleksin ka ise tahtnud VEEL midagi siin nåha (yep, stoori oleks ka mul esimesena påhe tulnud..), aga sellele vøid ka låbi sørmede vaadata, puhtalt meeste kiiksud.

Olen ka ise siin øhtuti vanu fotosid studeerinud ja lisaks muudele pønevatele asjadele seda riidemoodi uurides avastanud ka, et (våhemalt minu sadakond piltide peal) naiste kael oli kenasti
puritaanlikult køige viimase nøøbini kinni nøøbitud, st paljast kaela praktiliselt ei paistnudki.
Ehk oleks see tilluke lisand ka sinu pilti veel ajastutruumaks teinud, Elina?

(Huh, taolise raami lisamine oli ka mul møttes, ok.. tuleb siis midagi muud møelda...:-)
Yep, hakaku Joonas kiirelt vuntse kasvatama!

Ivar ütles ...

Vaatan üle tüki aja seda pilti ja tuleb meelde noor ja närviajavalt vinge illustraator Benjamin Lacombe (kelle piltidega Edgar Allan Poe raamatu just sain). Temagi remiksib väga šefilt vanu fotosid.