esmaspäev, 24. november 2008

28 - Siga-sõdalane - Ivar

Olin oma viikingsea visanditega kergelt ummikus, asi ei võtnud kuidagi sellist kuju nagu ootasin... Kuni lumetormijärgsel esmaspäevahommikul teleuudiseid vaadates tekkis paberile midagi suhteliselt korralikku ja koorus isegi pisike ideepojuke. Kuniks pilt valmib, siis Pentelijoonega näovisand on siin:

Igatahes tuleb tõdeda, et parimatel hetkeldel on mul juba tunne, et tean, milline võiks mu isikupärane pintslijoon olla. Peaaegu nagu päris juba...

Paberiservale tekkis teinegi siga, tuimavõitu ja kehvapoolne ristisigasõdalane. Kontuurisin selle siiski ära ja - vaata aga! - polegi kõige hullem. Triibutasin teisele paberile veel mõned lisajooned ja nii saigi kokku kahevärviline pilt.

Lisandus: nagu ikka kui ma midagi spontaanselt ja kohe peale valmimist välja riputan, hakkab hetk hiljem hulk ebaõnnestunud detaile väga tugevalt häirima... Õigustuseks võin vaid seda öelda, et eelneva pildi markerivisand ei olnud tõepoolest üldsegi mitte mõeldud puhtaks kontuuriks ja bp pilt tekkis lihtsalt käeharjutusena.

Seepärast tegin asjast kiire uusversiooni. Seekord visandasin asja alla sinise pliiatsiga ja kontuurisin Penteliga, kasutades paberiks Cansoni 250 grammist koomiksipaberit. Roheline säbru on endiselt kalkal. Ma ei tea, endale tundub, et sai nagu parem... Ja aega ei läinud ka eriti.

Siin siis eel-lubatud metskult, nii hea või halb kui ta sai. Tehnoloogia ja materjalid sama, mis eelmistel, lisaks tiba säbrulisi arvutitoone.

2 kommentaari:

meelis ütles ...

Lõbus!
Selle "lumepalliläraka" identifitseerimisega oli mul isiklikult rohkem tegu, võttis jupp aega, et aru saada, kus saba ja sarved.
Selle pintslijoonega on vist nõnda, et siin tuleb eriti selle paksuse ja erinevate tõmmete pikkusega mängida. Üks kuldne reegel vist oli hoida nö pildi ülemine ehk valguse pool tiba peenem-õrnem ja alumine ehk varjus jämedam ja jõulisem.
Selle sea pea puhul mulle tundub need pintslitõmbe "komakesed" tiba liiga võrdsed ja seetõttu tekitavad pisut raskesti hoomatava ja samas ka üksjagu monotoonse mulje. Täispilt on ses mõttes kõvasti parem, et siin on variatsioone ja mulle meeltmööda pikki ja konkreetseid tõmbeid kõvasti rohkem! Eks teise värviga strihh lisab ka asjale selgust.
Aga head ja sinulikud tüpaazhid mõlemad!

Muideks, kavatsesin isegi oma seapildi sama riistapuuga viimistleda (aga ilmselt väriseva joonega), sellepärast su pintslitehnikal mu pilk nii terav ongi.

Ivar ütles ...

Lisasin uuendatud risisõjasea...