kolmapäev, 26. november 2008

29 - saabastega Kass - meelis


Juhtusin lugema raamatut Tim Burtoni "Nightmare Before Christmas" tegemisest, kus vennad rääkisid, et olid hädas timburtonliku kiiksuga joone ja sheipide manamisega oma sketchidesse. Nad olid hädas senikaua, kuni kellelgi tuli idee joonistada kõik vasaku käega; pärast seda loksusid asjad iseenesest paika ja soovitud tulemus oli käes.
Sellest ajendatuna otsustasin isegi eksperimendi korras sama asja proovida.

Leian, et mu suurimaks komistuskiviks on tavaliselt valikute tegemine pildi renderdamisel; visand ja thumbnailid valmivad kiirelt ja valutult, niipea aga kui asi lõppviimistluseni jõuab ei tea ma enam ühtäkki mis suunas või milliste vahenditega asja jätkata. Sestap oli seekordne eksperiment lõbus ja äärmiselt kirgastav vaheldus; pildi idee paberil ehk thumbnail valmis parema käega, edasi viskasin pliiatsi (ehk antud juhul küll rasvakriidi) vasemasse kätte ja jätkasin sealt niiviisi edasi.
Ühte huvitavat asja panin seejuures tähele: kui tavaliselt on pildi puhtaksjoonistamisel kõik meeled ergud ja hoiatustuli pea kohal erkpunane, hoiatamaks et midagi valesti ei läheks, siis siin vastupidi taasavastasin selle rõõmu ja vabaduse joonistamisel, mida ma ikka ja jälle märkan ja imetlen oma viieaastase poja juures kui teda joonistamas näen: polegi niiväga vahet mismoodi see lõpptulemus täpselt välja kukub, on täiesti aktsepteeritav et asjad on tiba vildakad ja kiibakad, pigem on oluline tööprotsess ise ning mäng ja mängulisus sealjuures! Soovitan kõigil seda eksperimenti proovida, vasak ajupoolkera puhkab!!!
(HAHA, just panin tähele, et poisi riided mis põõsa taha peidetud on kole väiksed ja võivad rohkem kuuluda Barbie-Kenile kui asjaosalisele... HAHA.. Ütlesin ju, et aju puhkab:-)

2 kommentaari:

Elina ütles ...

meelis, oled suurepärase vihje andnud mõneks järgmiseks teemaks. ajupuhkus ja natuke nalja kulub ikka marjaks ära.

Ivar ütles ...

Jah, midagi sellist võiks isegi kunagi proovida. Lõbus on see, kuidas pilt meenutab noid joonistusi filmidest, mis peaks olema lapse tehtud, aga mille tegijal on ilmselgelt natuke liiga palju aimu asjadest nagu kompa ja perspektiiv...

Aga hea momendi leidsid loost, mida pildistada!