reede, 5. detsember 2008

28 - Siga-sõdalane - meelis


Siia kohatäiteks üks kiirelt tehtud pildike, tegelikult oli plaanis teha üks teistmoodi siga ja teistmoodi tehnikas aga ajapuudusel peab viimane oma elluärkamist ootama.

täiendatud 8-ndal detsembril 2008:


See pilt sai alguse tagasisõidul Viborgist lennukis visandatud sigasõdalase ohvitserist. Doodeldasin ja paberile ilmus üsna groteskse välimusega kuju, palju grotesksem kui see lõpptulemus siin muide. Esialgu oligi mõte see lihtsalt tühjale foonile jätta, (ei pea ju alati asjal mingi lugu taga olema!!) - et aga ajapuudusel seda pilti kuidagi ära teha ei jõudnud hakkas see justkui iseenesest peas kasvama, muutuma ja küpsema; ühtäkki said minu jaoks naljakast karakterdisainist olulisemaks hoopis mõte ja idee, kuni lõpuks vaba õhtu leidsin ja selle ära tegin.

See on siis üks neist piltidest, millistesse ma ise alati teatava reservatsiooniga suhtun: liiga otsekohene ja plakatlik, liiga must-valge ja üheselt mõistetav, liiga näpuga näitav.... Samas tibake inimlikku mõõdet pildi sõnumis ei tee vist kunagi paha..

Tehnikaks valdavalt erinevat sorti markerid, akvarell ja PhotoShop.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu meelest mõlemad väga šefid pildid. Värvivalik on suurepärane, see annab kergesti edasi mõlema pildi meeleolu - põdraga pildi metsavaikust ja ohvitseriga pildi laastatuse ängistust. Alumise pildi peal hakkas silma see, et ohvitseril on lisaks traditsioonilisele relvale taskus ragulka - väga hea kiiksuga kõrvalepõige tõsiste sündmuste keskel. :D

Ivar ütles ...

Jah, samad sõnas šefluse kohta. Esimene pilt on hea näide, kuidas visandlik joon on absoluutselt piisav, pole siin vaja enam midagi siluda või klanida. Väga mõnusad poosid, eriti sihtiv siga.

Teine pilt seostub täiesti otseselt hulga animatsiooniga, nii stiil kui sisu toovad meelde hulga asju UPA-st Pink Floydi The Wallini. Lisaks toob see meelde ka Joonase uitmõtte, et kunagi võiks blogipiltidest näituse teha...