esmaspäev, 1. detsember 2008

29 - Saabastega Kass - Ivar

Kuniks oma moodsama saapakassi pildi valmis saan, postitan siia tõelise vintage rariteedi, mille just oma kõvakettalt üles leidsin. Tegu on fotoga, mitte skänniga, sellest kehvapoolne kvaliteet. Sorry...

Tegelikult haakub see pilt ju päris hästi Meelise postitusega... :) Joonistatud parema käega, kuid autoril vanust lasteaia jagu.

Mäletan et sain kasvatajalt joonistamise käigus pragada - alustasin nimelt pilti kogu kupatuse olulisemast detailist, ehk saabastest. Mis siis saab kui pea ära ei mahu? Aga miskipärast olin ma üsna kindel, et mahub küll. Mahtuski.

PS: mina ei tea, miks saba jalast väljub.

5 kommentaari:

meelis ütles ...

sinu lasteaiavanuses tehtud käe kindlus teeb minu vasakule käele pika puuga ära, HAhAA, super!!!

Laste joonistusi on ikka tore ja lõbus vaadata, neis on alati mingi loomulik ja rikkumatu alge mida meil akadeemilises õpetuses kiiresti unustama sunnitakse.

Põnev on selle su pildi juures ka see, et tähelepanu detailidele mida sa oma hilisemates töödes kõvasti kultiveerinud oled on juba siin selles pildis kõvasti tunda, võtkem kasvõi kiisu kraenööbid või triibud sabal - kõik püüdliku täpsusega paberile pandud (unustades samas võrrelda käte pikkusi omavahel, mis on üliarmas!)
Saba millele viitad tundub ei ole sul joonistatud valest kohast väljuma vaid hargivahe tiba liiga kõrgele :-)

PS, see remark õpetaja pragammise kohta toob mullegi tollase nõukoguliku lasteaiapõlve meelde - loodame, et meie lapsed ja lapselapsed on sellisest kasvatusest jäädavalt priid!!

Ivar ütles ...

Hargivahe ja saba osas on sul ilmselt õigus!...
:)

Samas, kui nüüd hoolega uurida, siis on parem käelaba ka suurem kui teine ning lühike käsivars läheb otsa poole jämedamaks - äkki on see käsi sirutatud vaataja poole?!?

Aga kust ja miks siuke imelik krae, pole mul õrna aimugi. Ainus oletus - tegu oleks ilmselt pidanud olema musketäride moodi pitsiga... Ehk.

meelis ütles ...

juhul kui sa juba lasteaias teadsid midagi perspektiivireeglitest ja koondumisest (räägin sellest lühemast kassi käest) siis sellega lööd sa mult küll jalad alt, Ivar!!:-O
Aga äkki tõesti teadsid?!?
(Ehk oli see pilt sul hoopis kuskilt maha joonistatud??)

Ivar ütles ...

Kuna see pilt on pärit lasteaia lõpus kaasa antud piltide mapist, siis arvatavasti oli tegu ikkagi mingi kollektiivse ülesandega kogu rühmale. Arvata võib, et ma olin mingit saapakassi kusagil näinud, aga kas mõnes multikas või raamatus... ei oska öelda. Perspektiiviväide oli ainult oletus...

Aga samas, kui mu pinginaabri poiss joonistas ristküliku-kujulise auto, olles kusagil +-neljane, vastas ta küsimusele, miks selline, et see on pealtvaates...
Seega, you never know.

Elina ütles ...

ma ikka vaatan ja muhelen, et millise jõu ja põhjalikkusega on neid ninast välja kasvavaid vurre paberile tõmmatud...