teisipäev, 16. detsember 2008

32 - AUTOSARŽ - meelis


Mis seal pattu salata - selle pildi algidee pole minu enda oma vaid pärineb ühelt mu taani kolleegilt aastate tagant Kopenhaageni päevilt. Tol ajal oli meil kõigil nimelt kombeks üksteisele töölauale vargsi naljakaid joonistusi poetada et elu lõbusam ja vähem rutiinne oleks. Mõnikord õhtuti tegime koos ka ühiseid joonistusseansse kus käisime üksteise töid oma käe järgi üle ja proovisime nõnda eksperimenteerida ja üksteiselt õppida... Oh olid ilusad ajad!!
(Õigluse nimel kavatsen tulevikus originaali fotokoopia skänni siia kõrvale võrdluseks postitada aga teen seda niipea kui autorilt selleks loa saan. Autor ise on otsapidi Brasiilias ja minu side temaga mõnevõrra lünklik.)

Oli mõte teha veel teinegi autosarz (mille idee pärineb minult:-) aga seegi peab hetkel ajapuudusel oma sündi ootama.

9 kommentaari:

. ütles ...

Tere
Wow1!!!(nagu noored väljenduvad)
Aga et skalp Mikilt eneselt võtta!!!!
UH , Uh!

Või sain ma midagim valesti aru?

(Meelis: kelle üheks juhtmõtteks on mitte kunagi karta olla liiga selge) ?

Ivar ütles ...

Niipalju kui mina tean, oli tv-pioneeri Walt Disney saadetega seotud "Miki Hiire Klubi" liikmete vormirõivaks just seesugune hiirekõrvadega müts.
Ehk siis - ma arvan, et mina saan küll pildi mõttest enam-vähem aru...
:)

Ja muidugi, M&M on vingelt joonistatud!!! Vana kooli Minnie oma "vulgaarsevõitu" kleidikese ja punnis püksikutega (mis vist juba esimeses mikifilmis korra langevarjuks muutuvad) on üldse üks kogu WD tegelaskonna muhedamaid karaktereid ja üks minugi lemmikuid. Hm... mis film see oligi, kus Minnie ohjeldamatult nutta lahistas?... Midagi nagu klaverimängu ja koogikestega...

meelis ütles ...

HAHA, see et sa, Mellak, kahtled selle pildi sisu selguses näitab, et pilt ikkagi EI OLNUD piisavalt selge!!
Ivar, see nuttalahistav ja püksikuid langevarjuna kasutav Minnie võis kergesti olla filmist "The Plane Crazy", mida ise nägin viimati aastaid tagasi ja mis muideks oli ESIMENE animeeritud Disney Miki film üldse. (Ehkki need tollal veel robustselt joonistatud tegelinskid lahistasid nutta vist pea igas filmis:)

PS, märkasin et mu postituskuupäev 16. detsember ühtib peaaegu Walt Disney surma-aastapäevaga, ta suri päev enne, 15ndal detsembril 42 aastat tagasi....

Ivar ütles ...

Jaah, pükslangevarjud olid lennukifilmist... :)
See oli tõepoolest esimene, siis tehti veel üks, mille nimi küll hetkel ei meenu... Ja alles siis too kuulus "Steamboat Willie". Kui õigesti mäletan, jõudiski tegelikult ekraanile esimesena ikkagi laevafilm, kusjuures see oli ka esimene, millele Disney heli lisas.

Minnie nutune ja ülinaljakas klaverimäng oli ilmselt ühes reklaamimaigulises lühifilmis, mille maksis kinni mingi maiustustekompanii.

Nii, uurisin oma märkmeid - tegu 1939. aasta filmiga "Mickey üllatuspidu", mis on esimesel DVD kogumikul lisamaterjaliks. Sisu - Minnie laseb enne kohtingut koogi kõrbema, sellest tuleb tohutu draama, mis enne ei taandu kui Miki poodi tormab ja sealt kotitäie küpsistega tagasi tuleb. Varjamatu product placement, aga lõbus ikkagi.

Noh, ega nad igas filmis nutnud, pigem tantsisid... :) Nii mõnelgi vanal disnikal polegi suurt muud sisu kui muusika saatel tantsimine.

Detsember 22, 2008

. ütles ...

Ivari poolt sellised teadmised!
Muljet avaldav!

meelis ütles ...

teine film Mickey-Minnie'ga enne "Steamboat Willie't" oli "Gallopin Gaucho", paroodia Douglas Fairbanks'i filmile "The Gaucho", animeeritud taaskord otsast lõpuni tollase legendarse Disney animaatori ja sõbra Ub Iwerks'i poolt.
Üks põhjustest, miks tollal võis kogu 7-minutilise filmikese lihtsalt tüüpide naljaka tantsuga täita oli, et tollal olid filmivaatajate ootused kõvasti väiksemad kui need on tänapäeval: juba see et tüübid heli saatel sünkroonis tantsisid ja et asjad mida nad puudutasid tekitasid helisid oli suur sensatsioon. Hiljem vaatajate kriitikameel kõvasti kasvas, nagu ka Walt Disney oma - oma filmide kvaliteedi osas.
Ivar, minu teada oli see "Mickey's Surprise party" siiski iseseisev film, ja see küpsisevabriku poolt kinni makstud oli teine ja teise nimega - ehkki osaliselt mõlema filmi animatsioon kattus.

Ivar ütles ...

Info, mille siia toksisin, on pärit mu enda kunagisest "Walt Disney Treasures" sarja esimese värviliste Miki Hiire filmide kogumiku arvustusest. Netiinfo ütleb, et "Mickey’s Surprise Party" oli 39. aasta New Yorgi maailmanäitusele tehtud filmike, mida spondeeris Nabisco.

Toda metallkestades topeltplaatide sarja on nüüdseks juba kaheksa satsi ilmunud, kokku vist 28 karpi, viimased kolm DVD-d ilmusid novembris 2008. Kusjuures esimest korda elus jäin suurest netipoest ettetellitud DVD-st ilma - 4. Donaldi multikate kogumikku (1951-1961) tehti ainult 39500 tükki! Võrdluseks - esimese Donaldi kogumiku (1936-1941) tiraaž oli 165000. Ei jäänud muud üle kui Ebayst osta, loodetavasti jõuab ka kohale.

Eelnev info käis USA kohta, Euroopas on ilmunud mõni üksik selle sarja DVD (nt. "Silly Symphonies"), neid müüdi ka meil.

Info Disney Treasures sarja kohta leiab siit: http://www.ultimatedisney.com/treasures.html

. ütles ...

Ja ikkagi jäi arusaamatuks selle pildi mõte?
Milleks see sklapeerimine?

meelis ütles ...

HAHA....Mellak, kas sa ise mitte ei viidanud siin üleval, et eeskätt peab asi olema FUN?!?!

KÕRVAD - õigemini kõrvadega Mickey Mouse Club'i mütsike, MITTE skalp, Mellak!!